Малта /Тема 2/

• 64 292
  • 805
  •   1
Отговори
# 300
Ами, питам... Моля, препоръчайте ресторант с хубава гледка по възможност, добра храна и поносими цени. Ще пътувам скоро натам и съпругът ще има юбилей. Ще ми се да си организираме една романтична вечеря. Ще от седнем тук
[url]https://www.booking.com/hotel/mt/jean-de-valette-boutique-living.bg.html?label=gen173nr-1DCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQKYAQO4AQnIARHYAQPoAQGIAgGoAgO4AqXEuvAFwAIB;sid=daeb879a6cff53b67708c1658f5fb2fd;checkin=2020-01-03;checkout=2020-01-04;dest_id=-19310;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;soh=1;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1578017356;srpvid=59c50f2563c9010b;type=total;ucfs=1&/url]
Как е локацията? Ако трябва, да анулирам, докато имам възможност, и да търся друго място.
това е във валета ако не лъже букинг, локацията е добра,защото от там тръгват всички автобуси, а има и фери за трите града на цена от 2,80  в двете посоки , много зависи кой за какво идва на скалата , какви са очакванията ви - препоръчвам да опитате местната кухня в Мджар, да букнете ако има свободни билети в Хиподжиума в Паола, може да се научи много за историята на острова в крепостите Сент Елмо или Сент.Антони, откъм обслужване отдавна е написано - нула им пиша , всеки път си искаш салфетки , редовно трябва да ги подсещаш за нещо изобщо пълна трагедия , но то и друго не може да се очаква от тях- свикнали са да обслужват непретенциозни английски пенсионери , за които единствено климата е по важен

# 301
  • Бургас
Ей тук ме уби. Ако се засиля, скоро ще направя десетилетие на скалата, но пица на парче за 6-10 евро, бира за 5 и 12 (дванайсет!) евро за пържени картофи не съм виждала. Всъщност не си спомням някой някога да ми е таксувал пържените картофи. Винаги получаваме половин тенджерка картофи като бонус към храната.
Когато сме на почивка не се храним на крак или със солети от магазина-опитваме местната кухня от заведения. Можеше да се поинтересуваме от конкретни заведения предварително, но наистина не очаквахме такива цени. Даже в Барселона, Осло и Париж имаше места с по-ниски цени. Просто това са моите впечатления, които споделям.
Била съм преди близо две години в Малта като турист. Не е имало такива цени.
Но пък като чета за надпиване за нова година не се изненадвам.
Различен контингент.
Нали не очаквате на връх Нова година да чета тихо книжка на терасата? И да-хотела беше пълен с английски и немски туристи. Освен пиене и английски танци, хора' нямаше. Определено не сме от същия контингент, змия.

# 302
Нямам обяснение за тези цени, особено за района на Буджиба, който в най-добрия случай може да мине за местната версия на Китен. Разбира се, скъпи заведения има, но там нито ще ви таксуват картофките, нито ще ви предложат пица на парче. Аз си запазвам правото да остана учудена.

босоногата херцогиня, във Валета има чудни малки ресторантчета. Просто обиколете из улиците и ще си харесате със сигурност. Хем ще видите менюта, специалитети. Минете по малките улички, които свързват Мърчант и Репъблик стрийт и малко разширете периметъра настрани. Може и да няма гледка, но в този студ сега това не е най-важното Wink

# 303
  • София
Била съм преди близо две години в Малта като турист. Не е имало такива цени.
Но пък като чета за надпиване за нова година не се изненадвам.
Различен контингент.
Нали не очаквате на връх Нова година да чета тихо книжка на терасата? И да-хотела беше пълен с английски и немски туристи. Освен пиене и английски танци, хора' нямаше. Определено не сме от същия контингент, змия.
Кой говори за хора и ръченици?

Определено надпиване с англичани не е вариант за мен. Не само за Нова година, а и за всякога.

Винаги може да се намери друг вариант.

# 304
Здравейте! Понеже попитах за съвет в друга тема, реших да видя какви други отворени и има и видях тази за Малта и ще споделя моите впечатления. Дано са полезни на някого.

В края на Септември 2019 отидохме за първи път в Малта с приятели. Не сме ползвали организарани ексурзии, тъй като на мен обикновено ми харесва да се ровя и да правя план за деня и какво да посетим. Взехме си билети с Уиз и всичко беше супер, като цена за отиване и връщане с приорити беше към 150 лв по спомен. Airbnb- то го избрахме във Floriana и останахме супер доволни от локацията. Имаше спирка на много автобуси точно зад кооперацията, а самият терминал за автобусите беше на 5 мин пеша. Спряхме се на автобусите и си взехме седмични карти, тъй като при пристигане видяхме що за абсурд ще е да шофираме и паркираме там. Фонтанът Тритон и Валета бяха на 10тина мин пеша и като цяло имаше много за обикаляне, тъй като всичко беше достъпно и вечерите излизахме на разходка и ресторант. Много харесвах Валета, толкова много красиви улички.

В шок съм какви цени коментирате няколко мнения нагоре, тъй като за мен цена/ качество в Малта беше супер! Сравнявам с Италия, Франция и т.н. Проверявам заведенията, където да отидем и смея да кажа, че посетихме голяма част от водещите класацията на трип адвайзър. Имаше някои с малко по- високи цени, но не беше скъпо. Средно 20 евро на човек за вечеря + питие беше предостатъчно. Ядохме в традиционни и италиански ресторанти предимно, а на някои места пастата беше 5-6 евро. То тук в София вече трудно се намира на такава цена. Пиците, които опитахме бяха страхотни, изобщо не може да се прави сравнение с тези в нашите ресторанти, а цените бяха сходни. Наистина не ни се стори скъпо и всеки ден вечеряхме навън. Закуските си правихме в апартамента, а за обяд редувахме в зависимост къде се намираме, тъй като често бяхме на плаж някъде. В магазините също не ми се стори скъпо, по- рано бях в Гърция и цените бяха доста по- високи.

Плажовете бяха супер, неочаквано ни харесаха скалистите и ходихме най- често на тях. С автобуса за 15-20 мин бяхме в Слима, където плажувахме най- често, но обиколихме и доста далечни плажове. В началото малко се шокирах от това, че от скалата влизам дирекно на 10 м дълбочина, но малко след това се грумнах с маска и повече не влизах без нея. Simple Smile Страхотна дестинация ако харесвате да се гмуркате или просто да наблюдавате какво се случва под водата. Има и много диви места, където може да се ходи за гмуркане. Буквално си оставяхме дрехите, слагахме маските и се връщахме след час за малко почивка. Ако ще искате плажове с пясък, определено не мисля, че Малта е мястото, тъй като според мен пясъчните им плажове не са хубави, особено Pretty Bay. Въпреки името си е много грозен плаж с индустриална гледка и повече хора. Абсолютно всеки ден беше много топло и страхотно за плаж и без климатик не можеше да се спи.

Посещавахме избрани неща и използвахме голяма част от времето си за почивка и плаж, оставихме си неща и за следващо посещение. Синята лагуна беше наистина красива, но дори в края на Септември беше ад. Отидохме с първите лодки директно там и не можеше да се види самият остров от хора.  В началото обиколихме пеша да разгледаме и успяхме да поплуваме в/ около пещерите ( уникално за гмуркане) и на места, където не беше лудница, а после постояхме и в синята вода, където са многото хора и шезлонги. Интересно е, но мен лично ме отбъсква наличието на толкова много туристи и следващ път едва ли ще повторим лагуната.

Видях, че някой пита за ресторант и ще отседне близо до Валета. Силно препоръчвам да посетите Мдина- много красиво и романтично място. С автобус се стига директно от Валета. Има ресторанти със страхотна гледка, ние вечеряхме там последната вечер Simple Smile . Като пример намерих този: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190324-d1012825-R … and_of_Malta.html , но има повече от един с такава гледа, дори и кафене има. Само не знам как е времето там в момента за навън, надявам се да е ОК.

Ако се сетя още нещо ще допълня, но предполагам най- полезно са цените/локация за отсядане/транспорт/плажове. С удоволствие ще отговоря на въпроси покрай моето пътуване, ако има такива.

# 305
Здравейте,

ММ има рожден ден на 04 февруари и ни хрумна идеята за няколко дни в Малта. За съжаление е малко трудно с отпуските, така че мислим за вариант 04 - 06 февруари, като на 04 се пристига около 15 ч, а на 06 полетът на обратно е късно вечерта. Знам, че времето е малко, но това са ни възможностите. Бихте ли ми препоръчали къде да отседнем - Валета или Слима? Предпочитам да обикаляме пешеходно и да ползваме малко градски транспорт при нужда. С дете на 11 г. сме, но тя обича да ходи.
Представям си на 04 и на 06 февруари да обикаляме Валета, а на 05 може би да отидем до Мдина... От къде се хващат автобусите за Мдина и летището - от едно място или има различни автогари? Google maps върши ли работа?

Всякакви мнения, коментари и съвети ще са добре дошли.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 17:11 от shark

# 306
shark , Валета е най- подходящото място за разходки и има най- много ресторанти, кафенета и т.н. Наоколо има и доста забележителности и църкви, които могат да се посетят ( не знам зимата как е).  Препоръчвам да отседнете във Валета или на кратко пешеходно разстояние от там. Не знам дали искате на хотел или airbnb ви устройва, но районът, който споменах в горното ми мнение е много удобен. Ние се разходихме в Слима, имаше една търговска улица с магазини за дрехи и обувки, но не беше кой знае какво и предимно ми хареса за плаж. Не мисля, че си струва да се отседне там.

Според мен 2 дни и половина не са прекално малко щом обичате да ходите и ще можете да видите доста неща.

Автобусите са редовни като има "терминал" близо до Tritons’ Fountain във Валета, от където тръгват всички. За летището ако не се лъжа беше Х4 и е през около 30 мин. За Мдина не помня кои точно бяха, но имаше 2 или 3. Най- сигурно е да питате шофьорът да ви каже къде да слезете за Мдина, защото имаше някакво разминаване в спирките, които аз гледах. Сегашната спирка е до нещо като паркче на 2-3 мин от входа. Има вероятност да отседнете и близо до някоя спирка (както се оказа при нас), където минават автобусите и няма да имате нужда да ходите до терминала. Много ми беше полезно приложението Moovit, особено за градския , включително можете да го ползвате за стигане от летището до мястото, където ще отседнете. И в София го има, аз случайно видях, че и там работи, и не ползвах Гугъл Мапс. Имай предвид, че трябва да махнете на автобуса като го видите да идва. Мисля, че има и карти за деня, така че като решите да ходите до Мдина можете да си вземете такъв билет и да го ползвате в двете посоки + още някъде ако решите да ходите с градския. За Мдина и няколко часа ще са ви достатъчни, ние ходихме следобяд към 4-5 , за да разгледаме и да сме там като пуснат и светлините. За вечеря също е много приятно.

# 307
Благодаря за изчерпателния пост 💐 Продължавам да чета и ако имам въпроси, ще питам отново.

# 308
Току що проверих айрбнб- тата, където бяхме отседнали ние. Мога да изпратя линк към апартаментите, които ползвахме при нужда. Там знам всичко наоколо и гарантирам, че беше удобно. Не е лукс, но беше много чисто, което за мен е най- важно.

# 309
Ще бъде много полезно, ако ги споделиш - предварително благодаря

# 310
Ще бъде много полезно, ако ги споделиш - предварително благодаря

https://bg.airbnb.com/rooms/14653235?adults=2&children=1& … 7rhNh5XEyM5g9%2BG - Ето примерен, и като локация може да се види къде е. Зад сградата беше спирка, от която може да се вземе автобус за Мдина и за къде ли не като цяло. Терминалът за автобуси беше на 5-6 мин пеша, както и Валета на около 10. В самата сграда са доста и има няколко обяви с подобно име. Знам, че изглежда доста старо, но всъщност беше много чисто и приятно, имаше си климатик и т.н. Simple Smile .

# 311
На мен пък ми хареса Слима за отсядане и цените на хотелите бяха  по-ниски от тези във Валета. Градчето е малко, но е много приятно сутрин и вечер да се разходиш и да зяпаш самата Валета отсреща.

# 312
  • София
На мен пък ми хареса Слима за отсядане и цените на хотелите бяха  по-ниски от тези във Валета. Градчето е малко, но е много приятно сутрин и вечер да се разходиш и да зяпаш самата Валета отсреща.

И мен тази гледка ме заплени. А още по-хубаво е като приближаваш с корабчето.

Ние бяхме отседнали в старата част на Слима и също ни хареса. Тесни улички, шарени балкончета.

# 313
bgmama_4, благодаря!
Прекрасно изглежда, наистина. Има ли вероятност обаче ферито да не върви, ако духа и има вълнение? Как става придвижването от Слима до Валета?

# 314
В този бяхме ние, също мога да го препоръчам

https://bg.airbnb.com/rooms/38094863?adults=4&children=1& … XR424d%2FO9AeTkw6

На Triq san Alwigi се намира, L'Msida.
На 3 минути е ето този вкусен дюнер и не само!

https://kebabfactory.com.mt/

Общи условия

Активация на акаунт