На пазар в Лозенград и Одрин - 13

• 155 261
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Добре, де, разбрах за баклавата! Питах откъде да купим такава за над 80-100 лири.

И какво им е на тези продукти? Навсякъде по света големите вериги имат свои марки продукти, които обикновено се произвеждат в добре познати фабрики. Тези фабрики си имат и друго производство, но по поръчка на веригата изработват и стока с нейната марка.
И Кипа, и Карфур имат такива марки...

# 331
Може ли някой да ме светне какъв е този музей на восъчните фигури до Селимие, не са ли в музея на здравето?
Там са.

# 332
  • у нас
Може ли някой да ме светне какъв е този музей на восъчните фигури до Селимие, не са ли в музея на здравето?
Там са.

В двора на джамията има музей.

# 333
Там са.

Няколко пъти съм била в Селимие и за пръв път научавам ,че там има и музей на восъчните фигури. Може ли малко по-подробно за него! Къде точно се намира и има ли входна такса?

# 334
  • Varna
Божееей, от кога във Одрин баклавата гони цената на Гюлюоглу в Истанбул.

Иначе в Одрин от години купувам от една баклаваджийница на центъра баклава, като
последният път цената на моята баклава беше 50 лири. Със много шам фъстък.
Не тази която е като лозови сърмички, а една друга. Съжалявам, че нямам снимка
да ви я сложа за да ви ориентирам. Понеже тази баклава която е като лозови сърмички
е 60 лири, рядко се купува явно и за това на няколко пъти като гледах имаше вече лек
жълтеникав цвят. Тогава не купувайте, ще си дадете парите на вятъра. Не, че не съм случвала
и със този красивия великденско зелен цвят.

Преди доста време бях писала за евтината баклава. Моя турска аркадашка беше
ме предупредила да не купувам от нея и бях обяснила защо. 

# 335
  • ВАРНА
Наводнението в Одрин е много сериозно.

Може да се види истинска информация и снимки от сайта на вестник Хюриетт.

Пътуващите в близката седмица към Одрин ще джавакат с ботуши в кал - блато и огромни локви.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 16:32 от Печикамъков

# 336
  • Istanbul
Божееей, от кога във Одрин баклавата гони цената на Гюлюоглу в Истанбул.

Иначе в Одрин от години купувам от една баклаваджийница на центъра баклава, като
последният път цената на моята баклава беше 50 лири. Със много шам фъстък.
Не тази която е като лозови сърмички, а една друга. Съжалявам, че нямам снимка
да ви я сложа за да ви ориентирам. Понеже тази баклава която е като лозови сърмички
е 60 лири, рядко се купува явно и за това на няколко пъти като гледах имаше вече лек
жълтеникав цвят. Тогава не купувайте, ще си дадете парите на вятъра. Не, че не съм случвала
и със този красивия великденско зелен цвят.

Преди доста време бях писала за евтината баклава. Моя турска аркадашка беше
ме предупредила да не купувам от нея и бях обяснила защо. 

това ви имам предвид..

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/baklavada-antep-fistigi-yerine-fasulye-29521333

http://www.milliyet.com.tr/ucuz-baklavanin-bedeli-yuksek--pemben … elsaglik-1218189/

# 337
  • Varna
Аз, също smile3521

Евтина баклава не съм купувала никога. Още повече преди доста, доста време тука в тази
тема бях писала за евтината баклава, за която беше ме предупредила една дружка от Турция.
След това по темата писа и една лекарка живуща там, защо не е добре да се купува евтина
баклава.

# 338
  • Варна
Делте, сподели, ако може от къде купувате баклава?

Къде в Одрин мога да нямеря метални чинийки ( съдчета) за кюнефе?
Ето такива:
 В Истанбул знам къде ги има, но скоро не ми се очертава да отида.

# 339
  • Istanbul
Делте, сподели, ако може от къде купувате баклава?

Къде в Одрин мога да нямеря метални чинийки ( съдчета) за кюнефе?
Ето такива:
 В Истанбул знам къде ги има, но скоро не ми се очертава да отида.

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/6-adet-kalin-malzeme-kune … an-adet-333260829

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/porsiyonluk-bakir-kunefe-tepsisi-317583301

# 340
  • Varna
liz,
Абе, бях писала преди време името на баклаваджийницата. Ама сЯ убий ме не се сещам.
Много прилича на името на Гюлюоглу, ама не е баш  Laughing Че и нямам запазени
торбички от тях. То минаха четири месеца, де ще имам. Вече ми е време за пазар Ама
май няма да ме огрее....

Такива панички метални за кюнефе пак по центъра гледах където се продават
домашни потреби.

# 341
Благодаря за статиите.
За съжаление в голяма част от опакованите продукти положението е подобно.

# 342
  • Където морето целува небето...
Някой знае ли как стои въпросът с марковите парфюми. Има ли от къде да се закупят на добри цени и има ли проблем на границата? Също може ли прясно инфо за допустимото количество перилни препарати.

# 343
  • у нас
Там са.

Няколко пъти съм била в Селимие и за пръв път научавам ,че там има и музей на восъчните фигури. Може ли малко по-подробно за него! Къде точно се намира и има ли входна такса?
Писах, че има музей, а не че е музей на восъчни фигури. Към джамията има етнографски, исторически и етнографски музей. От дясната страна на централния вход на джамията е музеят на ислямското изкуство. А восъчни фигури има и на Шукри Паша.

А само да вметна, че морската градина на Бургас е наводнена, а си нямаме река. А водата не е от морето, а от дъждовете. Може да си плаваме с лодчица.Stuck Out Tongue Winking Eye  Представям си какво е в Одрин с тези реки.

# 344
  • Istanbul
Някой знае ли как стои въпросът с марковите парфюми. Има ли от къде да се закупят на добри цени и има ли проблем на границата? Също може ли прясно инфо за допустимото количество перилни препарати.

https://www.boyner.com.tr/kadin-parfum-c-400101

Общи условия

Активация на акаунт