Отговори
# 180
мами, знаете ли нещо за следната бактерия:
Изолира се Klebsiella spp. Микробно число = 10^4 cfu/ml .

Следобяд съм при педито, а после при Масларски от Вита , ама дотогава ми е притеснено, та реших да ви питам дали не сте се сблъсквали с таз гад?

# 181
Нане, не съм чувала... За някакво белодробно възпаление ли става въпрос, или какво Thinking

# 182
след прекарана пневмония ни искаха стерилна урина, за да се види защо поддържа температура и в урината имаше таквиз бактерии Sad

# 183
Виж какво намерих
http://www.med.primasoft.bg/scientific_medicine/articles/annapubl3.htm
Доколкото разбирам, това е един от причинителите на пневмонията, т.е. може би не е докрай излекувана пневмонията, щом има още такива гадове Thinking Стискам палци бързо да се оправите Praynig

# 184
Дона, мерси за инфто - аз уж търсих ама открих само листовки на антибиотици...  ами, гадта явно е в урината , а дали има и в дробовете.... кой знае/....

# 185

Здравейте, симпатяги  bouquet

От два дни яко спим до късно с малката, щото вечер се вихри, и глей кое време за отчет Rolling Eyes

Доне, Кико пак е голям сладурко на снимките, а косата му наистина много е пораснала, давай още Цнимки Hug

Ели, Жени ще я папам с тоя зелен гащиризон- бубата, като й знам вече номерата, направо си я представям на всяка снимка кви ги е вършила Heart Eyes

Нане, дано всичко вече отшумява Praynig

Дамаянти
, за възглавката тоя път ше ти напомням, дУкът не я снимаш Crazy

Шоши, ти де забегна, или се готвите за пътуването newsm78

Дори, оная вечер видох на прашките, че "Бижу", фирмата е от Стамболийски Peace Ти пак при мама, блазе ти, скоро и ние Grinning

Пипинце, поздрафления за килограмовете Peace

Ние тренираме ставане от седнало положение hahaha

Мчи, хубав день Party

# 186
  • София
Дано Дамаянти не се сърди, но мисля, че има предвид тази възглавничка. Я кажи струва ли си парите?

# 187
Ходихме на доктор, оказа се от зъбите Whistling
SafeHeaven, ако четеш, да те питам: педито препоръча да сложим Pentaxim. Обаче от това, което намерих из форума, май не е добра идея newsm78 Та се чудя сега нея ли да слагаме (то ще е чак септември, де), или да направим 2 приема ActHib и наесен ДТК и Polio. За ActHib педито каза, че е по-добре да се направи на 2 приема, защото се увеличава сигурността на действие по тоя начин.
Еми съвсем се обърках с тия ваксини, честно Crossing Arms

# 188
Дано Дамаянти не се сърди, но мисля, че има предвид тази възглавничка. Я кажи струва ли си парите?

Благодаря ти Ване, но мисля, че не това е възглавницата, тази която посочваш е за новородени Peace
Пък запитването ми за въпросната възглавка е към Еми, защото се уверих, че Дамаянти й е хоби да не ми отговаря Mr. Green но не ми пука, свикнах

Доне, бравас, че не е нещо сериозно Heart Eyes

Хубава вечер  bouquet

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 21:38 от Nadejdica

# 189
  • Paradise
Ние бяхме на летището да изпращаме една приятелка. Макси овърша всичко, качва се по стълбите, ходи при разни чакащи и се закача, дърпа ги за крачолите, черпи ги солети и вода.
Абе, веселба голяма беше, а мама тичаше след него като диво прасе и сега съм те така Crazy Crazy

Иначе да ви кажа какво чудо преживяхме - лайно, кучешко лайно съвсем прясно точно пред чек-ин гишетата #Crazy #Crazy #Crazy И то го видях в последния момент, когато Макси връхлиташе върху него. И не беше само едно, а няколко Close Close Close
Естествено, едната обувка беше омазана...
А още по-естествено аз вдигнах един влудяващ скандал на персонала, моменталически тръгнаха да ги събират, лично дойде някакъв си шеф да се извинява за неудобството, което ни е причинил...
Ако Макси беше го пипнал с ръка, нямате си на идея какво щеше да се случи... Сигурно щях да вдигна летището във въздуха...
ама може ли такива неща, бе, срамота, толкова съм възмутена и потресена... думи нямам... а сме тръгнали за Европа ooooh! ooooh! ooooh! я, по-добре в Анадола

айде, оплаках ви се, дано да ме разберете...

Аз не съм се изказвала за възглавниците, ама да си кажа Simple Smile
Майка ми, когато е на гости тук в Сф, или когато ние сме при нея, все слага Макси да спи с възглавница. Но... ефект нулев... той си се върти из цялото легло, понякога спинка с дупенцето нагоре, понякога не...
Но съм забелязала, че, когато му хрумне, му е по-гот да е на възглавницата (ама може и това да са си само мои свободни съчинения и интерпретации)

Дона, мерсаж за айриша, утре пак, пък то уискито вътре не вреди Wink

Айде, момичета, лека и спокойна нощ и утрешният ден дано е по-хубав от днешният Hug

# 190
  • густо майна Филибето
Здравейте момичета, аз отдаааааавна не съм се включвала, но днес като се зачетох сте ми толкова сладки, че не можах да се стърпя за да ви го кажа Hug
Аз вече имам далеч по-малко време да чета и пиша, защото моят момък е някаква фурия. Прави беля след беля. Катери се по леглата и се пробва да скача там (пружинени са), а понеже са на ъгъл, препуска от едното на другото и влиза в кошарата от страничната табла (долепена е до въпросните легла). После решава , че трябва да излезе , ама откъм решетките, и почва едно навежданеее ooooh! Аз непрекъснато го дебна.
Проявява и завидни градинарски умения - рови пръстта в саксиите и я пренася с шепа до където му падне, там я складира прилежно и като е готов отива и започва да я маже по пода.(или където я е сложил) Това сигурно го е научил след като ни гледа как озеленихме терасата. Simple Smile
Освен това е и голям читател, събаря книгите от библиотеката и почва съсредоточено да ги разлиства, няколко останаха без подвързиите си.
Имаме и още акробатични изпълнения, направо не е за разправяне.
Юнака не спи по корем, възглавница също не иска, но стъпълата му определено са обърнати навътре. Sad Знам, че това се оправя с гимнастика, ама от каката така ми се повдига като чуя за физиотерапия, че не ми се занимава изобщо. Шегуваме се в къщи, че ще го правим футболист, отсега е овладял походката.

# 191
Дона, мерсаж за айриша, утре пак, пък то уискито вътре не вреди Wink
Мчи кат не вреди, що да го развалям с кафе, я Mr. Green

Айде хубав ден и леко на завоите  angel008

# 192
Да брю трю hahaha

Пинах си, Доне, ма мноо загрява за сутришно  Crazy

Хубав ден  bouquet

# 193
  • София
Абе, Дамаянти, не шашкай така народа, бре. Влизаш само с едно изречение от сорта "помогнете" и си изкарах акъла на кой какво се е случило. Whistling

Ние сме сега на вълна кредити и междувременно гледам и за наеми (с хазяи, дето да не ни пипат електромера  Close Close - е, писна ми вече с тези квартири  Close Cry). Хубавата новина край нас е, че наши бивши състуденти от Поморие ни поканиха вместо да плащаме хотел, да им гостуваме, тъкмо и децата ни са на една възраст, та се очертава приятна почивка. Grinning

Пипинце, ама добре си направила, че си им викнала. Crossing Arms А както описваш Макси (и Любознателна Евгени) все едно за моя Емко (ама то явно повечето от момченцата на тази възраст са така). Къде я намират тази енергия - по цял ден щъка, обикаля, катери се и вечерно време ние паркирани пред телевизора изморени, а той обикаля стаите.

На хубави снимки се нагледах вчера. Heart Eyes Наде, вие като няма да идвате в София (всъщност какво стана с курса при Капанов, отказа ли се) ще може ли ние да ви погостувамееее, да ни повозите из курортите. Heart Eyes (Шегувам се, де.) Ама вярно Слънчев бряг замязал на София - някакви големи сгради (хотели) се виждаха на снимките. newsm78

Дона, ами нали уж не можело толкова висока температура от зъби? Thinking А пък това за котката в зоопарка беше много сладко. Heart Eyes

Нането, какво стана с вашите изследвания?

Кала, не пишеш как върви бременността. Simple Smile И честито   bouquet (ако се местите в свой си дом).

MA6INKA, хайде включвай се! Hug

Наскоро говорихме за говоренето на децата  Laughing - в Babycenter има интересна статия, ако някой иска ще дам линк. В събота си прекарахме много добре на тържеството на детската градина, останах направо очарована от условията. А, и който иска да гледа - вчера качвах нови-стари снимки - албумите от последните 2-3 месеца.

bouquet

# 194
SafeHeaven, ако четеш, да те питам: педито препоръча да сложим Pentaxim. Обаче от това, което намерих из форума, май не е добра идея newsm78 Та се чудя сега нея ли да слагаме (то ще е чак септември, де), или да направим 2 приема ActHib и наесен ДТК и Polio. За ActHib педито каза, че е по-добре да се направи на 2 приема, защото се увеличава сигурността на действие по тоя начин.
Интересно предложение. Pentaxim?! и в каква възраст е нейното предложение да се постави? За мен това е най-неудачния вариант. Тези дни говорих и с Авентис, на някои неща не успяха да ми отговорят. Няколко съображения за Pentaxim:
1. През есента Авентис изтеглиха от търговската мрежа хекса си, заради въпросителни относно действието на една от съставките (ако те интересува ще потърся коя точно беше проблемната)
2. Във възрастта, в която се намират нашите деца приемите на ДТК, полио и ActHIB се разделят. Дори доколкото разбирам намерението на нашата педиатърка е да слагаме отделно ActHIB и ДТК (ние започнахме схемата с тетрата на Авентис).
Схемата за ДТК -> 24 м; полио -> 14 м първи бустер; 22 м втори бустер. От Авентис ми препоръчаха една ваксина във възрастта 18 месеца (малко средноаритметично идва). Но въпроса ми как да убедя МЗ, че е изпълнена схемата за IPV (Inactivated Poliovirus) - 5 приема във възрастта до 22 месеца? остана без отговор (мейл получих, но отговор точно на този въпрос нямам). Също не ми отговориха и как точно избраха възраст 18 м. за ДТК.
3. В официалната листовка за Pentaxim е записано:
Цитат
The general recommended schedule includes a primary vaccination in 3 injections one or two month interval from 2 months of age, followed by a booster injection during the second year of life.
AP 21/05/2002 MAC APN14698/924020
Aventis Pasteur
Много добре, но ако схемата е започната с Pentaxim. Всякакви други комбинации на възраст 12-24 м мисля, че са неуместни. И отново имам въпросителни, как биха реагирали от МЗ на схемата на полиото. Dona попитай педиатъра ти, като ти постави Pentaxim, как това ще го опише в имунизационния картон.
4. ...и не на последно място: точната схема на ActHIB във възрастта 15м-5г. -> 1 доза е нужна!!!! Това е времето за бустер в основната схема. Дори в немската ускорена схема, по която е правен българския имунизационен каледнар бустера за ActHIB е във възрастта 11-14м. Всъщност в имунизационния каледнар на МЗ няма нито дума за схемата на поставяне на Act-HIB. И българските педиатри импровизират безразборно, да не кажа безцеремонно. А от Авентис ми обясняват, че в различните страни било различно. Аз им давам конкретен случай с конкретно дете (моето), а те ми отговарят, _зависи_!
5. Не е желателно без аргументи по средата на схемата да се сменя вида на ваксината. Допустимо е например заради силна странична реакция цялата коклюшна компонента да се замени с ацелуларна. Не съм запознат какъв е случая с полиото. Вътрешно съм убеден, че НЕ Е ДОПУСТИМО. Най-малкото защото вируса попада по различен път в организма, което може да обърка имунната система.
Това е мнението за полиото на доктор-педиатър от един друг форум:
Цитат
...започването със жива ваксина предполага завършването с такава.
Мноооого дълго, мноооого несвързано, извинявам се на всички Вас и моля за специални извинения от Дамаятни, на която бях обещал повече да не пиша за ваксини и кърмене в отчетната.

/edit
Всъщност всичко отрекох и нищо не предложих. Най-обичам така. Моето скромно предложение е: да си вървите по схемата, която сте започнали и ако толкова много държиш на Haemophilus influenzae направете 1 доза ActHIB след август.

Последна редакция: вт, 06 юни 2006, 12:05 от SafeHeaven

Общи условия

Активация на акаунт