Парфюмни размисли и страсти - 216

• 150 172
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Fever Ray, и аз се олях. За последния месец купих 10 нови парфюма. Лудост е това!

# 181
. И съм на вълна "артистични" - Ариана Гранде, Кати Пери, Лейди Гага, Енрике Иглесиас, Наоми Кембъл, Риана. И нищо не ми харесва. Компоти, бози и химия. Ядосвам се до болка.

Пробвала ли си двата на София Вергара? Много хубави попадения са!

https://www.fragrantica.com/perfume/Sofia-Vergara/Love-31662.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Sofia-Vergara/Sofia-24605.html

По непонятни за мен причини ги оприличават на Black Opium и La Vie Est Belle. Аз лично никаква прилика не намирам. Притежавам Черния Опиум и го нося много, LVEB не мога да понеса в никоя форма. Чак толкова да са ми различни възприятията не вярвам.
Ароматите абсолютно си струват пробата.
Аз тряснах 100ци на сляпо, но останах супер доволна. Преди Коледа си ги взех, та мога да твърдя, че съм имала време да се запозная с тях и да ги понося подобаващо. Впечатлението не е от бегла проба.

В момента се терзая с кой аромат (по възможност бомба) да съм в събота- Alien Essence Absloue (придружителят го харесва), Insolence EdP, Dolce Gabbana pour Femme 2012 (най-много комплиментиран) или Black Orchid..
Ще съм на събитие, което е, ехм, олфактивно предизвикателство- турнир по кикбокс. Аз съм съпорт, няма да се боксирам. Но смятам да ухая оглушително и нокаутиращо. ( Е, в рамките на разумното, разбира се...) Laughing
Нали Хилъри Суонк беше рекламно лице на Инсоленс, веднага се сетих за Million Dollar Baby. box

Още кандидати за супер любими бомби са ми Lady Vengeance, Black Orchid, Angel, и Tabu. Последния нося само в къщи и за себе си де.
Може би ЧО ще е най-идеален вариант за събота...

Ооо, Карен, честито! Със здраве да си ги носиш!
Аз съм парфюмна нирвана- купувам по 2 на месец от началото на годината. Още нищо не съм си избрала за Април. Отворих обаче нова бутилка Angel Muse EdP. Пробвах и ЕдТ, но мисля, че ще ми е излишен.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 22:32 от Deziderata

# 182
  • София
Дезидерата, моля те, опиши двата аромата на София Вергара Flowers Hibiscus.
Исках ги, обаче не мога да понасям нито Черния опиум, нито ЛВЕБ, докарват ми главоболие и се отказах.
Ако нямат общо, пак ще ги замисля за придобиване.

# 183
  • София
Привет и от мен в новата тема Simple Smile
Нося и купувам с удоволствие атомни бомби, като навремето това беше основно изискване в избора ми на парфюм, особено в по-хладните месеци. Сега атомното представяне не ми е важно, но все още си обичам бомбите Smile

Единственият свеж парфюм който съм ползвала е зеления Версаче. От там нататък каквото и да подуша все ми бие на сладко. Дайте други предложения за свежи, ледени парфюми.
Днес на колежки им пристигнаха парфюми и един от тях мисля, че е отлична идея по твоето питане за свежи парфюми. Става въпрос за Jil Sander Evergreen  for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Evergreen-22962.html

Аромата е изключително чист, свеж, зелен, с прекрасна доза изисканост също така.  Неговия дизайн и име са от тези, които предават много точно посланието на сока в бутилката:

Скрит текст:
Горещо го препоръчвам, въпреки че май не е от лесните за намиране по магазините за тест/простете ако бъркам/.
Интересното беше, че другите 2 парфюма, които успях да помириша и определя като безкрайно елегатни, свежи, леки, лесно носими са отново на Jil Sander - става въпрос за:

Jil Sander Pure for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Jil-Sander-Pure-2715.html
Отново много лъчист, но като че ли по-улегнал ми се стори, но все така прозирен и летен.

Jil Sander Sport for Women - https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Sport-for-Women-620.html

Този пък е апотеоз на позитивното начало, на момичешкия дух, невинната чистота и енергизираща свежест.
Доколкото успях да разбера, доста е харесван от всички в офиса.

Подозирам, че тези три Джил Сандъра за повечето дами във форума ни тук ще се сторят банални и обикновени, но за мен са прекрасни ежедневни, леки, жизнерадостни и елегантни, тънки пролетни парфюми, които трудно могат да бъдат нехаресвани.

Иначе като лично откритие, бих могъл да спомена Annayake Pour Elle Light - https://www.fragrantica.com/perfume/Annayake/Annayake-Pour-Elle-Light-8552.html
Наскоро го взех на сляпо он-лайн за жена ми и съм много доволен - чист, чаен, цитрусов, невинен и дори бих казал Зен аромат. Чудесен за пролет-лято.
По същата схема/на сляпо от нета/ преди година - две се сдобих и с Annayake Natsumi  for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Annayake/Natsumi-108.html
Върховната чистота и Зен хармония в бутилка - зелен, чист, супер свеж,  много нежен и много носим по всяко време и повод.

Всеки един от изброените парфюми по-горе гарантирам, че ще бъдат отлично възприети от околните.
Проблема е, че трудно се намират за реален тест.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 00:57 от Deetron

# 184
  • Козлодуй
Аз купих само 4 този месец(сета пробички на Etat Libre d`Orange не ги броя Mr. Green ), като два от тях(Aoud Orchid Mancera и Incense Suede Salvatore Ferragamo) все още пътуват към мен.
Тази вечер гръмнах последния-нося любимият Stash SJP и случайно видях, че има още две версии. Stash Unspoken ми се стори интересен, а ми попадна и на приемлива цена и не устоях Simple Smile Някой пробвал ли го е?

# 185
  • Чукарландия
Тази вечер гръмнах последния-нося любимият Stash SJP и случайно видях, че има още две версии. Stash Unspoken ми се стори интересен, а ми попадна и на приемлива цена и не устоях Simple Smile Някой пробвал ли го е?

Сънче, разкажи малко за любимеца ти Stash SJP ! Заинтригува ме! Praynig

От къде ги купуваш на приемливи цени, сподели, моля те! Hug

# 186
Дезидерата, моля те, опиши двата аромата на София Вергара Flowers Hibiscus.
Исках ги, обаче не мога да понасям нито Черния опиум, нито ЛВЕБ, докарват ми главоболие и се отказах.
Ако нямат общо, пак ще ги замисля за придобиване.

Непременно ще ги опиша утре след работа. Сега заспивам права (да де, седнала), но се ровя в парфюмния. Непоправима съм. Laughing

# 187
  • София
Даже не знаех за София Вергара. Тръгвам на лов за тях.
Аз купувам по много парфюми, за съжаление вече, понеже се усетих, че с готовност се отказвам от други неща, заради тях. Ето, вчера исках да си купя няколко пролетни блузки и накрая реших, че още е зима и смених идеята за блузки с парфюми. Добре, че залитах към 30-ки и по-достъпни този месец. Стигнах до там да планирам какви аромати ще си купя за месеци напред. Напълно съм откачила.
Дори се отказах от собственото си правило да нямам наведнъж повече от 50 собствени парфюма и общо парфюмите вкъщи да не са повече от 100 (с тези на децата и на половинката ми). Моите вече са 72 с вчерашна дата.

# 188
  • Козлодуй

Сънче, разкажи малко за любимеца ти Stash SJP ! Заинтригува ме! Praynig

От къде ги купуваш на приемливи цени, сподели, моля те! Hug
Говорили сме за него, но търсачката изобщо не работи добре. Дървесен, мек, кремест. Цитирам Аризона, друг голям фен:
"за мен, като цяло, е тих, прибран и медитативен аромат; не дразни, не досажда, абсолютен релакс ми е." И аз така го усещам. Имам 100-тица и веднага мога да те запозная, ако искаш Hug
Издирвам най-изгодните цени на неща, които ме интересуват в idealo.de , като има английски и още няколко варианта на този сайт. Специално Stash Unspoken го взех от superdrug.com Grinning

# 189
Здравейте, парфюмни феи!
 bouquet
Винаги съм се допитвала до вас и почти винаги това, което сте ми препоръчвали се е оказвало точно попадение!
Преди обожавах ванилови аромати, топли и уютни. Сега обаче вкусът ми явно се е променил до такава степен, че не мога дори да понасям сладките си парфюми.  CryСтава ми лошо и буквално ми се гади, задушават ме.
В тази връзка дали можете да ми препоръчате свеж цитрусов аромат – портокал или грейпфрут. По възможност да е натурален, като току що срязан плод, ако има такъв разбира се. Или друг аромат, може и да не е цитрусов, но да е свеж и да не е цветен.
Приемам предложения и знам, че сред тях ще открия своя аромат! bouquet

# 190
  • София
Здравейте, парфюмни феи!
 bouquet
Винаги съм се допитвала до вас и почти винаги това, което сте ми препоръчвали се е оказвало точно попадение!
Преди обожавах ванилови аромати, топли и уютни. Сега обаче вкусът ми явно се е променил до такава степен, че не мога дори да понасям сладките си парфюми.  CryСтава ми лошо и буквално ми се гади, задушават ме.
В тази връзка дали можете да ми препоръчате свеж цитрусов аромат – портокал или грейпфрут. По възможност да е натурален, като току що срязан плод, ако има такъв разбира се. Или друг аромат, може и да не е цитрусов, но да е свеж и да не е цветен.

Първосигнално: Cologne Mugler и Moschino Funny Peace

# 191
  • Бургас
Свеж цитрусов аромат е за мен Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain for women,като също предлагам и Chance Eau Vive Chanel for women.

# 192
Здравейте, парфюмни феи!
 bouquet

Първосигнално: Cologne Mugler и Moschino Funny Peace

Към горните две предложеня, които са и мои любимци добавям Le Jardin de Monsieur Li  и Jour d'Hermes Hermès.

Аз за сега удържам положението с покупките. За този месец имам само един парфюм - Мис Диор витидж и део спрей Солей Бланк ТФ , който не броя за парфюм, въпреки че цената си му е като за такъв (Кендито не го броя, него го разкарах светкавично). За сметка на това миналият месец беше голямото оливане и за сега кротувам (ще видим само до кога). Някък ми се ще аз да контролим процеса, а не той мен, ама не винаги ми се получава. Pensive Simple Smile

# 193
  • София
Sysly, парфюмния ентусиазм е неконтролируем Laughing

# 194
Здравейте, парфюмни феи!
 bouquet

Аз ти препоръчвам да погледнеш Roger&Gallet Bois de Orange https://www.fragrantica.com/perfume/Roger-Gallet/Bois-d-Orange-6016.html . Свеж унисекс cologne, който би бил бюджетния отговор на Hermes Eau de Orange Verte ( който също може да погледнеш) https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Eau-de-Cologne-Hermes-4661.html
Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт