Случи ми се нещо странно XVII

• 138 465
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Стара Загора
Скрит текст:
Днес в нета попаднах на една интересна история относно случките със съдбовен заряд (така да ги нарека)..., случки, за проявата на които за мен единственото смислено обяснение е намеса свише:

"По тоя повод (Денят на победата) ще ви разкажа една история. Преди години имах колежка, готина жена, почти пред пенсия, а веднъж нещо се заговорихме и тя ми каза, че нейният баща бил участвал в тази последна фаза на войната...Не го помнела, че била 4-5 годишна, но имала ярък спомен как майка й плачела по цели нощи и все го чакала, а той така и не се върнал и те така и никога не разбрали къде бил убит...И въпреки че се водел безследно изчезнал, майка й все повтаряла, че не може баща й да изчезне безследно...

Минаха няколко години и един ден моята колежка донесе бонбони за „Бог да прости“ – майка й била починала, а скоро след това замина на екскурзия в Унгария, да се поразсеела нещо, че майка й все й се явявала насън и е такива работи...

А като се върна, пожела да ми каже нещо... Както пътували часове из унгарската пуста (докъдето ти поглед стигне, само поле), взело да става такава жега, че повече не се траело...И тук да спрат, там да спрат, шофьорът казал, че наблизо насред полето имало чешма, иначе първата бензиностанция била далеч...

И слезли, тръгнали през някакви жита по тясна пътека и някъде навътре, на 200 -300 м, стигнали чешма с паметниче пирамида... И тогава тя ми каза:“И, Мире, ти можеш ли да си представиш, че както се наведох, пих вода и си наплисках лицето, случайно погледнах паметничето над чучура и в тоя момент усетих как светът пред мен се завърта... Погледът ми падна върху едно име и това име беше името на баща ми...И стоя и не мога да помръдна, и слънцето ме пече, а съм на някакво безкрайно унгарско поле, в средата на нищото, и чета ли чета името на баща ми и не мога и не мога да повярвам, че аз разбрах къде е загинал, но не и мама..."

А аз слушам като тресната и не знам и не знам какво да й кажа...И когато се освестих, тя продължи: „И знаеш ли, същата нощ в хотела в Будапеща сънувах мама:“Казвах ли ти, че баща ти не може да изчезне безследно...“

Боже, какви човешки трагедии... И да няма днес кой да помене българските войници, участвали в последната фаза на Втората световна война...И какво да кажа друго, освен че ние българите все повече и повече се превръщаме в отрицание на самите себе си...."

....
Дописвам: Публикувах го и пак си го чета и стигам до следния извод: След като е починала майката, тя се е "срещнала" с бащата. И след това, по време на сън се явява на дъщерята за да я насърчи за пътуването до Унгария... Т.е. майката вече е научила за лобното място на мъжа си. Искала е да накара дъщеря си да го намери, просто... Но, дъщерята май не си е дала сметка за това - останала е с разбирането, че само тя е научила къде е погребан баща й...
Настръхнах..................................................

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 03:39 от AnMary

# 316
Изключително интересни истории, настръхващи.
И аз смятам, че майката е знаела преди дъщеря си за лобното място на баща й и я е завела до там целенасочено. А след като са знаели името, защо не са уведомили семейството му в България, нямам идея.
До момичето със "случайната среща" - и на мен ми се е случвало с дни да мисля за някого и да го срещна на най-абсурдното място и то н на брой години след последната ни среща. Не знам как става, но нали казват, че когато силно желаеш нещо, цялата вселена ти съдейства. Явно си била влюбена в това момче или поне си започвала да се влюбваш. Знам ли, ако е бил срамежлив и не му е стигнал кураж, е обясним развоят на историята. Ако му беше казала, че си дошла специално за него, можеше и да се получи нещо. Съдбата ни дава шансове, но ние избираме дали ще се възползваме от предоставената възможност или ще я оставим да ни подмине, без да я сграбчим.
Бях влюбена в едно момче преди години като студентка. Усещах с цялото си същество, че и той изпитва чувства, но имаше нещо, което го спираше да действа /в детайли няма да навлизам, но си имаше лична причина/. Веднъж бяхме отишли да празнуваме някъде нещо си. Забавлявахме се, танцувахме, химията и магията бяха навсякъде около нас. Като никога спонтанно реших, че ще му призная чувствата си, не можех вече да ги крия в себе си, а и той виждах, че едва издържа. Е, да, но първо споделих с една приятелка и тя ме разколеба - да не съм му казвала, защо да си признавам и т.н., да съм чакала той да предприеме крачката. И се отказах. И вълшебният момент отмина, по-подходящ така и не се появи и нататък не приключиха добре нещата. Та понякога човек трябва да е малко смел и безразсъден, да действа не с разум, а със сърце. Wink Представи си,че това е било нужното побутване и сигурност, от които е имал нужда, да му кажеш "надявах се да те срещна някъде, 10 дни не спирам да мисля за теб"? Какво ли щеше да стане?
Така или иначе човек има много варианти и пътища, по които да поеме...  Вероятно и в това има замисъл свише. Дано сега си щастлива, аз намерих прекрасен човек. ❤

# 317
От около 3 седмици всеки път, когато поглеждах часът или номер на кола например, беше огледален. 11.11, 19.19. 15.15 Непрекъснато тези числа извираха от всякъде. Случи ми се нещо много странно....в рамките на седмица осъзнах ужасно много неща, за които съм била сляпа. Трима от най-скъпите ми хора се оказаха тотално различни от всичко, което съм мислела за тях. Т.е те са си били такива, а аз чак сега го осъзнавам. Даже не ме заболя, такова облекчение изпитах. Голяма промяна ми се случи и в личния живот. Сякаш до сега съм спяла. За толкова неща ми се “отвориха очите“. Сега наистина сякаш осъзнавам ситуации, хора, страдания, радости, които съм имала. Къде са ми били очите до сега. Уникално е. А числата продължават да са навсякъде. Сякаш ми подсказваха тази промяна. Вярвате ли в това? Възможно ли е? Животът ми се променя с часове.....Какво може да е всичко това?

# 318
  • София
И аз имах  случка,  подобна на тази на Алиса в студентските години.
Никога не съм обичала купоните, но на един купон отидох заради моя скъпа приятелка. Там се запознах с момче, към което изпитах силно привличане. Беше взаимно и до края на купона двамата се чувствахме сякаш сме се познавали цял живот. В онези времена мобилните телефони все още не бяха достъпни за всеки, но имахме имейли и си разменихме имейл-адресите. Дадох му и домашния си номер, но той нямаше такъв и ми звънна само веднъж, след което  спря да звъни, а аз все за него мислех.
По същото време се запознах с друго момче, с което посещавахме един и същ допълнителен курс в университета. И двамата носеха едно и също име. След като първото момче спря да ме търси аз приех покана за среща от второто момче, с което в последствие започнах връзка, продължила около 1-2 години, но в тази връзка аз не бях щастлива. По време на връзката ни разбрах, че двамта всъщност се познават и са много близки приятели, а първото момче се е оттеглило от взаимоотношенията си с мен, защото е разбрало, че и второто се влюбва в мен и не е искал да си развалят приятелството.
Получих мейл от първото момче още в началото на връзката си с второто момче. Но в този мейл открих само цитат от мой мейл към него, нищо повече. След много години когато вече всеки от нас беше тръгнал по своя път срещнах случайно първото момче и той ме пита защо не съм отговорила на онзи мейл - ако съм го била сторила, всичко щяло да бъде различно. По думите му след цитата от моя мейл е имало негови думи, но аз така и не ги открих, а търсих когато получих мейла. Не пожела да ми разкрие какво ми е бил написал в онзи мейл. Може би не ми повярва, че не съм видяла нищо. 
От други общи познати узнавам чат-пат по нещо за него и от узнатото разбирам, че и при него в личния живот все нещо не върви, както и при мен. Мисля си, „че може би е трябвало да останем заедно тогава, но ние не сме разчели знаците на съдбата и объркахме всичко.

# 319
От около 3 седмици всеки път, когато поглеждах часът или номер на кола например, беше огледален. 11.11, 19.19. 15.15 Непрекъснато тези числа извираха от всякъде. Случи ми се нещо много странно....в рамките на седмица осъзнах ужасно много неща, за които съм била сляпа. Трима от най-скъпите ми хора се оказаха тотално различни от всичко, което съм мислела за тях. Т.е те са си били такива, а аз чак сега го осъзнавам. Даже не ме заболя, такова облекчение изпитах. Голяма промяна ми се случи и в личния живот. Сякаш до сега съм спяла. За толкова неща ми се “отвориха очите“. Сега наистина сякаш осъзнавам ситуации, хора, страдания, радости, които съм имала. Къде са ми били очите до сега. Уникално е. А числата продължават да са навсякъде. Сякаш ми подсказваха тази промяна. Вярвате ли в това? Възможно ли е? Животът ми се променя с часове.....Какво може да е всичко това?

Аз също преживях нещо подобно. Осъзнах, че много от уж щастливите ми моменти през изминалата 2017 година са били безсмислени, защото хората, с които съм ги преживяла не струват. Като споменах 2017 година за мен тя беше ужасна, толкова ужасна, че носи последствия и през 2018. Преди няколко месеца гледах предаването на Гала където гостуваше Райна и там споделиха, че 2017 е била лоша и за Райна и за други хора, които Гала познавала. Аз се питам, дали наистина тая година е била толкова гадна, че не е била гадна само за мен, а за толкова много хора

# 320
Pandachina, никой не знае как е трябвало да стане - дали да бъдете или да не бъдете заедно. Аз все си мисля, че ако се бяхме събрали с тези хора, можеше и да не сме щастливи по някаква причина. Като губиш, не знаеш какво печелиш, нали.
Това момче и още двама от най-силните ми тръпки носят едно и също име и то не от популярните... И с тримата не завършиха нещата благополучно не поради липса на споделеност, а по най-куци причини, най-вече заради голямото его. И за да е пълна идилията, в живота ми имаше и 4-ти, който ме преследваше натрапчиво-психарски. Вие ми кажете какъв е този казус с имената...

# 321
Pandachina, никой не знае как е трябвало да стане - дали да бъдете или да не бъдете заедно. Аз все си мисля, че ако се бяхме събрали с тези хора, можеше и да не сме щастливи по някаква причина. Като губиш, не знаеш какво печелиш, нали.
Това момче и още двама от най-силните ми тръпки носят едно и също име и то не от популярните... И с тримата не завършиха нещата благополучно не поради липса на споделеност, а по най-куци причини, най-вече заради голямото его. И за да е пълна идилията, в живота ми имаше и 4-ти, който ме преследваше натрапчиво-психарски. Вие ми кажете какъв е този казус с имената...

Не си единствената!  Peace Още от първите ми детски трепети та така до ден днешен почти всичките ми гаджета или само тръпки са били с едно и също име.
Сега приятелят ми, с когото живеем вече заедно три години не е със същото дословно, но е с първата буква и самото име е производно на имената на другите.
Та и аз съм си задавала този въпрос. Според мен нищо случайно няма в този живот. Аз съм го казвала тук  и това назад в темите. Аз и сестрата на моя приятел носим едно и също име. Моят приятел и гаджето на сестра му  са родени на една и съща дата. Майката и бащата на приятеля ми са разведени и новите им половинки са с едно и също име, просто в мъжки и женски вариант.
Брат ми е малък още, тъкмо излезе от тийн възрастта, но е имал две гаджета. Сами се сещате продължението..  Grinning
Та така.

# 322
Като стана дума за случайните срещи имам и аз няколко истории от детството. За съжаление моят ангел-хранител изчезна постепенно и ме остави без всички тези щастливи случайности, които ми се случваха като по-малка. Имам чувството, че съм изгубила всякаква сетивност и не мога да го чуя. Или съм направила такъв грешен завой, че той ме е оставил сама да си блъскам главата. Всичките ми случки са за ранните ми влюбвания.
В 5-и 6-и клас някъде всяко лято бях на село при баба и дядо, там имаше едно момче, пак на гости, което много харесвах. Чак не ми се ходеше на море с нашите- да не го виждам цяла седмица- струваше ми се кошмарно. Отиваме на морето с нашите и една вечер се озоваваме на някакво ресторантче, където беше и той с неговите родители!
В 8 клас лятото много харесвах един батко- с мотор. Бях обещала на една приятелка да ходим при нейните баба и дядо в друго градче- не много близо. Една седмица преди това само дебнех на прозореца кога ще мине баткото с мотора и даже плаках, че няма да го виждам. Е, познайте. Приятелката ми излезе на среща с гадже, а аз бях алибито пред баба и и дядо и и също излезнах да се шляя безцелно в непознатия град. Седнах, пих кола на някакво кафенце сама, после както обикалях и срещнах НЕГО. Буквално се сблъскахме. Знаехме се по физиономия само, но толкова се учудихме, че се срещаме, че се заговорихме и така... Няма развръзка нататък, но все пак..
Последното е от преди няколко години, не мисля, че чак съм била влюбена в младежа, но в продължение на година го срещах на абсурдни места, имайки предвид, че не живеем в един град... Като се почне от произволни барове по морето и се стигне до среща в супер маркет в неговия град, и се приключи с една супер забита кръчма в малък планински град (не курортен), която с приятелите ми търсихме около час докато я намерим. И там обстоятелствата някак се намесиха и както ни събраха, така и ни разделиха... Все се чудя какво  ли е било "писано" там. Наскоро в един сайт за онлайн игра цъкнах автоматично да ме прати на маса, и познайте кой се мъдреше срещу мен- неговата снимка от преди 10 години, макар и с някакъв псевдоним.

# 323
Скоро по радиото чух следната сентенция:

Случайността е пресечната точка на поне две необходимости!

, и много ми хареса! Simple Smile Simple Smile

# 324
Скоро по радиото чух следната сентенция:

Случайността е пресечната точка на поне две необходимости!

, и много ми хареса! Simple Smile Simple Smile

На мен също. Simple Smile

# 325
  • София, България
Здравейте, приемате ли нови попълнения. Чета ви предишните теми, много интересни случки разказвате. И точно стигнах до момент, в който си говорите за циганки, магии и т.н. и се сетих за една случка, която не е кой знае какво, но все пак е странна.
Преди година и малко, все още пушех цигари. И вървя си аз п Халите и отивам към едно кафене, където имах среща с приятелка и една циганка ме спира и вика "Дай една цигара", аз обаче хич не ги обичам и и казах, че не пуша и си продължих. Тук е момента да вметна, че в затворена чанта тип клъч, която в този момент държах под мишницата (демек плътно до мен) имах точно купена кутия с цигари.

Стигам до кафенето, сядам, поръчвам си и викам, дай сега да запаля една цигара. Бъркам в чантата, няма ги цигарите, прерових я (не, че има много за ровене де) няма ги и ги няма. Докато вървях не съм отваряла чантата и съм сигурна, че не съм изгубила кутията. Не знам може по някакъв начин да е бръкнала в чантата, ама да вземе само цигарите - странно, а и пак казвам толкова близо до мен си държах чантата, че няма как да не усетя. Сигурно има логично обяснение, но на мен ми е странно хаха

# 326
Здравейте, приемате ли нови попълнения. Чета ви предишните теми, много интересни случки разказвате. И точно стигнах до момент, в който си говорите за циганки, магии и т.н. и се сетих за една случка, която не е кой знае какво, но все пак е странна.
Преди година и малко, все още пушех цигари. И вървя си аз п Халите и отивам към едно кафене, където имах среща с приятелка и една циганка ме спира и вика "Дай една цигара", аз обаче хич не ги обичам и и казах, че не пуша и си продължих. Тук е момента да вметна, че в затворена чанта тип клъч, която в този момент държах под мишницата (демек плътно до мен) имах точно купена кутия с цигари.

Стигам до кафенето, сядам, поръчвам си и викам, дай сега да запаля една цигара. Бъркам в чантата, няма ги цигарите, прерових я (не, че има много за ровене де) няма ги и ги няма. Докато вървях не съм отваряла чантата и съм сигурна, че не съм изгубила кутията. Не знам може по някакъв начин да е бръкнала в чантата, ама да вземе само цигарите - странно, а и пак казвам толкова близо до мен си държах чантата, че няма как да не усетя. Сигурно има логично обяснение, но на мен ми е странно хаха
Според мен каквото и да е обяснението за тая случка, не то е толкова важното, колкото е резултата (в наши дни). Замисляла ли си се?  Wink

# 327
  • София, България
Честно казано, не. Сега вече имам тема за размисъл..интересно

# 328
  • София
Пътувам вчера с метрото и решавам на Сердика да сменя линиите. Слизайки ми минава мисълта за нелепата ми смърт Joy и какво ще пише във форума Simple SmileSimple SmileSimple Smile Приятелка ме майтапеше после... "нашата модераторка се хвърли под метрото".
Та връткам се на Сердика и виждам влакчето. Тичам, мятам се, и точно в този момент се затвориха вратите. Бая ме разтресоха, но останах права и най-вече вътре. Само дясната ръка ме наболя и в момента.
ММ ми заяви, че на него редовно се случвало, но той е 3 пъти колкото мен.

Та разминах се с нелепата смърт, но вече повече ще се вслушвам в шестото ми чувство.

# 329
  • Terra incognita
Здравейте, момичета.
Тези дни често ни се случва да изпускаме или изсипваме разни неща- на мен храна, на мъжа ми алкохол. Онзи ден сервирах купичка ориз на детето, и докато я носех до мясата, сякаш някой ми я изтика от ръцете. Информирах се и се оказа, че другата седмица е задушница. Мислите ли, че има има нещо? Много ми е интересно това явление.
В чужбина сме и не можем да отидем до гробищата, какво можем да направим тук, за да почетем душите на близките ни?

Общи условия

Активация на акаунт