Парфюмни размисли и страсти - 216

• 150 804
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Радвам се Бисквитка,мисля ще останеш очарована. Heart Eyes Сподели моля те като го пробваш задължително как стои на теб и дали ти е ретро. Simple SmileНаистина цената му е перфектна.

# 301
Здравейте!
Нуждая се от мнение за Dior Addict 2014 - трайност, шлейф и т.н., понеже сега е на добра цена в Парфимо, а не го познавам, но по пирамидата си мисля, че е моят аромат.Притеснява ме ,, киселата нотка", която някои хора долавят, по мнения от Фрагрантика. Благодаря!

# 302
  • Germany
Deetron, чудесен информативен пост, благодаря ти Hug Сега къде да я търся тази Златна серия на Дюпон? Надявам се скоро да успея поне в София да я пробвам. Но ще тествам задължително другите ти предложения.  Отново отбелязвам, че Софийските парфюмерии имат голям напредък в представянето на нови парфюми. Половината от новостите, за които говорите въобще не мога да тествам при мен, защото не са заредени или не са представени.

Поне при мен стои много хармонично и натурално, и ми напомня по някакъв начин стила на Прада от преди години с тяхните Infusion парфюми. Хем са чисти, хем леко пудрени, хем флорални, хем и горски, хладни с водещо формално и елегантно звучене.
Хващам се за тези твои думи, за да споделя, как полудях, направо откачих, и едва се удържам засега да не отида и да си купя Prada L'Homme L'Eau Prada CupidCupid То бива красив Флорентински ирис, то бива красива пудра, то бива нежни виолетки, ама това е направо любов. Много обичам първата Prada L'Homme и приликата с него е очевидна. Обаче Prada L'Homme L'Eau е смес от Prada L'Homme , Valentino Uomo Intense, Infusion d`Iris Eau de Toilette Prada и  Florentine Iris Ermenegildo Zegna. От тази смес са отнели по-мъжественото леко кожено излъчване на ириса, добавили са разкошна винтидж пудра, повече нероли и повече цитрусова сладост от захаросан джинджифил и се е получил един уникален РАЗКОШ! Получил се е един унисекс аромат, много светъл, много слънчев, много чист и красив, пудрен, сладък, приветлив, който излъчва невероятно, прави сивият ви ден да изглежда огрян от слънце, чувствате се млади, секси, руси и синеоки Joy, привиждат ви се бели ризи, развети коси, загорели тела и обувки на бос крак край морския бряг някъде по Средиземноморието. Става ви едно италианско и въобще не ви се връща в реалността Sunglasses Joy Тук при мен е голям студ, дъжд и вятър, даже го обръща на сняг от време на време, а той красавецът се носи като вълшебен облак около мен, превръща сивото в слънчева светлина и ме прави щастлива Heart Eyes Голяма тупалка е, да знаете Blush Да видим, докога ще удържа положението ...

Обикновено в мъжките аромати търся свежаци, акватици, дървесни и фужерии, без бръснарска нотка, а бягам с 200 от амбри, шоколади, тамяни, пушеци, кожи, да не говорим за парфюмни бомби (там даже увеличавам скоростта).
.♥.Петя.♥., точно това са тенденциите в тазгодишните летни издания, които излизат вече на пазара:

Light Blue Italian Zest Pour Homme Dolce&Gabbana се отваря с разкошен, хладен цитрусов микс, без да е одеколонест или препаратен, усеща се доста и от зеленината на листата, както и дървесната част на дръвчетата. Има едно красиво щипещо минерално излъчване, сякаш пръските на разбунтувано море и дребни пясъчни прашинки докосват лекичко лицето ти. Мъховете и дървесината му придават една по-зряла мъжественост и хладина, като много тъничък тамян много удачно допълва композицията. За съжаление не е много присъствен и при мен се загуби на втория час, но пък щом бягаш от бомби, нищо не пречи да го пробваш.

Другият, който страшно ме впечатли е Hokou for Him Annayake Толкова е свеж и хармоничен, толкова хубаво е смесен, че наистина можеш да медитираш с този аромат. Свеж и искрящ, прясно изцеден сок от лимон и лайм е смесен с девствена горска млада зеленина, а акватични ноти му дават една допълнителна кристалност и прозрачност. Сякаш пресичаш по камъни планинска река. Цитрусите искрят и пръскат и изведнъж преминават в стръкове свежа лавандула, а после пак стават цитруси. Според мен има и много фин жасмин, който дава една мекота на парфюма, право го идеалният дневен летен парфюм. Показна много добра трайност, но стои по-прибран след няколко часа, не е така силно излъчващ, както в началото. Определено е от нещата, които бих носила и аз с удоволствие.

Eternity Air For Men Calvin Klein пък сякаш е правен за теб Wink Много секси съчетание между зеленина, меко пачули, въздушни и морски ноти и модерен амбър и свеж плодов сок. Мисля, че ще ти допадне.

Последните мъжки попълнения при Зара са също в този стил - свежи, прохладни, сочни, ароматни и акватични : Pipeline Zara , Teahupoo Zara и Waimea Zara. Последният е моят фаворит.

Има и други, но да не прекалявам. Ако пък нищо от тези не ти допадне, ще ти прошушна на ушенце немските форумски клюки за любимия ти Шанел. Според тях съвсем скоро, може би през май се очаквало излизането на нова ексклузивна линия,  малко по-леки аромати от тези от досегашната. Очаква се парфюмите да са леки, свежи, може би колони. Наименованието на линията било "Les Eaux de Chanel", а имената на парфюмите Biarritz, Venise und Deauville. Шанел са я посочили вече и в сайта си, но не са добавили още нищо като информация https://www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/parfums/p/les-eaux-de-chanel.html. Та има надежда за теб Stuck Out Tongue Winking EyeHug

vmarinska, и аз усещам като теб Aoud Orchid на Мансера. За мен това е мек кокосов крем, с ванилия и сладко от праскови. Всичко е меко, топло, гушкаво и приятно, без да дразни, без да напряга. Аз се учудвам обаче, че и ти и Сънчо не се оплаквате от нетрайност, защото аз го губя много бързо и спирам да го усещам. При това със сериозно пръскане и на коса и на шал. Пак ще го пробвам, може в мен да е повредата. А и беше много студено като го пробвах.

Ех, кой бяга от злато, Ковачева? Wink Mr. Green

Аз, karie Wink И без това съм с няколко слънчеви бани в повече по рождение, само златните блещулки по врата ми липсват и съвсем на цигане ще го докарам Joy Много шансове им давах и не ми се разделяше с тях, защото наистина са истински бижута, но както казва WaltherP99, все пак са само парфюм Simple Smile Честити нови придобивки, със здраве да ги ползваш.

Ваня Ставрева
, съгласна съм с мнението ти, и аз откривам сериозна разлика в двете концентрации на Champs Elysees. И двете концентрации са представени в новите бутилки с пчеличките. Явно не е случайно.

# 303
  • Козлодуй

vmarinska, и аз усещам като теб Aoud Orchid на Мансера. За мен това е мек кокосов крем, с ванилия и сладко от праскови. Всичко е меко, топло, гушкаво и приятно, без да дразни, без да напряга. Аз се учудвам обаче, че и ти и Сънчо не се оплаквате от нетрайност, защото аз го губя много бързо и спирам да го усещам. При това със сериозно пръскане и на коса и на шал. Пак ще го пробвам, може в мен да е повредата. А и беше много студено като го пробвах.

Навярно е било от студа, при мен в топла стая изкара поне 7 часа. Колегите ми, които не са парфюмно зависими, освен дето от време на време аз ги заразявам с парфюмната си лудост  Mr. Green , го нарекоха "много хубав, страхотен, нежен, интересен...". Останах с впечатлението, че явно прави много добър шлейф и се харесва. А съм сигурна, че във въпроса "какъв е този парфюм" няма никакво лицемерие. Работим от около 20 години заедно, познаваме се добре и ако нещо не им харесва, е:"мирише на индийски пръчици", "пак си минала през църквата"(Амбр Фетиш), "мирише на болница"(Бакара руж) и пр. По-често изобщо не отразяват парфюмите ми, отдавна са свикали, даже някои от тях много добре се ориентират и винаги разпознават, като имам нещо ново Mr. Green .
По-рано през януари поръчах няколко Mancera(Black Vanilla, Wild Cherry, Red Tobacco, Roses & Chocolate и Wind Wood), оценявам ги като аромати, но много нетрайни ми се сториха. Чакам затопляне, за да ги оценя по-обективно.
Колкото до Aoud Orchid, не бих могла да го разкажа по-добре Hug
P.S. Toзи Dupont Vanilla & Leather мнооого интересно звучи. Само да ми падне онлайн, няма да го мисля  Grinning Имам и много харесвам Noble Wood, имам отливка от Ради  Heart Eyes и много харесвам Royal Amber, вярвам, че и този ще ми пасне.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 22:20 от Lunen_sun

# 304
  • София
Бушероните съм виждала в Дъглас и в мол Сердика.

# 305
  • Враца
О! Rouge 540 Baccarat f!
Не мога да опиша какви съставки усещам,
но мога да кажа как го чувствам.
Този парфюм е Специален.
В него има нещо старо, нещо ново,
нещо назаем, нещо синьо..
Точно ми навежда асоциации на помпозност, лукс, празничност,
важен ден в живота.. Просто уникален по рода си.
Това, по никакъв начин не го прави мой аромат,
но не ми пречи дам му да изключително висока оценка,
каквато несъмнено заслужава..
И това на първо четене, а тепърва ще се опознаваме.
Сърдечни благодарности на Вал!  Hug Heart Eyes

kovatcheva , не се оплаквам от трайността
и сияжът му приличен.
Днес го раходих, сега още го усещам.
Това при мен се води за добра трайност.
Вероятно при теб е от времето. Hug
Даже, получих 2 комплимента!
Доволна съм! Crazy

# 306
  • София
Интересно, очертава се нов мъжки парфюм от Мюглер - Alien Man Smiley
Скрит текст:

Ако това се потвърди, убеден съм, че ще имаме нова хитачка на пазара Animal Smile Cat

# 307
  • Враца
 Deetron, каква чудесна новина!  Hug

Пак да потвърдя трайността на Aoud Orchid.
Усещам го до днес, даже има лек нюанс на аромата и след къпане.
Е, то не е като да съм се пръснала веднъж-дваж,
а ударно, но аз така процедирам с всички.  Peace

Днес развявам Choco Violet Mancera,
като изпъкне виолетката ми харесва,
като изпъкне шоколадът, (който като цяло не е остър ,
а мен, млечен с лешници) не толкова,
а те някак са "програмирани" да се редуват.

Определям го като Коледен, празничен аромат.  Peace
Не мога да го нося всеки ден,
но ми харесва.

# 308
  • Sofia
В Aoud orchid орхидеята усеща ли се?

# 309
  • Враца
Karen, Hug
аз не знам как точно мирише орхидеята в действителност..  Embarassed
Аз си усещам разпознаваемите неща, отчетливо кокос и след него ванилия и дърво.
Една моя съседка, цветарка, но не парфюманка,
казва че я разпознава и усеща отлично,
и че била много красива.

# 310
  • при морето
Е,ето че март най-после свърши,та Честит ви 1-ви Април,момичета!Дано е по-слънчев,топъл и усмихнат от изминалите до сега!
Искам да попитам тези,които притежават Guerlain Santal Royal може ли на силна лампа да се види количеството?

# 311
  • Седмото небе
Е,ето че март най-после свърши,та Честит ви 1-ви Април,момичета!Дано е по-слънчев,топъл и усмихнат от изминалите до сега!
Искам да попитам тези,които притежават Guerlain Santal Royal може ли на силна лампа да се види количеството?
Да и на трите аромата от серията се виждат количествата,макар и трудно. Но не на лампа,а като се осветят със силна концентрирана светлина. От фенерче на телефон или друго подобно Peace

# 312
  • София
Дезидерата, много благодаря за описанията на София Вергара! Ще ги помисля наесен Flowers Maple Leaf.

# 313
Rafiqa,  Hug.

Честит първи Април и от мен! Започвам новия месец с LL Minuit Sonne, който нося вече няколко поредни дни. Обожавам тази версия на Лолита Лемпика и за моя радост го намерих в наличност и грабнах 2 бутилки в запас.  Heart Eyes
Прекрасна, прекрасна суха ванилия и пудрен ирис. Тук пралинки няма, нито череши. По-обрана е от оригинала, липсват зеления бръшлянов тон и прашното пачули, и пак е много вкусна, уютна и силно лакрицова.  Heart Eyes

За мое огромно съжаление вече не мога да ям лакрица (алергия), но мога да се поливам с Лолита Лемпика. Drunk
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Minuit-Sonne-27432.html

Чак сега видях, че има ново издание:
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … ublime-48435.html
Виждал ли го е някой?

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 23:06 от Deziderata

# 314
  • при морето
*Амарилис *,благодаря ти!:hibiscus:
 А вярно ли е,че гравирания код върху бутилките на Bottega Veneta edp винаги е един и същ?Въпросът ми сигурно е лаишки,но не бях сравнявала до сега и ми е странно.

Общи условия

Активация на акаунт