Звездни компромати - 355

• 116 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Друго си е яхнийката да е с френско шкембе . Някак изискано звучи.  Flutter  
Лещичката с кориандърче прилича на веднъж (по)връщана вече.  Crazy  
Да, ако ми проговори евентуално, иначе как да разбера, че е френско шкембе! newsm78 Crazy
"Ядена веднъж" се казва Wink Laughing

чЕниите в столовата на ПеЖеИ-то бяха същите едно време... с две сини лентички и тежаха по половин кило едната. Mr. Green От същия дебел, сив, третокачествен порцелан.

# 211
  • Пловдив
Много са яки тия въшки Joy Joy Joy Joy Joy. Я кажи рецептата за лимоновия маслен сос, имам пиле за печене.
Измивам един лимон с гореща вода и сапун. Нарязвам го на 4-6 парчета, както дойде на едро. И го слагам в пилето вътре да се пече. Пека пилето на 180грд до готовност - колко е готовността зависи от пилето. После вадя пилето, изсипвам лимона и го завивам във фолио (пилето завивам във фолио, да почива, не лимона). Останалия сос във тавата слагам на котлона, подправям с бучка краве масло колкото орех, и изстъргвам с лъжица средата от печения лимон, но не всичкия - става много кисело, да речем по-малко от половината и го слагам в соса. Сипвам една супена лъжица фино царевично брашно в студено прясно мляко - 50-70мл (аз го правя в бурканче и разтърсвам буркана докато се разтвори напълно), сипвам на тънка струя при непрекъснато бъркане във врящия сос. Не слагам сол и черен пипер - тях ги слагам по пилето още в началото и те попадат в соса. Хватката е като сложиш брашното да не стои много на котлона, след 5тата минута е МНОГО. 3-4 мин са ОК.

И не, студенопресования зехтин не е испански, гръцки е. Домашен, естествено. Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 212
какви ги говориш, Трещи Naughty
това са чиниите на баба ѝ, от стара софийска фамилия!

Значи баба й ги е крала от някой стол.

# 213
какви ги говориш, Трещи Naughty
това са чиниите на баба ѝ, от стара софийска фамилия!
Значи баба й ги е крала от някой стол.
Е, от тоя на ПеЖеИ-то, де.

# 214
  • Пловдив
Във стола на УАСГ не бяха ли същите преди около 20 г?

# 215
  • София
И не, студенопресования зехтин не е испански, гръцки е. Домашен, естествено. Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
е, не, сваляш нивото, тц.

# 216
  • Пловдив
е, не, сваляш нивото, тц.
Напротив, с това, че е домашен го вдигам. Това натежава. Правен е от самотна гръцка баба на домашната мелница, лично е въртяла камъка за смилането на маслините. Червените маслини са брани същия ден от трите внучки-сираци-девици на бабата.

Не ме подкокоросвайте, тъкмо загрявам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 217
Манджите си ли показвате?   Stuck Out Tongue Closed Eyes Аз готвих картофена яхния /специално се похвалвам, защото стана супер вкусна, а досега не можех да я докарам на вкус/. Yum

# 218
Правен е от самотна гръцка баба на домашната мелница, лично е въртяла камъка за смилането на маслините. Червените маслини са брани същия ден от трите внучки-сираци-девици на бабата.
Б@ф мааму, ти да видиш! Shocked Thinking

Ааа, манджите ли за днес да си показваме? Айде, добре chef Mr. Green
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 19:34 от ~Lily~

# 219
  • София
Янтре, испанската самотна баба е тази на Пенелопе Круз, сори  Laughing

# 220
Добре де, ИринИтО защо не си отвори истински ресторант? Не е като да няма финанси. Това нейното е едно никакво... Ни баничарница със закуски, нито за обяд става, за вечеря да не говорим. И фаст фуд не е...
Когато промотираше мястото си мислех за нещо съвсем друго - просторен и светъл ресторант с поне 40-50 места, с приятна градина, може би и с шоу кукинг... Така си представям аз "Ритуали".
А "иРитуали" се оказа нищо с гледка към кофите...

# 221
Манджите си ли показвате?   Stuck Out Tongue Closed Eyes Аз готвих картофена яхния /специално се похвалвам, защото стана супер вкусна, а досега не можех да я докарам на вкус/. Yum

Хм, картофена яхния. Гарнирай я поне с фрезии. И я сервирай до кофата за боклук.

# 222
  • Пловдив
Янтре, испанската самотна баба е тази на Пенелопе Круз, сори  Laughing
Моята баба е потомка на последната жрица на Делфийския оракул.

Ха бий това!

# 223
За истински ресторант трябва опит различен от позиране с домашни воловани за уютна фотосесия на списание.

# 224
  • До морето
Берете вие маслини за зехтин по баирите на Испания. Аз съм включена в онзи прословут списък на Ирини за доставка на златна течност от Гърция. 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт