Малта /Тема 2/

• 64 307
  • 805
  •   1
Отговори
# 255
Като пообиколите достатъчно ще намерите, но не непременно близо. 😊 Вечер е малко по-добре, през деня свободно място е като златен прашец. Малта е с най-много превозни средства на глава от населението в ЕС.

# 256
Аквариумът е много хубав. Не само децата се кефят, когато ги водим там, а и възрастните. Не е особено голям, спокойно се минава за по-малко от час, дори да спирате на всяка риба. Аз най-много харесвам тунела под акулките и скатовете.

# 257
  • на село
Някак няма да ми е комфортно да съм на почивка и да се изнервям с паркиране. Аз живея в Мсида - същият кошмар е. Това е и причината да не си купуваме още една кола. Предпочитам да си пешеходствам или да ползвам автобусите.

По-добре се настанете централно - Слима е чудесна локация. До Валета можете да отскочите с ферибота. А за другите дестинации и автобусите вършат работа. Или пък таксита - не са много скъпи. То и наемът на кола едва ли е. И ако се наложи да платите паркинг, пък недай си боже и глоба за паркиране (ще ви застигнат и в България). И движението е обратно.

А за застраховките на колите даже и не ми се отваря дума. Чукаш на дърво. Нищо общо с България.

# 258
  • Малта
GoTo са вариант, но изискват предварителта регистрация от мин. 24 часа защото проверяват картата с която ще плащаш, теглят 1 евро за проверката, няма месечен абонамент. Според мен само за по дългите разстояния си заслужава, като от Летището до ферито, ни струваше към €18.
Гозо е много красив, най-вече извън летния сезон (Октомври-Юни) зелен и спокоен, но определено е място за релакс, а не за културен туризъм. Един ден тук е безмислено, минимум 4 дни, за да усетите духа му.

Аквариума е чудесен, ходили сме 2 пъти и децата пак питат за него, и са, тунелчето с акулките е тай-яко Wink))

А в Буджиба и околието, уви, ще имате усещане, че сте в БГ, а не в чужбина. За това, Валета+ Слиема, Марсашлок, Мелиеха (и Попай Вилидж),   Гозо Simple Smile)))

# 259
  • София
Врабец, благодаря ти! Ще ги разгледам онлайн да видя дали са наблизо.
_Monster_, апартамента ни е на доста централна локация на 5 минути от ферито, но искаме да обиколим острова. Все пак са празници, едва ли ще са толкова редовни автобусите. Колите в интерес на истината не са много скъпи и си мисля, че ще е по-евтино да вземем кола. Да не говоря за времето, което ще спестим от град на град. Десният волан не ни притеснява, тук където живеем сме с десен волан. Какво имаш предвид за застраховките? В наема за колата си плащаш и застраховката.

# 260
  • на село
Какво имаш предвид за застраховките? В наема за колата си плащаш и застраховката.

Да, и ние имаме пълно каско, но предяването на щета в Малта е един много неприятен процес, обикновено с неочакван край. Няма да влизам в подробности, бъдете внимателни и ви желая хубави дни в Малта. Дано да имате късмет с времето - в момента е топло и много приятно. Има какво да се види на острова и ако се организирате добре, ще си изкарате чудесно.

# 261
Didi*, това е
http://www.cccp.com.mt/

Стига се от Слима фери, нагоре по Tower Road и рязко в ляво пред магазина на Некст по една уличка, която изглежда като пешеходна, но не е. Краен вариант е, предвид цените, но все пак е нещо.

За свободни места на улицата вечер, вариант е да слезете до морето, пак на Слима фери и да карате в посока юг (Валета, Гзира), все покрай водата. Колкото повече се отдалечавате от Слима, толкова повече места има.

# 262
  • София
Какво имаш предвид за застраховките? В наема за колата си плащаш и застраховката.

Да, и ние имаме пълно каско, но предяването на щета в Малта е един много неприятен процес, обикновено с неочакван край. Няма да влизам в подробности, бъдете внимателни и ви желая хубави дни в Малта. Дано да имате късмет с времето - в момента е топло и много приятно. Има какво да се види на острова и ако се организирате добре, ще си изкарате чудесно.

Дано да не стигаме до там!

Врабец, много ти благодаря! Той е съвсем близо да нашия апартамент.

# 263
  • София
Следя темата, защото ми предстои пътуване в Малта. Моля, знаещите да препоръчат заведение за хранене във Валета, а защо не и на други места. С една дума, ако някой е изключително доволен от някое заведение за хранене, моля да го сподели😊

# 264
В Малта е пълно с много хубави заведения за хранене и въобще хубава храна. Ето пътеводители:

https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g190320-Island_of_Malta.html

https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g190328-Valletta_Island_of_Malta.html

# 265
  • София
Благодаря, разбира се, че ще погледна и там. Тогава кажете какво непременно трябва да се опита.

# 266
Само да не е така нареченото национално ястие "заек по малтийски". Лично мнение де. Италианска кухня и морска храна има много, но и други всякакви. Ако обичате морска, отидете в неделя на обед в Марсашлок. От лодките направо на огъня скача рибата. 😊

# 267
Gululu - типична малтийска кухня - в Сейнт Джулианс, плюс имат щанд в Suq tal-Belt (или Valletta Food Market - нещо като Халите, но щандовете са само за готова храна на различни ресторанти).

В Марсашлок препоръчвам Трите сестри - най-неугледният от всички ресторант, но храната е топ.

# 268
  • София
Този Food market звучи интересно. Надявам се, че не е туристически капан. Апартаментът, който съм наела, е близо до него. Изглежда централен район.

# 269
Валета е 900х450 метра, навсякъде е централно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт