Малта /Тема 2/

• 64 297
  • 805
  •   1
Отговори
# 270
Този Food market звучи интересно. Надявам се, че не е туристически капан. Апартаментът, който съм наела, е близо до него. Изглежда централен район.

Виж сега... Grinning Ценово си е чист капан, но за едно ходене е ОК. Местните хора също обичат да ходят там, защото има суши, кебап, испанско, всичко. Gululu са само един щанд. Взимаш си храната и сядаш някъде по масите.

Има един типично малтийски ресторант, за който само съм слушала: https://www.diarilbniet.com/
Но е далеч, в Дингли. И не знам трябва ли резервация, не трябва ли.

# 271
Валета е 900х450 метра, навсякъде е централно. Grinning

Въобще не е толкова, но да, всичко е централно.

# 272
Чудесна декемврийска дестинация е Малта!
За заминаващите тези дни, на много места подготвят коледни базари/къщички, Рабат, Валета, сигурно за националния им празник на 13-ти ще ги пуснат.
За три дни с кола доста обиколихме, Мдина, Рабат, Моста, Марсашлок, Гозо, там и до Шленди. Най-големият джакпот беше, че всяка вечер от трите имаше за нас по едно паркомясто пред апартамента в Мсида😀
Отядох си на тесто, много ми харесаха техните пастиси, пробвахме рибата лампуки, не ми хареса, заекът има много приятни подправки, съжалявам, че не си купих от някой магазин.
В Марсашлок само за обяд ли е? Не бях разбрала. В 17.30 Трите сестри хлопнаха кепенците под носа ни.
Движението е прилично, нищо страшно не видяхме, много възпитани шофьори, в София е по-адово. Много нови пътища строят, разклонения, излизания по 2-3 едно до друго и Гугълката се губеше или не ги знаеше, но на следващото кръгово се въртиш наобратно и драма няма.
Още един ден за спокойно шляене щеше да ни дойде съвсем добре,но такива са полетите.
Ко-катедралата и Ротондата в Моста са задължителни, много впечатляващи.
Защо нямаше стрелби, в неделя в 12.00 чакахме, не бяхме само ние, цялата градина беше пълна и нищо, днес пак нищо не се чу.
И защо не казвате, че във Валета има многоетажен подземен скъп паркинг?!? Добре, че го видяхме случайно!  В неделя намерихме място на тези, които са на открито, но днес в 9.30 нямаше пукнато място 😮

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 00:39 от evhen

# 273
Аз пък винаги съм се чудела, тези туристи с кой акъл идват в Малта през декември и особено по нова година. 😂 Еми тогава там е най-смотано. Но и най-евтино.

Точно щях да казвам пастици и лампуки да не се ядат при никакви обстоятелства. 😂

# 274
Различни сме хората!
Аз пък се чудех, кой ходи в Малта в сезон, заедно с тълпите, на жегата и на никаквите плажове😉

# 275
Това че не ги знаеш, защото не са в Слима и Валета, не значи че са никакви. Така или иначе Малта не е зимен курорт. 😂

# 276
Може, но аз ги сравнявам с плажовете на гръцките острови и на Южна Италия.

# 277
Точно като в Южна Италия са, само дето там няма такива приказни лагуни. Иначе аз не мога и със северното Черноморие да ги сравня и двете.

# 278
И защо не казвате, че във Валета има многоетажен подземен скъп паркинг?!? Добре, че го видяхме случайно! 

Поне три пъти съм го писала това в тази тема, и не съм само аз Wink

Коледното село в Рабат е хубаво, отвори снощи. Има немски вурстове и глювайн Sunglasses

Всъщност липсата на стрелби във Валета и ранното затваряне на ресторантите в Марсашлок е заради зимата и защото е умрял сезон. Но пък факт, по-малко туристи, хлад и става за обикляне.

# 279
Как снощи, като в неделя следобед го започваха Коледното село, тези са факири😀
Извинявам ти се официално, не съм прочела за паркинга. Сериозно съоръжение, там няма начин, да няма място.
Днес се изсипа един круизняк с 3-4 хиляди човека и хич не беше спокойно във Валета, бих предпочела, да не го засечем😁

# 280
  • София
Check Please, зависи за какво отиваш. Честно казано и аз като морско чедо години наред се чудя на всички, които си взимат летните отпуски през август. Август морето е най-кофти. Но хора всякакви.
Предпочитам извън сезона, особено в тесни и популярни места😂.
Evhen, това за движението и паркирането звучи обнадеждаващо. Успокоих се🙂 че като чете човек ще си помисли, че ще шофира по южно италиански пътища с индийско движение.😂😂😂

# 281
В южна Италия е много по-наред движението по пътищата, но идете и вижте. 😂
И аз съм За извън сезона, но не и през декември. Всеки си знае за какво пътува де.

# 282
След 3500 км това лято в Южна Италия и сега 150 на Малта смело мога да заявя, че който шофира интензивно в София, в смисъл да не е неделен шофьор, просто няма какво да го уплаши на гореспоменатите места Wink

# 283
  • София
Check Please, отиди в италианската група и там ще прочетеш друго Simple Smile
Еvhen, не сме неделни шофьори, напротив. Имаме доста опит. Дано да не ни уплаши Малта. Wink

# 284
Диди, по опасни са рейсовете за пешеходците Smiley Хубаво се научих, в коя посока да гледам, като пресичам, с това се справих,  ама минавам пред един автобус и си мисля, че той ще мине зад гърба ми, но тоя взе да ме гони Smile, а той си отивал към спирката. Странно ми беше, че един вид отива на отсрещния за мен тротоар  да спира!

Сега сериозно, може да се справите, не е трудно, ние сме група с 4-ма възрастни, аз гледам телефона и съм навигатор, пътникът до шофьора наблюдава той да не влезне инстинктивно в дясното платно. Но за това доста рядко има възможност, може да стане по малки улички без движение, тъм, където е потокът от коли няма начин това да стане, гледаш, къде карат другите.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 12:27 от evhen

Общи условия

Активация на акаунт