Приятелството между мъж и жена

• 44 804
  • 685
  •   1
Отговори
# 600
  • Агент под прикритие
Едно от най-лесните неща в този живот е човек да прехвърля отговорността за личните си избори (особено съзнателните такива) на други хора, но в крайна сметка, всеки е свободен да си рационализира собственото поведение сам за себе си както намери за добре. Simple Smile

# 601
Не , не вярвам . Винаги когато съм си мислела , че един мъж ми е просто приятел , рано или късно са започвали да ме свалят . То не бяха комплименти колко съм хубава и т.н. , директно даже и гаджета са ми предлагали да си станем .

# 602
  • София
Абуто, бъркаш, че мислиш единствено в посока кои рафтове Satisfied

Едно от най-лесните неща в този живот е човек да прехвърля отговорността за личните си избори (особено съзнателните такива) на други хора, но в крайна сметка, всеки е свободен да си рационализира собственото поведение сам за себе си както намери за добре. Simple Smile

А прехвърлянето на собствената част от отговорността върху чуждите избори, за някои си е жизнено необходимо за запазване на крехкия вътрешен мир Relieved

# 603
  • София
Какво ти дава приятелството с жени, приятелю? С какво е по-стойностно от дружбата с представители на мъжкия пол? Simple Smile

Съветите, които една безпристрастна жена може да даде на един мъж са безценни според мен, в сравнение с тези, които той би по получил от приятел от мъжки пол. Разбира се това не е основно, но е много важен елемент при приятелствата. Безпристрастната комуникация, гледната точка на срещуположния пол при нужда от съвет при заплетена ситуация. По принцип жените имат много по-развита интуиция отколкото мъжете. :blush

# 604
Аз не противопоставям приятелството на любовта. Мъжът, в когото съм влюбена, трябва да бъде и най-добрият ми приятел. Двата типа отношения за мен се допълват по естествен начин. Трябва да можем да си имаме пълно доверие, за да разголим напълно душите си една пред друга.

# 605
При някои обаче тези два типа отношения са от двама различни мъже/жени, които с които допълват липсите при единия ( най вече при този с интимните отношения). Което си е чисто нездравословни отношения и водят до проблеми рано или късно.

# 606
Уф,много е трудно .
Имах един приятел,но в един момент усетих,че той хлътва и аз също.
Той женен и аз омъжена.
Той държи на семейството си,аз също на моето.
Но чувства имаше...
Накрая разума надделя над чувствата ....Не сме стигнали до интимност.
Искахме и двамата,но си давахме сметка,че това ще развали отношенията и семействата ни...
Пак сме приятели,но вече се виждаме по-рядко и само в присъствието на половинките си .
Надявам се тръпката да изчезне с времето.

# 607
Може да има, защо да не може. Когато единия не харесва телосложението на другия на пример. Но за кафенце и лафче си допадат. Тогава какъв е проблема. Реално те не се възприемат като мъж и жена, а като човеци.

# 608
  • Варна
Може, ако не са семейни.
Най-добра приятелка предполага с тази жена да споделя всичко (вкл. лични моменти, неуспехи, надежди...) Ние жените обаче считаме, че щом сме с един мъж той е И нашият най-добър приятел, освен пеперудите. Това очакваме и от мъжете си - да сме най-добрата му приятелка. Две най-добри няма, та се започва една... или изчезва най-добрата приятелка (да се чете контактите се минимизират) или съпругата.

# 609
  • София
С мъжа си е нормално да сте и приятели. С приятелите не е нормално да имате и любовни желания, това вече не може да е просто приятелство. Другото е грешно логическо съждение. Ако А, включва Б, не значи, че Б вклюва А.

# 610
  • Варна
Щом казваш.
Ама що ли всички познаваме разбити семейства заради добри приятели и такива, в които най-добрите приятели са дистанцирани. Отношенията между приятелите останали такива каквито са били преди брака на единия (или двамата) - аз не знам,  но пък може и да има... еднорози.

# 611
То излезе, че само грозни, стари, дебели и нескопосани мъже може да са ти приятели, защото всички яко ги гонят хормоните и ако се появи някой нормален веднага въргал, развод, разбито семейство, сеир за съседите🤣

# 612
  • София
При мен / защото изглеждам добре/ това с приятелството с мъж просто не става. Семейни, несемейни, все тая. Все се оказват привлечени от мен на някакъв етап.

# 613
За мен приятелството с привилегии е много странна работа . Това означава две души  да има за какво да си говорят , споделят, да имат общи интереси . Сексуалното им общуване показва , че физически се привличат. За мен хора привлечени душевно и физически са си влюбени. Признавам си , че аз поне не срещам често мъже , които да ме привличат едновременно така и ме впечатляват на по-различно ниво от приятелското .
  Явно и аз съм от добре изглеждащите , защото завъртя ли си приятел за кафенце , раздумка , в някакъв момент се оказва , че приятелството е било само в моята глава , а той го е възприемал като прелюдия към връзка .Признавам си  , че и аз не съм стока и не виждам как ще бъда просто приятелка или добра позната с мъж, който ми харесва физически и има за какво да си говоря с него . В някакъв момент ще излязат желанията ми от сферата на приятелството. Дори неволно , флиртуваме с хората от другия пол , които харесваме.

# 614
Абсолютно вярвам в платоническо приятелство между хора от противоположния пол. Със съжаление обаче трябва да отбележа, че няколко мои много близки мои приятели, към които аз никога не съм имала интерес, са имали други намерения към мен поне в началото. За щастие бяха толкова нескопосани, че много лесно можеше човек да се прави на приятно разсеян.

Много ми е странно, когато хората след Х години приятелство изведнъж решат, че са влюбени в някого. Аз не мога да имам приятелски отношения с мъж, който наистина ме привлича. Не става въпрос за дълбоки чувства задължително, но някак си няма да е чисто приятелско.

Общи условия

Активация на акаунт