Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 март 2018, 12:37 ч.

Туристическа виза за САЩ /Тема 2/

  • 17 173
  • 238
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 362
Тема 1

https://bg.usembassy.gov/bg/visas-bg/

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 12:53 от Bled

# 1
  • Down south
  • Мнения: 4 008
Някой в предната част на темата каза, че онзи младеж, визирам кандидат нелегално оставащия, около който се въртеше дискусията е получил виза?
Доколкото аз разбрах, той още се чудеше, дали въобще да попълва документи за интервю?

Ще ми бъде интересно, да разбера, дали действително е получил виза. Сестра ми е близо до неговата възраст и има три или четири отказа.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 2 700
Daylili ,  останах с впечатлението, че ти живееш в Щатите. Не можеш ли да дръпнеш сестра ти (нали има някаква възраст, до която това е възможно, 23 г., ако правилно помня)?

# 3
  • Down south
  • Мнения: 4 008
При нас е малко сложна  ситуацията, защото тя е дъщеря само на мащехата ми, тоест доведени сестри сме. Мисля, че това е точния израз.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 558
Може да се прави петиция само на роднини по пряка линия, а доколкото разбирам двете сестри нямат родствена връзка.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 2 700
Да, така е. Просто (и логично) не беше уточнено в предишния пост и затова попитах.

# 6
  • Down south
  • Мнения: 4 008
Не знам каква е ситуацията с визите, но познати на мащехата ми, са взели визи цялото семейство.
Бащата е имал вече виза, майката и трите им деца също са взели туристически визи.

Пиша това, защото в предишната част на темата, една дама се тревожеше, дали семейно ще вземт визи за да дойдат на екскурзия. Дано го прочете.

# 7
  • София
  • Мнения: 4 558
Ако родителите имат визи после на децата дават лесно, даже не ходят, а по пощата Wink

# 8
  • Мнения: 7
Здравейте , миналата година бях с j1 , сега искам да кандидатствам за туристическа , мога да покажа че имам апартамент на мое име , 2000$ в банковият ми акаунт и работа! Работодателят ми от миналата година също , може да ми прати invantion letter за сватбата на дъжеря му ! Мислите ли че имам шанс ?

# 9
  • София
  • Мнения: 4 558
Здравейте , миналата година бях с j1 , сега искам да кандидатствам за туристическа , мога да покажа че имам апартамент на мое име , 2000$ в банковият ми акаунт и работа! Работодателят ми от миналата година също , може да ми прати invantion letter за сватбата на дъжеря му ! Мислите ли че имам шанс ?

Щом сте ходила и сте се върнала в срок няма да имате никакви проблеми.

# 10
  • Мнения: 166
Здравейте , миналата година бях с j1 , сега искам да кандидатствам за туристическа , мога да покажа че имам апартамент на мое име , 2000$ в банковият ми акаунт и работа! Работодателят ми от миналата година също , може да ми прати invantion letter за сватбата на дъжеря му ! Мислите ли че имам шанс ?

Щом сте ходила и сте се върнала в срок няма да имате никакви проблеми.

Напротив.Аз ходих две поредни години в САЩ на бригада, като и двата пъти се върнах в срокове.Миналата година пак кандидаствах за J1 и ми отказаха.На един приятел, пък който е в САЩ, майка му кандидаства за туристическа, върна се в срокове, след изевство време пак кандидаства и я резнаха, така че тези срокове не са гаранция.
Не искам да плаша момичето, но има голяма вероятност да и откажат.За туристически визи, съм останал с впечатление, че основният коз е какви са ти декларираните доходи тук.Тоест, ако имаш хубава и постоянна работа и те осигуряват на високи пари или още по-добре, ако имаш свой собствен бизнес...а тя доколкото разбирам е безработна.
За апартамента според мен няма смисъл, даже рискува да е още по-съмнително, тъй като ще го прехвърлят непосредствено преди интервюто, а от посолството те проучват до дупка.
Колкото до парите - нищо не доказваш с тях, още повече с 2000 долара....сега ако бяха 200 000 вече сигурно щяха да те гледат с други очи.
Въпреки това нищо не губиш, ако пробваш.Може пък и да имаш късмет.Успех.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 558
На третия път за ви отказали J виза, защото по правило трети курс са последните които пускат, а предполагам вие сте били четвърти.
По повод туристическите визи: веднъж издадена се подновява изключително лесно, ако се направи непосредствено след изтичането на първата. Рядко се случва да откажат и то само ако имат основателни съмнения, че лицето отива да работи там. Например: имате туристическа виза за 10г и сте ходили 4-5 пъти за по 10-15 дена, визата ви изтича и те ви я подновяват без проблем. Обаче имате същата виза и сте ходили последните 5 години по 6 месеца плътно /защото това е максимума който дават на влизане/, е тогава шанса да ви откажат е над 90%.

# 12
  • Мнения: 166
Ааааа така ли, трети курс са последните и след това магистрите пак започват да ги пускат, защото имам двама познати, които заминаха и като магистри.
А как тогава ще ми обясните защо пуснаха моят приятел, с които ходех всяка година, също четвърти курс, да не говорим, че той дори имаше невзети изпити, а аз не.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 16:57 от Ангел Кьосев

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 2 700
Може би точно, защото има невзети изпити и се предполага, че ще се върне, за да ги вземе Wink
Всичко е толкова субективно, само те си знаят защо и на кого дават/отказват виза.

# 14
  • Мнения: 166
Ми на един друг пък, пак с невзети изпити, му бяха казали да си обърне внимание на образонатието и не му дадоха.
Точно невзетите изпити, показват че си се записал да учиш, не за да имаш образование и да работиш с него, а с някаква друга цел.
Но да, като цяло и аз това се опитвам да обясня, че няма абсолютно точен и ясен фактор, по който преценяват на кой да дадът виза.
Смисъл това, че момичето се е върнало в срокове абсолютно не е гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт