Тайната на омлета

  • 7 114
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 8 917
Разбивам 2-3 яйца с щипка сол и с.л. прясно мляко (когато имам). Сипвам ги в загрят тиган и отгоре слагам сирене, кашкавал, колбас, зелен лук, чушка.... по избор. След като яйцата стегнат прегъвам на 2, оставям още минутка в тигана. Това е.
Това е "моят омлет" Peace Mr. Green

# 16
  • София
  • Мнения: 3 421
  Никога, ама никога не мога да направя омлета сгънат - винаги ми се чупи или се разтича. А много обичам омлет.
  Затова се примирих и го оставям като палачинка кръгъл.

# 17
  • Мнения: 120
Тайната на омлета е следната: ако означим например броят на яйцата с А, броят на супените лъжици вода с В и броят на супените лъжици брашно с С, трябва да се спазват следните пропорции -
А=В=2С, т.е., ако сложим 2 яйца, трябва да добавим също 2с.л.вода и 1 с.л.брашно, ако пък сложим 3 яйца ще добавим и 3 с.л. вода и     1 и1/2 с.л. брашно и т.н. Laughing.Това е основната рецепта-иначе може да добавите каквото ви хрумне-лук, сирене, колбас, бекон, кашкавал и т.н. Heart Eyes.

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Продукти:
яйца
сол
царевица
кашкавал
сирене
пипер суров
 
Разбърквам няколко яйца с малко сол, към тях прибавям сирене, кашкавал, царевица, в тигана слагам малко пипер нарязан на ситни ивици и леко го запържвам, след което добавям сместа с яйцата. Не разбърквам сместа в тигана. След като се зачерви от едната страна с шпатола обръщам омлета много внимателно, за да не се разкъса. Оставям да се зачерви и от другата страна. И е готов. Отгоре поръсвам с шарена сол или червен пипер.
Забравих да добавя пържа в тефлонен тиган с много малко мазнина за да се получи равномерно зачервяване на омлета след като обърна слагам пак малко мазнина и леко разклащам за да отиде от долу мазнината.

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 09:38 от Tinka79

# 19
  • Мнения: 1 210
А всъщност НАЙ-ВАЖНОТО е

Добре загрята мазнина, но след това пържене на слаб огън, за да може да се яйцата навсякъде да се стегнат, без "дъното" на омлета на загори.

Аз правя омлети, ама мъж ми какви ги твори - после се чудя що не мога да отслабна.

Общи условия

Активация на акаунт