Рак на дебелото черво

• 101 131
  • 660
  •   1
Отговори
# 390
  • в рaя
Здравейте! Писах преди време тук, баща ми го оперираха края на януари от рак на дебелото черво, 3ти стадии без последващо лечение, беше до юни със стомна. Той се чувства супер, но имам въпрос относно проследяването.
Така и не го изпратиха на петскенер. Първо беше заради 1вата операция, после заради 2рата по махане на стомната и сега последно като отиде му казали, че след като се чувства добре ехоградията на органите била достатъчна, туморния маркер 1 и нещо.
Петскенера било много скъпо изследване и го назначавали в краен случай...
От познати знам, че първата година ходят на 3, после на 6 месеца, а той няма правен нито един. Това нормално ли е?

# 391
Нормално е. Но не е нормално ако не са му правили други образни изследвания.

# 392
  • тук и там
Здравейте, записвам се в темата. Баща ми е от няколко месеца с оплаквания-газове, често ходене до тоалетна и т.н. Мина онзи ден ендоскопия и е с карцином на дебело черво. Още не са излезли резултатите, на 04.01 -трябва да излязат и да стане ясно  и вече да се  реши какво ще е лечението-първо операция, после химио или лъче терапия, или в обратен ред. На този етап ме интересуват болници и имена на добри онколози и хирурзи в тази  област. От Стара Загора е баща ми, но като излезнат резултатите ще търсим болница и специалист в София, евентуално-Пловдив.Препоръки да ми дадете- от кои сте доволни и т.н.
Благодаря предварително на включилите се.

# 393
Здравей,  съжалявам, че попадате тук!
Мъжът ми беше с тумор на дебело черво , октомври 2020 г. му беше операцията.
Извърши я Бисер Петров,  Софиямед.
Доволни сме много от него, перфектно извършена операция, така констатираха доста лекари след това при прегледите!
Химията също прави в тази болница, доктор Велко Минчев.
Препоръчвам!
Към днешна дата е добре,  живеем нормален живот, пътуваме много, работи, спортува.
С тази болест гаранция няма, но те си свършиха работата перфектно!

# 394
Съжалявам, че е такава диагнозата на баща ви. Препоръчвам МВР болница - проф. Дамянов - хирург, а онколог - Проф. Дудов в Аджибадем.

# 395
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·, наистина петскенер не трябва да се прави, ако всички други изследвания са добре... Аз го правих и видях, че след изследване е идвал при мен физик в отделна стая и ми мереше радиация, че е било опасно за околните да ме пусне веднага... И след това, когато спаднаха показателите ми позволи да изляза (както и на всеки след петскенера) направо навън от задната врата. Пих вечер някакъв разтвор, който допивах там в стаята, инжектираха радиофармацевтик.... и облъчване е голямо...Та за нашето добро да не се прави без да има нужда....

# 396
Здравейте! Писах преди време тук, баща ми го оперираха края на януари от рак на дебелото черво, 3ти стадии без последващо лечение, беше до юни със стомна. Той се чувства супер, но имам въпрос относно проследяването.
Така и не го изпратиха на петскенер. Първо беше заради 1вата операция, после заради 2рата по махане на стомната и сега последно като отиде му казали, че след като се чувства добре ехоградията на органите била достатъчна, туморния маркер 1 и нещо.
Петскенера било много скъпо изследване и го назначавали в краен случай...
От познати знам, че първата година ходят на 3, после на 6 месеца, а той няма правен нито един. Това нормално ли е?
Толкова често се правят обикновени скенери. Той има ли образна диагностика до тук?

# 397
Включвам се да потвърдя добрите думи за докторите Бисер Петров и Велко Минчев от Софиямед. Реагираха много бързо при съпруга ми - имаше опастност от запушване на дебелото черво и туморът беше изрязан в рамките на 4-5 дни. Оттогава сме на терапията, назначена от тях и дотук, мисля че върви добре.
И не са така недостъпни, както чета за други болници. Не ми се е случвало да потърся някой от тях и да не е поговорил с нас.
Не че са много словоохотливи, но отговарят на всички въпроси и дори на Вайбър.

# 398
Да, аз ще им бъда благодарна цял живот, че след малко ще посрещна Новата година с мъжът си, който се чувства чудесно в момента и не мога да го изхраня.Grinning

# 399
Да, аз ще им бъда благодарна цял живот, че след малко ще посрещна Новата година с мъжът си, който се чувства чудесно в момента и не мога да го изхраня.Grinning

Все така да сте!
Честита Нова Година на всички!
Да е здрава, здрава, здрава и късметлийска!

# 400

Все така да сте!
Честита Нова Година на всички!
Да е здрава, здрава, здрава и късметлийска!
Благодаря!
Честита Нова Година!
Желая здраве и благоденствие!

# 401
Здравейте, има ли някой с близък опериран с изведена торбичка на корема? Искам да знам как протича живота на един човек и някой подробности, ако може да ми пишете ще съм благодарна.

# 402
Баща ми беше няколко месеца с такава торбичка.
Но честно казано освен, че трябваше да внимава как си я залепя като я сменя за  да не протече и че не беше приятно за околните да го видят без тениска не се сещам за нещо друго като негатив.

Докато сега като я махнаха има изпускания, не може да се стиска ако няма възможност бързо да намери тоалетна.

# 403
Мъжът ми е с такава стома от три месеца и започна да свиква, но в началото е стресиращо. Май винаги има проблеми с разраняване около стомата, поне в началото и правилните грижи са много важни. Ние викахме сестра вкъщи да помага срещу заплащане, но ако има кой да ви посъветва не е необходимо. Питайте тук, ще споделяме.

# 404
Баща ми беше няколко месеца с такава торбичка.
Но честно казано освен, че трябваше да внимава как си я залепя като я сменя за  да не протече и че не беше приятно за околните да го видят без тениска не се сещам за нещо друго като негатив.

Докато сега като я махнаха има изпускания, не може да се стиска ако няма възможност бързо да намери тоалетна.
Не звучи особено добре, предполагам че болния е около 60-70 годишен? Справя се сам с торбичката и няма проблем със зрението?
Мъжът ми е с такава стома от три месеца и започна да свиква, но в началото е стресиращо. Май винаги има проблеми с разраняване около стомата, поне в началото и правилните грижи са много важни. Ние викахме сестра вкъщи да помага срещу заплащане, но ако има кой да ви посъветва не е необходимо. Питайте тук, ще споделяме.
Вие ли се грижите за него? Предполагам, че съпруга Ви е по-млад от 60г? Благодаря за съветите. Heart

Общи условия

Активация на акаунт