На море в Гърция 2018

• 115 098
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Та въпроса е с два тийна (12 и 13 г) + 1 дребосък (5г) кое бихте предпочели - Сарти, Никити или Торони?

Торони не ми хареса. Горещо препоръчвам Сарти. Южната част. Прекрасен плаж, чудесна таверна и няколко много добри хотелчета наоколо на 20-30м от плажа. Ние сме отсядали 5 пъти в хотел Агни, който препоръчвам.

Търся подобно място на Халкидики, като това на Сарти /понеже искаме да сменим/, ако някой е ходил и може да помогне със съвет: Голям, плитък и спокоен плаж, близък хотел, добри таверни наоколо.

# 451
Фран Ческа  препоръчвам ти Неос Мармарас. Хубаво градче и чудесни плажове наоколо. Няколко години почиваме на Ситония. Обиколили сме почти навсякъде, но личното ми пристрастие остава Неос Мармарас и страхотния плаж Лагомандра. За не са само думи, виж нашия клип от миналото лято - кадрите са от Неос Мармарас и плажовете Лагомандра и Калогрия.
https://www.youtube.com/watch?v=2iu_-kLoT80
Тази година искаме нещо ново, но ми е много трудно да избера. Дайте някакви предложения. Склонни сме да попътуваме повече, но се лутам накъде да поемем - Лефкада, Корфу, Пелион, Парга или някъде  другаде ????

# 452
Фран Ческа  препоръчвам ти Неос Мармарас. Хубаво градче и чудесни плажове наоколо. Няколко години почиваме на Ситония. Обиколили сме почти навсякъде, но личното ми пристрастие остава Неос Мармарас и страхотния плаж Лагомандра. За не са само думи, виж нашия клип от миналото лято - кадрите са от Неос Мармарас и плажовете Лагомандра и Калогрия.
https://www.youtube.com/watch?v=2iu_-kLoT80
Тази година искаме нещо ново, но ми е много трудно да избера. Дайте някакви предложения. Склонни сме да попътуваме повече, но се лутам накъде да поемем - Лефкада, Корфу, Пелион, Парга или някъде  другаде ????

Много благодаря! В кои хотели бяхте?

# 453
  • София
Зписвам се,  че съм изпуснала темата от доста време. Пък и да питам. Какви тол такси или винетки ( ако има изобщо ) ще са ни нужни до Leptokarya през май. Пътуваме стандартно с лек автомобил , четирима.
Ще ходим на ранно море, на AI, и само тол таксите трябва да предвидя да имам дребни в евро, но не помня. За отиване и връщане става дума, през Кулата. Мерси ако някой знае и сподели.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 14:43 от Yangdze

# 454
  • София
Около 7 Е в посока бяха таксите до Лептокария миналата година.

# 455
  • София
А до Тасос  какви са пътните такси? Не мога да се ориентирам кои участъци са към магистралата и са платени.Гледам варианти и през Кулата и през Илинден

# 456
  • София
Здравейте.
Ние се спряхме на п-в Пелион (по препоръка на Параход Hug ) първата половина на юли.
Мъжете вкъщи доста се ентусиазираха от комбинацията между море и планина. Надявам се да ни хареса, да си починем добре и да поразгледаме полуострова. Дано пътищата са достъпни - най-вече тези до плажовете Sunglasses .
Разделих почивката на две места по 5 дни.
Първите 5 ще са в Ксиновриси, а вторите 5 в Цагарада (дано ги пиша правилно Blush ). Съответно ще посещаваме най-близките плажове - Потистика и Папа Неро.
Ще споделям отзиви като се върнем.

# 457
  • ново
Има сайт vinetki.eu от там може да се информирате.

# 458
А до Тасос  какви са пътните такси? Не мога да се ориентирам кои участъци са към магистралата и са платени.Гледам варианти и през Кулата и през Илинден
През Илинден до Тасос няма, не е магистрала. През Кулата е този на Промахон 2.4€

# 459
Zazu1, точно под Цангарада (много по-близо от пясъчния Папа Неро) се намират два каменисти, но феноменални плажа - Милопотамос и Факистра, непременно трябва да се видят поне по веднъж. Дано успеете да ги заварите не много претъпкани.

# 460
  • София
Дайте идея за нощувка преди Атина? Или някъде около Рафина евентуално? Просто район ми трябва. Не знам дали ММ ще издържи да шофира до самата столица. А трябва да преспим някъде преди ферито за Наксос.
И друго- 6 дена на Наксос достатъчни ли са? Като ще се стараем да пообиколим доколкото можем острова  и някои от съседните островчета.

# 461
Камена Вурла е добре, ако искате да разделите пътя. Ако фериботът ви е рано сутрин и трябва да е близо до Атина - в крайбрежните градчета около Рафина има - Неа Макри, Мати, Артемида.

# 462
  • София
Zazu1, точно под Цангарада (много по-близо от пясъчния Папа Неро) се намират два каменисти, но феноменални плажа - Милопотамос и Факистра, непременно трябва да се видят поне по веднъж. Дано успеете да ги заварите не много претъпкани.
Благодаря!
Видях на картата, че има някакво по-малко плажче. Със сигурност ще го посетим и него. То дори ни е най-близкото. Дано случим Hug.
Даже младежът има някакви мераци да ходи с колелото до там.
Та в тази връзка да питам - ако превозваме две колелета с нас - на багажник за велосипеди, трябват ли ни някакви документи за тях или не?

# 463
  • София
Параход-точна както винаги.Благодаря! Точно тези градчета гледах . Да, ферито е около 7 сутринта.

# 464
  • някъде ... тук ...
Ние пътувахме до Евия и обратно с 2 колелета на багажник за теглич. Не сме носили документи и не сме имали никакви проблеми.
По Великден карахме 4 колелета с багажник отгоре на колата до Балатон и обратно. Също нямахме проблеми.

До Милопотамос с колело ще стане, ама обратно нагоре ще му е доста зор на младежа Simple Smile
Покажи му пътя в гугъл мапс, но за съжаление няма стрийтвю.

Общи условия

Активация на акаунт