Тренировки в домашни условия - 92

• 73 815
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз не спазвам режима , дори ям мн повече от преди програмата.Решила съм да повторя фаза 3 и да спазвам режима , но дали ще го изпълня.
При проблема е емоциалното хранене.Случили се нещо, което да ме извади от равновесие и започвам да се тъпча.

# 286
Все пак успях да намеря време - The Kettlebell Body с Лорън Брукс и Muscle Meltdown (бицепс и трицепс) с Кети. Мога да почивам с чиста съвест.

# 287
  • 1st floor
Вчера се успах жестоко, след това имах работа и излизане от нас и успях да тренирам чак към два часа. Явно ми се наруши режима, защото много ми харесва Total Body Core от трета фаза, а едва я направих. Тръгнах трудно, после живнах, но към трета фаза пак нещата тръгнаха надолу и едва я завърших. Без грам желание. Затова днес си пия кафето и отивам да си тренирам рано, както си му е реда.  Laughing Откакто преместих крос тренажора в хола, почнах инцидентно да се качват от време на време на него. Не го отчитам, защото като време е доста кратко, но имам идея, като свърша с 80ДО да подкарам по-кратка програма + кроса след нея. Не се отичам и беззахарно, но така си го карам, с изключение на един ден, в който съгреших с Рафи. Mr. Green

Режим към 80ДО не спазвам, но съм сигурна, че щях да имам доста по-голям ефект с него. В трета фаза даже вдигнах калориите, в които се целя, до 1400. Laughing Въглехидратите успявам с лекота да държа около 30-35%, вдигнах белтъците до към 100гр. с протеина. Ще видим до къде ще го докарам. Mr. Green

Днес съм на Cardio Core - ден 61.

# 288
Румяна е пуснала нов календар за корем, за който има желание да го пробва Simple Smile

# 289
Гърди и бицепси. Нещо ми беше кофти. Сега ми приключва смяната. По- спокойно беше, но да сложим и колене и прасци.
Утре съм почивка. Ще боря един връх тук.

# 290
Румяна е пуснала нов календар за корем, за който има желание да го пробва Simple Smile

Платен е, обаче.  6 лв. струва и е хибрид от нейни, поствани в ютюб до момента тренировки.

# 291
Да, видях. Платих ги, не е колосална сума Simple Smile Мога да пратя календара на някой, ако има желаещи.

# 292
Не е колосална сума, права си. Но немалка част от хората:
 1. Не обичат да плащат за подобни неща, респективно- не го правят.
 2. Има хора, които и такава сума не си представят да отделят.
 3. Приемат труда на другите за даденост и пак не плащат, пък било то и 6 лв.
 4. Чакат си ежемесечните напълно безплатни календари с тренировки.
Уточнението ми беше за тези или подобните случаи, за да не се залее темата с коментари и въпроси относно  "безплатния календар за корем".
От мен- Крис Фрейтаг, по Move to lose календара, горна част  и 15 км каране на колело.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 02:37 от Анонимен

# 293
Привет:smile:
Аз отчитам една седмица, в която тренирах с мъка. Наложи се повече от дните да правя тренировки привечер, а тогава съм най-уморена и БР 7 ми е направо ужас. Явно ме е налегнала и някаква пролетна умора, защото след няколко дни ударно пиене на скъпи витамини и малко слънце, най-после взех да живвам и вчера си направих БР 8 с кеф. От понеделник почвам последната едномесечна фаза на програмата.
Говорили сте си за планина и катерене - аз обичам да ходя, но не да се катеря по хлъзгави камъни и опасни места. На Агентчето дребното и Непо ги признавам за козички, аз изтръпвам от ужас само като ги гледам ....
Имам известен страх и уважение към планината, откакто ме въртя лавина и затова съм си доста предпазлива. Скоро обаче никъде не съм ходила, защото ММ работи постоянно събота и неделя, а мен сама с децата не ми се тръгва без кола до някаква начална и крайна позиция на прехода. Иначе излизам за седмица отпуска с великденската ваканция на дечурлигата и дано да успея нещо да организирам. Ако не, просто ще ходим повечко по полето, мисля и да потичам по-интензивно с кучето.

# 294
Amanda, и аз се чувствам като теб в последните седмици. Взех си сарженор и веднага се вдигнах. Имаше моменти, в които просто мозъкът ми отказваше - седя, гледам и не възприемам. Сега съм доста по-добре.
На мен също тази седмица не ми беше особено ползотворна в тренировъчно отношение.
Понеделник замених тренировката от фикс екстрийм с тренировка с от фикса.
Останалите ги изкарах по ред до вчера, но не дадох всичко от себе си. Въпреки това съм доволна от мускулната треска на дупето, която получих след вчера хехе.
Днес и утре сме на път и ще пропусна тренировките и вероятно ще удължа с още седмица програмата. Доволна съм от резултата, но ми доскучава. Днес станах в 5, защото пътувахме в 6. Дори ми мина амбициозната мисъл да стана в 4, за да тренирам, но бързо изфиряса от заспалата ми главица.

За планинско, първата година с МП много ходихме. Качихме 8 върха за седмица и малко, после продължихме, но аз излязох от форма и ми беше много тегаво. Миналата година имай кошмарен за мен до връх Синаница и на следващия ден до леденото езеро и обратно. Нашите все са еднодневни и за мен тегави. Може би с преспиване би ми било по-леко. Но тази година от по-рано се хванах да тренирам и се надявам да ми е малко по-лесно.
В интересна истината, аз точно лятото с катеренето на върхове започнах да пълнея. Имах много не реалистична представа за калориите, които изгарям с ходене по планината и по време на самия преход не ядях много, но след това, уморена вечеряхме сериозно количество, нещо се бях много отворила на тема панирани сиренца със сладко от боровинки... Сещате се колко калории има в подобна вечеря.

Аз искам да попитам дали случайно някой има календар на фикс екстрийм, който да е като фикса - с опции за заменяне? Попитах за допълнителните тренировки, вместо кои са и Арсен ми отговори, но забравих да си запиша. А и като гледам календара, забравям че има опции за заменяне и пропускам. Вчера случайно видях, че има тренировка abc, която не се сещам къде й е мястото. Ще потърся назад в темата отговара на Арсен и онлайн дали има друг календар, но ако някой има наличн, в случай че не открия, ще се радвам да даде знак.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 08:55 от Госпожица Дух

# 295
  • 1st floor
Вместо да прелистваш темата, по-лесно ще откриеш отговора в профила на Арсен - публикации.  Simple Smile

За днес отчитам Booty и 15 минути кростренажор след него. Пулс държа около 130. Не знам малко ли е, много ли е?! newsm78 Средно ми се вижда. newsm78

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 11:17 от НеПоКоРнА

# 296
Намерих. Споделям, в случай че е полезно за друг.

# 297

Непо, има онлайн калкулатори, които изчисляват супер персонализирани зони (на пулса), но те се базират и на пулс в покой + максимален пулс + години + пол и после прилагат различни формули, които дават малко различаващи се резултати. Пример:
http://www.fitdigits.com/personalized-heart-rate-zones.html
https://support.polar.com/us-en/support/How_to_calculate_target_heart_rate_zone_
Апропо някои фитнес аппс за тел. и гривни също персoнализират зоните!
Ако не се издребнява си има едни стандартни чартове, които ги има по всички профи кардио машини за ориентир:

PS Напомням и на теб и на всички да не се втелясваме и да седим само в "зона за отслабване" - да, в тази зона най-голям % на изгорените калориии идва от мазнини, но пък отнема доста повече време да се изгорят опр. количество калории спрямо по-интензивни интервали, при които по-малък % от изгорените калории идва от мазнини, но пък се горят много кал. относително бързо!

Само добре тренирани хора могат да си позволяват интервално/високоинтензивно кардио (начинаещи да не се мятат презглава - вредата от него може да е повече от ползата за тях). Под "добре тренирани" се разбира с основа в някаква форма на кардио, а не с основа във вдигането на тежести или йога Simple Smile

Оттук и стандартната практика кардио (независимо дали стеди стейт с отн. нисък пулс  60-75% от максималния  или високоинтезнзивно) да се прави или сутрин на гладно (няма много гликоген в мускулите и се пристъпва към разграждане на мазнини) или след силова тренировка (предполага се, че поне част от гликогена е изчерпана) с цел макс. количество изгорени мазнини!
Но ако няма да се явявате на състезание/сцена и не сте премерили всяка молекула храна и не тренирате/възстановявате по режим, изготвен от професионалист, то много по-важно е просто да направите тренировките, отколкото кога и на празен стомах ли сте ги правили.

PS Не веднъж съм поствала тази статия на Юли за кардиото, добра е и е добре да се знае наизуст:
http://www.yulisgym.com/puls-kardio-fitnes/
и още една:
http://www.yulisgym.com/kardio-na-gladno/

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 17:04 от Agent Provocateur

# 298
Внимание, гневен пост:
Спокойно може и да го прескочите. Весели празници!

Скрит текст:
Да ви кажа, първата от статиите не я виждам за първи път, но отново ме втрещи със снизходителния си тон. Не съм била в състоянието на Мария, но отношението към двукратна майка, към клиент, към човешко същество изобщо, ме потриса.
Има и други начини да се изтъкнат предимствата, ползите и вредите на различните видове кардио, без да се  присмиваш на жена, която е заела тялото си на друго човешко същество, което и е струвало...ами всъщност качеството на живота и. Това, че е напълняла, не прави от въпросната Мария идиотка.

Балканщината и мисогинизма на масовия българин ме изумяват. Ако има и капка стратегическа мисъл в главата този човек, ще махне този позор от блога си. Фитнес експерти колкото щеш.
Никога не бих се обърнала към него, изцяло е опериран от етика и елементарна човешка солидарност.

Чела съм и други негови неща, ок са. Мислех, че по-младото поколение българи са други. Още 1-2 поколения мъже ще трябва да измрат, докато се превъзпитат като биологичен вид.
Да ги видя аз как ще родят не веднъж, ами два пъти. Смешковци! Да си гледат бенч преса и да мълчат. Twisted Evil

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 17:43 от Deziderata

# 299

Dezi,  редовно поствам разни англоезични статии, които май никой не ги чете и е разбираемо донякъде това. Та затова ако противоречивата личност на Юли предизвика любопитството да се прочете мат'ряла и четящата се самоидентифицира с нещо в статията, което да предизивика емоционална отклик и желание за реакция  това ще е много повече и по-полезно за съответната съфорумка от разни недочетени статии от други източници Wink

Иначе аз нееднократно съм му възразявала за обидни и пренебрежителни думи към американците Grinning Интересно, българите никога не са окачествявани като "тъпи и дебели", но американците - редовно!

Общи условия

Активация на акаунт