Малта /Тема 2/

• 64 114
  • 805
  •   3
Отговори
# 495
Благодаря момичета, наближава времето и почвам да се шашкам.... Smile
Ако сме във Валета, от къде е по-добре да хванем фетибот до Гозо? Аз мислех с автобус да отидем до Ċirkewwa и от там ферибота е около 25 мин до Гозо, но гледам около час и нещо е в едната посока само до тази спирка автобуса... Дали не е по-удобно да хванем някакъв ферибот от Слиема или Валета ако има директно до Гозо? Четох за някакъв от Слиема, но е с ограничено време което ти дават на Гозо и трябва да се върнеш пак с тях? Това екскурзия някаква ли е?

# 496
Единственият легален, нормален, държавен или какъвто статут има там ферибот до Гозо е този от Чиркиуа. Аз не бих си правила експерименти с "Дядо Гошо Турс" в чужда държава, по море и т.н., но всеки си знае.

# 497
Вървете с този в Чиркеуа до Гозо, съгласна с Врабец. Simple Smile Само бих препоръчала да не годите Петък-Събота, че се чака доста на опашка за ферибота, доста хора посещават семейство или се връщат вкъщи в Гозо/Малта.

# 498
  • на село
Да, особено сега, когато не могат да пътуват извън страната. Валета има удобен бус терминал, аз също препоръчвам да се отиде с автобус. Ако не си вземете карти за транспорт, приготвяйте точни пари за автобуса, че заради коронавируса не връщат ресто.

Доколкото разбрах, а и тук се спомена, такситата са поевтинели - също са добра опция.

И още нещо - имайте предвид, че в Малта има доста българи, даже има заведения с изцяло български персонал. В случай, че комуникирате на висок глас неща, които не са за хорските уши Simple Smile Казвам го, защото мои гости са имали 1-2 конфузни ситуации. Аз също - един в автобуса ме ядоса и го нарекох кльощав п@@@@@с, то пък половината автобус българи, македонци и сърби, включително и шофьора, смяхме се три спирки. Малко ме е срам, де...

# 499
Уу, да. Особено в Буджба/Аура. От където минеш, все има нашенци, в магазини за сувенири също има и камериерките в някои хотели, затова внимавайте (после се обсъжда просто, дори да не ви познават.. самия факт, че сте същата нация прави хората любопитни). Simple Smile

За таксита, аз съм доволна от Болт/Таксифай - не знам дали казахте, че ще има деца с вас, но ако да, имат само буустъри(9кг+ или само за дупето една седалка). Има и такива за споделяне на такси на по-ниска тарифа, но не съм пробвала лично и нямам мнение.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 11:43 от Лия В.

# 500
Искам да букна такси от/до летището предварително и мисля да го направя от сайта на ECABS. Само не знам ако полета закъснее, колко време чака шофьора?
Гледах и от букинг предлагат трансфери, излиза малко по-скъпо, но също се буква предварително...
В Маршаслок освен пазара, какво да видим друго интересно в самия град (шарените лодки са ясни)? Някой беше писал за някакво българско заведение, там ли беше?
На 24 или 25.12. дали има някъде меса или нещо подобно в някоя катедрала или църква? То сега с тая ситуация не е ясно кое как ще работи, но да питам... Laughing

# 501
Аз знам само два български ресторанта и един македонски в Сейнт Полс Бей. За Марсашлок не мисля, че има ресторанти там.

Букни за 20 минути по-късно в такъв случай. Шофьорите обикновено са там рано и чакат докато дойдеш. Можеш да се обадиш, за да потвърдиш или да напишеш (мисля имаше поле за съобщения или бележки) да ви изчакат и при проблем ще звъннеш. Ако си вписала номера, може и да ти звънне той, за да каже, че е пристигнал и да се уговорите от там. Simple Smile

Мисля, че може да се отиде в която и да е църква/катедрала, не съм чувала да е със записване. То тук са стотици и едва ли ще откажат да влезеш вътре в която и да е (стига да не е препълнено де). Аз не съм била нито един път в тяхна такава сграда, та може би някой друг ще може да помогне. (Може да питаш и в 'Expats Malta' във ФБ, може да разполагат с повече актуална информация за тези дати. )

# 502
  • на село
Шофьорите и диспечерите следят разписанието на самолетите, само им дайте номера на полета предварително. Летището е малко и шансът да се залутате или да не ви намерят е нищожен. 

В Sliema има ресторант с български персонал и нелоша кухня + 10% отстъпка за българи. Информацията ми е от преди локдауна, обаче, сега не знам как е. Peppi's Kiosk се казва.

# 503
Аз препоръчвам македонския ресторант в Сейнт пол бей, Гурме му е името , ако толкова ви се яде наша храна ,аз лично бих предпочела да опитам традиционна местна кухня - много голям избор има , не знам обаче покрай локдауна всичко ли работи ,но има много в Мджар, в Слима , Марсашлок,Зури- препоръчвам Алка и Блу кейв- не очаквайте чудеса обаче ,малтийската кухня не е от най добрите и обслужването също така е далеч от представите на българският турист

# 504
Как са контактите в Малта? Необходима ли е приставка и дали в хотела ще ни дадат или има къде да купим там някъде? Всеки има телефон за зареждане и с една приставка надали ще се оправим... Smile

# 505
  • на село
Контактите са, като в Англия. Трябва да си купите адаптери 3 към 2. Едва ли ще ви дадат в хотела. Към 2 евро са по магазините.

# 506
Във всички хотели има адаптери, по 2 Евро депозит на бройка беше последно преди 2 години. Ще ви дадат колкото искате. Simple Smile В края на престоя ги връщате и ви дават парите обратно. Няма нужда да купувате.

# 507
  • на село
Не във всички хотели, аз съм работила в хотел. Вземете за всеки случай поне един адаптер, да не се окаже, че няма къде да си заредите телефона. И не тръгвайте с големи очаквания относно обслужването, та дано имате късмет да ви изненадат приятно.

През зимата ви трябват непромокаеми обувки и си гледайте в краката, че тротоарите са хлъзгави, дори когато са сухи. Пожелавам ви хубаво време!

# 508
Адаптери се продават под път и над път, но не вярвам в хотелите да няма. През септември в хотела имахме адаптер на всеки контакт и никакъв депозит не сме плащали.

# 509
Въпрос към живеещите или тези, които сега са в Малта. Мисля си какви дрехи ще трябва да нося, какви връхни дрехи носят хората там, шал и шапка нужни ли са? С ограничен багаж сме, а където живеем е доста студено и се чудя как да оптимизирам дрехите и обувките... Ботуши, боти или маратонки? Знае ли някой приблизителната прогноза за следващата седмица, най-вече дали се очаква дъжд?

Общи условия

Активация на акаунт