Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
На колко години почина вашето куче/коте? Каква беше причината за смъртта? Беше ли неочаквано или знаехте, че краят му наближава?
Какво направихте с тялото му/ней?
Колко време след като сте загубили домашен любимец, сте си взели нов? Същият вид ли е или сте осиновили куче вместо котка например?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
На колко години почина вашето куче/коте? Каква беше причината за смъртта? Беше ли неочаквано или знаехте, че краят му наближава?
Различни собственици споделят опита си от загубата на своите домашни любимци, като някои споменават, че те са починали на 8, 9, 12, 15 и 17 години. Причините за смъртта включват рак на млечните жлези и нападение от друго животно. За мнозина загубата беше неочаквана; други знаеха, че дните на техните любимци са преброени.
-
Какво направихте с тялото му/ней?
-
Колко време след като сте загубили домашен любимец, сте си взели нов? Същият вид ли е или сте осиновили куче вместо котка например?
-
Как се справихте със скръбта, загубата, болката?
-
Моля, споделете снимки на изгубения домашен любимец и кратко описание на неговия характер.

, но за всеки случай минахме през ветеринарната клиника, за да съм спокойна. Уви, оказа се тумор. Колко съм се обвинявала, че не съм я усетила по-рано - беше поотслабнала тогава, но винаги апетитът й намаляваше през лятото и въобще не го бях отразила като фактор. Ветеринарите ме убеждаваха, че когато й да го бяхме открили, нямаше да има лечение - на такова място е, че операцията е невъзможна (щеше да загуби крак, опашка, част от таза си, без гаранция, че няма разсейки), а химиотерапията при котките все още не била достатъчно напреднала и общо взето не давала резултат. И така- гледахме я още 4 месеца след това, точно като при brainbug - тя буквално изчезваше пред очите ми, пиеше шепа лекарства, хранех я само от ръка, понякога насила почти, молех й се като на дете да хапне поне една две хапки, купувах всяка консерва, която намирах по зоомагазините, за да може поне нещо да опитва. Помня каква радост изживях когато й дадоха едни хапчета, от които тя живна, даже започна сама да търси храна, толкова надежда ми даде този момент, въпреки, че лекарите ми казваха, че е просто временно подобрение. В един момент туморът стана твърде голям, започна да притиска дебелото й черво и не можеше да се изхожда. Ходихме на клизми всеки ден в продължение на две седмици, пиеше огромни дози слабителни и пак- всяко изхождане ми даваше криле, а знаех, че я мъча...Когато и това спря да действа просто го видях в очите на лекарката, която я следеше - вместо съжаление и подкрепа вече имаше безсилие. Разбрахме се, че ще взема този ден, да се сбогувам с нея и ще я заведа на следващата сутрин да я приспим. Последната вечер не спах, гушках я, галих я, говорих й и пак не се почувствах готова никога. Не мисля, че има правилен момент за такова решение- когато и да го вземеш, усещането е, че е твърде рано, че можете да сте заедно поне още малко.