Кучето ми почина

• 1 992
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте. Как преживявате смъртта на домашните ви любимци? Вярвате ли, че след нея отиват в Рая? Трудно ми е да приема, че най-доброто ми приятелче вече го няма..

# 1
Вземете си ново.

# 2
Не си взимай ново, докато още скърбиш за старото куче. Няма да е честно спрямо новото.

Трудно се преживява, но с течение на времето става по-леко и не сещаш всеки божи ден.

# 3
Много по- лесно и много по- бързо се преживява загубата, когато има ново щастие у дома. А и животинки за спасяване и осиновяване колкото искаш, може да помогне на някоя душичка. Кое е нечестното в случая?

# 4
Имаме още едно другарче вкъщи - то също скърби за приятелчето му. Към момента и за нас, но и за него, би било трудно да вземем друго кученце.
Идеята на поста беше да споделите как свиквате със загубата, как преживявате.

# 5
Здравейте. Как преживявате смъртта на домашните ви любимци? Вярвате ли, че след нея отиват в Рая? Трудно ми е да приема, че най-доброто ми приятелче вече го няма..
Съжалявам за загубата. По ковид загубих кучето с което израстнах - 2та дъщеря вкъщи, както й викаха съседите. Наложи се да я приспят на 16 години - получи 2 инсулта след спешна смяна на става. 5 месеца се опитвахме да я върнем към предишния живот. някои могат да се смеят, но всички мн я обичахме и плакахме като я приспаха.  Още се насълзявам като се сетя за нея и това е често. Някои няма да ме разберат, но това си е тяхна работа. надявам се да отиват някъде и кучешките души. Като я оставяхме за кремация си мислех как един ден, когато дойде моят ред, тя да дойде и да ме отведе.

# 6
Не се преживява. С времето тъжиш по-малко, но винаги ще се сещаш с тъга. Но това е при мен, хората сме различни. Още повече, че са чисти душици, които са давали само любов и не носят лош спомен по никакъв начин. Също бих препоръчала ново любимче. Ще ви разсее със сигурност и ще ви е по-леко. Аз си пожелах, като умра да отида в кучешкия рай и изобщо не ме вълнува на кого и колко му е смешно това ми желание.

# 7
  • USA
Съжалявам за загубата ви. И според мен, като всяка една смърт, не се преживява, но с времето болката избледнява. Винаги съм казвала, че загубата на домашен любимец е най-самотната болка. Повечето хора около теб не могат да разберат как може да скърбиш толкова "просто за едно куче", а често дори няма с кого да споделиш скръбта. Това, което ми е помагало на мен е било: не изхвърляй играчките му, леглото му и тн. и  не се опитвайте да се отървете от спомена за него. Сигурна съм, че за вас, вашето куче е било най-доброто куче на света и заслужава да бъде запомнено. Помогнете на бездомничета в нужда. Не казвам да ги приютите, защото за много хора(мен включително) това би било последното нещо, което биха искали да направят след такава загуба. Просто купете един килограм кучешка храна и я сложете където се навъртат бездомничетата, погалете ги, порадвайте им се. Кажете си "Това е за моето кученце, то вече не може да се радва на храна, но ти можеш." Когато кучето ми почина, мъжът ми дари пари към доброволческа кампания за спасяване на кучета в негово име. Може на много хора това да им се струва смешно, но такива неща наистина помагат да се справиш с болката.

# 8
Опитай се да мислиш за това, какви късметлии сте били, че сте го имали в живота си. Носило ви е светлинка, топлина и нека да продължи да ви я носи, пък нека да е от кучешкия рай.

# 9
Идеята на поста беше да споделите как свиквате със загубата, как преживявате.
Не се свиква и не се преживява. След време става по-леко, но дори след години още при разни шумове или сенки по стените си мисля - а, ето я, идва да се гали... Не знам до колко "помага", но аз си закачих снимка в рамка и оставям върху нея по няколко гранулки от време на време. Махам старите, слагам нови. Нещо като цветя на гроба...

# 10
  • Банско
Не се преживява и според мене и си остава в душата болката. Аз имах 13 годишно коте "Маца" и почина, когато бях на 15 години. Още ми е мъчно като се сетя а съм на 36 години в момента.

# 11
+1. Аз като си взех ново след смъртта на нашето куче се почувствах малко по добре. Вниманието ми беше насочено да го обгрижвам, но си ме разсейваше, не че не страдах разбира се, време. Винаги ще си спомняме за заминалите ни любимци, но това е част от живота. Шефовете ми също загубиха дългогодишния си любимец от болест и се бяха зарекли да не си взимат, но малко след това размислиха и живнаха.

# 12
Жената има и друго куче.

# 13
Не се преживява, носиш си го в сърцето цял живот. На мен ми стана по-леко като си взех ново кученце. Не веднага, разбира се.

# 14
  • Пловдив
И аз си задавам тези въпроси. Моят дакел Вини почина на 29.12.2024, беше моята любов, бебе, приятел. Последните две години всеки мой миг се въртеше около него, защото беше със здравословни проблеми. Сега плача, гледам снимки, чета и се опитвам да намеря отговори. Пия и лекарство, защото не можех да спя и да ям.. Не мога да помисля за ново кученце..той беше бебето ми, не домашен любимец. 
Знам, че за много хора звучи откачено, но тази скръб колкото боли, толкова и ми помага да усещам връзка с него и сега.

Общи условия

Активация на акаунт