Отговори
Здравейте,днес разбрах че майка ми е с рак на дебелото черво в последен стадий,в момента е в реанимация в Панагюрище,правиха и операция,но са казали че няма как да се отстрани тумора,защото организма и няма да го понесе ( няма разсейки,но всички органи са и възпалени) Просто отговора е,че организма и е много слаб и няма да понесе друга операция ...Та попаднах тук на някакви теми ,за лечения с имуностимулатори и хомеопатия,искам да ми споделите опит,какви точно и т.н.тНаясно съм че края е близо,но поне нещо да опитам😢

# 1
  • София
Те са я оперирали за друго и са открили и рака ли? Не може ли да я стабилизират с венозно хранене и каквото е необходимо и после да премахнат тумора? Казвате, че няма разсейки?
Ако болестта е суспектна за Синдром на Линч (това означава да е бързо развиващ се, ниско диференциран колоректален карцином в дясната половина на дебело черво), трябва да се направи едно генетично изследване. Наречено е "носителство на ген за микросателитна нестабилност".  Ако то установи наличие на определен ген, майка Ви има големи шансове да се излекува с една нова и много скъпа имунотерапия, която се покрива от здравна каса 😍
Дано съм била от полза.

# 2
Те са я оперирали за друго и са открили и рака ли? Не може ли да я стабилизират с венозно хранене и каквото е необходимо и после да премахнат тумора? Казвате, че няма разсейки?
Ако болестта е суспектна за Синдром на Линч (това означава да е бързо развиващ се, ниско диференциран колоректален карцином в дясната половина на дебело черво), трябва да се направи едно генетично изследване. Наречено е "носителство на ген за микросателитна нестабилност".  Ако то установи наличие на определен ген, майка Ви има големи шансове да се излекува с една нова и много скъпа имунотерапия, която се покрива от здравна каса 😍
Дано съм била от полза.
Отиде,и установиха че има запушване на червата,казали са и че не знаят каква е причината( направили са и четири последователни рентгена),баща ми днес като е питал хирурга,му е казал че е много зле,че има възпаление по всички органи,но само това,одеве аз като се обадих,ми казаха това,че е рак последен стадии

# 3
  • София
Съчувствам...
Вижте дали можете да я преместите във Военна болница в София, дали ще я вземат... В Панагюрище няма хирурзи от такъв клас - да оперират при запушване. Но ако не се оперира, тя ще си отиде със запушено черво много бързо 😢

# 4
Оперираха я...но не знам дали изобщо нещо е правено,аз до колкото разбирам запушването е от самия тумор,а самия тумор явно не могат да го махнат.А тя е булвално станала на скелет,кртвното и бе 50/80,просто не знам как може да я стабилизират,обаче хирурга е казал,че ще може да яде,тотално съм объркана

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 08:33 от bubanka

# 5
  • София
Щом хирургът е казал, че ще може да яде, са махнали част от тумора. Вероятно с част от червото и са сложили стома. Сега трябва венозно хранене (има едни скъпи банки храна за вливане) и леко да се захранва през устата.
Като укрепне малко, мислите за другото.
Надявам се да са я оперирали добри хирурзи... Ако е рак и той е направил запушването, няма как да няма разсейки.
А Вие се успокойте ❤️  Тежки полипи също могат да направят запушване. Успокойте се и се постарайте да сте умна и полезна ❤️

# 6
Щом хирургът е казал, че ще може да яде, са махнали част от тумора. Вероятно с част от червото и са сложили стома. Сега трябва венозно хранене (има едни скъпи банки храна за вливане) и леко да се захранва през устата.
Като укрепне малко, мислите за другото.
Надявам се да са я оперирали добри хирурзи... Ако е рак и той е направил запушването, няма как да няма разсейки.
А Вие се успокойте ❤️  Тежки полипи също могат да направят запушване. Успокойте се и се постарайте да сте умна и полезна ❤️
Не съм спокойна,защото всичко зависи от мен,а в същото време дори не мога да ида до там до събота...знам каквото ми каже баща ми,а тои изобщо не е в час дори с медицинските термини,вчера преди операцията са му искали 1500 лв.за някакъв инструмент ,които нямали...тои е в паника и прави каквото му кажат...Въпроса ми е какво изобщо да правя,казали са че поне за сега няма как друга операция...и едва ли не да се отпише.За хирурзите нямам представа,казал и е някои,че там била добра болница,и там я е закарал😢

# 7
Съжалявам, че трябва да минете през това и познавам усещането за безпомощност, което в момента изпитвате. В момента първо трябва да изчакате да се стабилизира състоянието й, което искрено желая да се случи. Доста тежка операция е минала, така че не очаквайте да се вдигне за няколко дни и възпалението на органите е нормална естествена реакция на това състояние. В момента никой няма да ви позволи да давате добавки, както и тя едва ли би могла да приема такива. Още повече повечето лекари са силни противници на тях и ако ви чуят … Това, което сме ползвали ние за майка ми беше immunomax преди 10 години, но в момента не го откривам и може би е сменено името. Сироп от бъзак е с добро действие и за имунна система и срещу раковите клетки. За майка ми бяхме купували и пробвали какво ли не, но честно казано, сякаш само допринесохме с това да й напълним шепата с лекарства за наше успокоение, а не да помогнем. В момента има какви ли не добавки и човек лесно може да се изгуби в търсенето си, защото всичко се е превърнало в бизнес. Затова и по-скоро бих препоръчала старата рецепта на Димков за сиропа от бъзак, подходяща лека диета от плодове, зеленчуци, спокойствие и без да я насилвате да яде и пие разни добавки.

# 8
Съжалявам, че трябва да минете през това и познавам усещането за безпомощност, което в момента изпитвате. В момента първо трябва да изчакате да се стабилизира състоянието й, което искрено желая да се случи. Доста тежка операция е минала, така че не очаквайте да се вдигне за няколко дни и възпалението на органите е нормална естествена реакция на това състояние. В момента никой няма да ви позволи да давате добавки, както и тя едва ли би могла да приема такива. Още повече повечето лекари са силни противници на тях и ако ви чуят … Това, което сме ползвали ние за майка ми беше immunomax преди 10 години, но в момента не го откривам и може би е сменено името. Сироп от бъзак е с добро действие и за имунна система и срещу раковите клетки. За майка ми бяхме купували и пробвали какво ли не, но честно казано, сякаш само допринесохме с това да й напълним шепата с лекарства за наше успокоение, а не да помогнем. В момента има какви ли не добавки и човек лесно може да се изгуби в търсенето си, защото всичко се е превърнало в бизнес. Затова и по-скоро бих препоръчала старата рецепта на Димков за сиропа от бъзак, подходяща лека диета от плодове, зеленчуци, спокойствие и без да я насилвате да яде и пие разни добавки.
Има един имуностимулатор Имунофан,пръска се през носа.Иначе мисля да видим дали ще се пооправи,и след някакво време да я заведем в София в раковата болница,в главата ми е каша,това е за момента.. .но за мен щом е минала тази операция,и щом няма разсейки,колкото и голям тумора ,аз още виждам надежда

# 9
Е, как е рак в последен стадий, ако няма разсейки? То по дефиниция последен стадий е, когато има разсейки в отдалечени органи. Дай боже да я стабилизират, и поискайте второ мнение задължително.

# 10
Е, как е рак в последен стадий, ако няма разсейки? То по дефиниция последен стадий е, когато има разсейки в отдалечени органи. Дай боже да я стабилизират, и поискайте второ мнение задължително.

Не е точно така. Туморът се дели на доброкачествен и злокачествен, както и на капсулован и разпадащ се. Капсулования е като капсула, не позволява появата на разсейки , независимо колко расте тумора. Разпадащия се може да е малък тумор, но да има много разсейки. Та може да е доброкачествен със разсейки и злокачествен без нито една разсейка. При мой близък имаше огромен злокачествен тумор (капсулован) и нито една разсейка. Авторката има ЛС от мен с насоки за лекар.

# 11
А тогава как стадират капсулования и как решават, че е последен стадий? Ако е само по размер, то в много случаи би следвало да може да се отстрани оперативно, щом е капсулован и няма разсейки. И ако може да се отстрани без остатък, тогава какъв последен стадий е? Моя учителка имаше два капсуловани злокачествени тумори през някакъв период от време - на гърдата и на дебелото черво. И двата ги махнаха, по никакъв начин не са я стресирали, че е еди какъв си стадий, и жената почина на 93 години, над двайсет години след втората диагноза. Бяха точно капсуловани, и лекарите й бяха казали, че в това отношение има много голям късмет.

Питам сериозно, не се заяждам. Как се стадират капсулованите тумори (ако приемем, че този е такъв), та чак са я отписали жената, едва ли не?

# 12
А тогава как стадират капсулования и как решават, че е последен стадий? Ако е само по размер, то в много случаи би следвало да може да се отстрани оперативно, щом е капсулован и няма разсейки. И ако може да се отстрани без остатък, тогава какъв последен стадий е? Моя учителка имаше два капсуловани злокачествени тумори през някакъв период от време - на гърдата и на дебелото черво. И двата ги махнаха, по никакъв начин не са я стресирали, че е еди какъв си стадий, и жената почина на 93 години, над двайсет години след втората диагноза. Бяха точно капсуловани, и лекарите й бяха казали, че в това отношение има много голям късмет.

Питам сериозно, не се заяждам. Как се стадират капсулованите тумори (ако приемем, че този е такъв), та чак са я отписали жената, едва ли не?

Това вече не знам. Писах това , което са ми обяснили сестри и лекари, понеже имаме няколко онкоболни в родата и доста сме се занимавали.

# 13

Че няма разсейки ми каза момче от реанимацията....а преди това хирурга е казал на баща ми,че е всички органи- тънки,дебели черва ,панкреас ,черен дроб  са много " засегнати" информацията ми е много объркваща,нямам представа вече

# 14
Дали има или няма разсейки се вижда най - добре след пет скенер.

Общи условия

Активация на акаунт