Малта /Тема 2/

• 64 052
  • 805
  •   3
Отговори
# 675
Здравейте, на 28юни ще пътуваме за Малта, и искам да знам дали мога да влезна с антигенен тест или трябва задължително ПСР ?

Имаме сертификат за ваксинация, но разбрахме, че ще важи за всички страни в ЕС от 1юли.

Къде видяхте информация, че ще се зачитат от 1.07. благодаря

# 676
# 677
Здравейте, на 28юни ще пътуваме за Малта, и искам да знам дали мога да влезна с антигенен тест или трябва задължително ПСР ?

Имаме сертификат за ваксинация, но разбрахме, че ще важи за всички страни в ЕС от 1юли.

Здравейте, вчера се върнахме от Малта. Летяхме на там на 16-ти юни и разчитахме на сертификат за ваксина. На този етап в Малта не зачитат ваксина, поставена другаде. Задължително си направете ПСР тест

# 678
Здравейте,
Благодаря за информацията.
Може ли да споделите малко повече неща за там. Например на вън с маски ли се ходи задължително, водата в морето вече топла ли е, има ли много туристи в хотелите и по улиците, какви са цените на лодките до Гозо, цените на сувенирите как ви се струват?
Благодаря Simple Smile

# 679
  • София
Маските са задължителни навън и се спазва, и следи. 😒 На плажа вече може без.

# 680
Водата ще бъде студена още едно известно време, но туристите са ентусиасти и влизат Joy Не че е ледено студена, но не е и това, което наричаме "чай". Идва и сезонът на медузите.

# 681
Здравейте,
след няколко дни летим за Малта. Освен ПСР тест трябва ли декларация или QR код ?

# 682
От 14 юли в Малта могат да влизат само напълно ваксинирани хора. С ПСР вече не става. Изключение правят децата до 12 години, като тези от 5 до 12 трябва да имат негативен ПСР.

https://www.reuters.com/world/europe/malta-bans-all-visitors-who … covid-2021-07-09/

# 683
  • София
Много им здраве!

# 684
Интересно ми е каква ще е реакцията на хотели, самолетни компании и всички предплатени услуги.
Както и какво ще стане с държавните ваучери за хотели, магазини и ресторанти.
Една от причините да се ваксинирам беше точно тази, подозирах, че ще стане нещо такова.

# 685
  • София
Според мен никаква. Там нагласата е, че всички трябва да се ваксинират.

# 686
79% са напълно ваксинирани, над 83% с една доза. Скоро ще стигнат 85% с пълна ваксинация.

# 687
Жалко за хората на които ще им се провали почивката

# 688
Не е жалко. Възпитателно е.
Има държави, населението им в МОЛ или в обществена институция не е допускано без ваксина.

# 689
Много възпитателно, няма що. Не им е за първи път от началото на короната да вкарват революционни мерки. И като видят, че не вървят нещата, да ги отменят от днес за утре.
Един туризъм им остана, и него ще прецакат. Като видят след месец, че няма да има какво да се яде есента, ще видим мерките как ще са.

Общи условия

Активация на акаунт