Отговори
  • Другата България

Най-близките хора на болните от тази болест са онези, които могат да им помогнат да се излекуват.
Бог ми дава изпитания,
но и ми помага да ги преодолея.
И не на последно място - имам Вас,
с които да споделям и обменям опит.

А така, ще се съгласите, е по-лесно
духовното оцеляване  и физическото преодоляване.
Да ни дава здраве, надежда и вяра в самите нас....

# 1
Да се запиша първа в новата тема...
ММ категоорично отказа ззастрахоовка за лечение в чужбина. Според него лечението тук и където и да е в Европа е едно и също. В неговия случай е така ( семином на тестиса), та аз спирам да ровя и чета по темата.
Благодаря на всички, които споделиха информация.
П.П. дано в новата тема да няма нови хора, а пишештите да споделяме само хубави новини.

# 2
GoSSipSs, при вече диагностицирано заболяване, застраховката не важи за него.
Само за нови заболявания.

# 3
  • Другата България
Пренасям един линк от миналата тема, който може да е полезен.
https://www.nhif.bg/bg/abroad/cross-border-healthcare
Относно лечението в чужбина.

# 4
С това трябваше да започнеш Зиги 😉, аз разбрала не разбрала....

# 5
Нищо не съм се запитвала, жената питаше,аз отговорих.
Аз с очите си съм видяла и говорила и с двете жени,докато течеше вливката на мъжа ми,с едната поддържам близък контакт.
Преди 9 години , рак на панкреаса , с разсейки в раменна кост и една в бял дроб .
Знаете какъв е бил отговора в България.
Рак на панкреаса, много лоша локация, много лоша прогноза, да помислят искат ли изобщо да я мъчат с химия.
Заминали са, три операции, много химии,но ето ...тук е 9 години по-късно.
Да, не всички имат този късмет, но и тя нямаше да го има ,ако беше останала в България.
Не могат да спасят всички, но помагат на много хора, които да били изпратени в къщи от нашите лекари.
Аз не знам защо така скачате, при това за хора, на които отказват лечение тук .
Аз обиколих всички софийски болници за 6 месеца,  почти всички светила, наистина опитахме, но получихме едно голямо нищо!
И как изобщо някой си позволява да каже на друг човек, че няма смисъл да отиде навън, защото е скъпо, трудно и не знам още какво...
И ще ми кажете, че лечението на запад е същото като тук?
И ще ми сравните Шарите с нашите онкологии?
Няма база за сравнение дори, била съм във всички ,за жалост .
И когато хората питат, за лечение НАВЪН, ние трябва да им кажем, как не е добра идея, да си стоят тук, защото видиш ли в темата това не се толерира.
Наистина недоумявам!
Говорим за хора, които нямат друг избор,както нямахме и ние.
Нямам какво да кажа повече по темата, докато някой не се поинтересува отново.
Всеки има глава на раменете си, отсява информация, решава .

# 6
С това трябваше да започнеш Зиги 😉, аз разбрала не разбрала....
https://bg-mam.ma/p/1538180/49083409
Няма проблем Simple Smile, то беше късно снощи.

# 7
И как стигна до тези изводи? Но все пак пак стигаме до въпроса на който не отговори. Лесно ли се получава лечение без заплащане в чужбина? Всички ли имат този достъп? И колко струва лечението там без заветната хартийка от НЗОК? И колко хора могат да си го позволят?
Докато не е достъпно и евтино, може би е хубаво да подкрепим и тези, които ще се лекуват в България.

# 8
Ми заветната хартийка ще си я извадиш,ако искаш и се поинтересуваш как .
Като не можеш,ще правиш кампания,както ги правят много хора, за съжаление.
А другия вариант е , като ти кажат , че човека умира и те няма с какво да му помогнат, да си го прибереш и да чакаш, без да правиш нищо от горните.
Всеки си решава .
Аз реших, че няма да чакам и съм намерила начин как да отиде.
Той може пак да умре, ремисията може да е кратка, но знам, че съм направила всичко и сме опитали всичко.
Споделих всичко това тук и ти реши, че ще ми търсиш сметка и ще ми казваш какво да пиша и какво не.
В качеството на каква ти ще решаваш кой от каква информация има нужда?
Всички тук сме големи хора, четем , пресяваме и преценяваме.
Един човек да може да го направи от всички тук, значи е много, все пак говорим за човешки живот.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 17:47 от miglenasky

# 9
Записвам се в новата тема.Всяка една информация е полезна за нас близките ,които поемаме основна част от разходите по лечението .

# 10
  • Другата България
Миглена, аз те разбирам прекрасно, разбирам и защо си толкова емоционална.
Но разбирам и останалите въпроси.
Ще се опитам да попитам по друг начин, не само защото искам да не започваме новата тема и новата година отново с пререкания, след като всички сме в един “отбор“.
Да речем, съвсем обикновен човек, средностатистически работещ, без спестявания над 2-3К, без познати и роднини в Германия, лекува се тук по ЗК, химио, лъче....няма резултат, на втория ПЕТ има прогресия и костни мети, отказват му операция както самата ти казваш всички светила, защото нямало как /случаят е реален, на моя много близка приятелка съпруг, млад човек - около 40 години, рак на стомашна стена с разсейки в черен дроб, Владов отказва операция, както и други светила - изходът е химио....неясно до кога, човекът вече трудно го понася, и е на път сам да се откаже/. Не съм писала и питала тук, защото ми е тежко, хората са ми близки и дори не ми се коментира.
Как тези хора да потърсят лечение навън?
И под навън не визирам Турция, където може всеки и всичко.

# 11
  • Пловдив
Самолетните билети да са проблема.
Съвременните биологични лечения струват от порядъка на
7500-24К-26К месечно - само за медикамента.
Някой пресен пример да имаш ,щото хич не ми се вярва застрахователните/банкови институции да са се превърнали в "майка Тереза" и да нямат профит - т.е. да прибират повече пари отколкото изхарчват за лечението. А и скоро да си проверявала в Best Doctors ,имена на клиники и специалисти. Аз последното като прелистват там не видях ни едно "име" на клиника,хирург/неврохирург/ ,онколог.Та не където Ти искаш да се лекуваш ,ми където те пратят .И не най-оптималното лечение,а това с което  застрахователя няма да понесе щети.
Аз лично знам само два случая - единия  си живея и работят в Германия и съпруга(пациента) и съпругата - в него сл. Здравноосигурителната с-ма  покрива лечението. Другия - на Хоуп баща му  - изцяло за тяхна сметка лечението ,но пък и не е бил на прекалено скъпа терапия ,а на на долната граница от посочения диапазон за съвременни медикаменти.
И все пак да не забравяме ,че колкото и пари да имаш ,в някои сл. не могат да те спасят никъде по света... Стив Джобс мисля е подходящ пример.
Тука се дърлим за някакъв човек ,с никаква информация  за възраст , здравословна история , с неясно кои и къде в БГ е казал ,че не може да го лекува.
Ако дамата наистина е заинтересована ,нека разпита и сподели липсващите подробности ,дори в кои региона са.

Мери ,благодаря за новата тема!

Мигленски : Без "врътки" , не  мисля ,че на който и да е възрастен(визирам човен над 30г - не е дете ,тинейджър или млад човек ) ,ще му одобри НЗОК S2  за лечние на стойност стотици хиляди евро .Пък ако може да си го позволи финансово ,ако иска и на Марс да отиде се лекува със следващия полет на Мъск.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 17:54 от whitefang

# 12
Миглена, аз те разбирам прекрасно, разбирам и защо си толкова емоционална.
Но разбирам и останалите въпроси.
Ще се опитам да попитам по друг начин, не само защото искам да не започваме новата тема и новата година отново с пререкания, след като всички сме в един “отбор“.
Да речем, съвсем обикновен човек, средностатистически работещ, без спестявания над 2-3К, без познати и роднини в Германия, лекува се тук по ЗК, химио, лъче....няма резултат, на втория ПЕТ има прогресия и костни мети, отказват му операция както самата ти казваш всички светила, защото нямало как /случаят е реален, на моя много близка приятелка съпруг, млад човек - около 40 години, рак на стомашна стена с разсейки в черен дроб, Владов отказва операция, както и други светила - изходът е химио....неясно до кога, човекът вече трудно го понася, и е на път сам да се откаже/. Не съм писала и питала тук, защото ми е тежко, хората са ми близки и дори не ми се коментира.
Как тези хора да потърсят лечение навън?
И под навън не визирам Турция, където може всеки и всичко.
Мери,на нас единствения ни късмет беше, че имаме познат,при който да отиде .
Той се оправя сам там, аз работя тук и издържам и него и нас тук.
Не е лесно, изобщо не е, но си заслужава ,защото е жив.
Аз намерих фирма, която се занимава с такива услуги.
Сама нямаше да се справя бързо,а нямаше време .
Платих си и фирмата си върши останалото, това им е работата.

# 13
  • Другата България
Фирма за какво?
За изготвяне на документи ли?
И трябва ли да имаш адресна регистрация в чужбина, това задължително условие ли е?
Да работиш там?

# 14
Фирма за какво?
За изготвяне на документи ли?
И трябва ли да имаш адресна регистрация в чужбина, това задължително условие ли е?
Да работиш там?
Фирма, която превежда, изпраща документите , организира пътуването и термините при лекарите.
Не е задължително условие, но е много скъпо лечението,ако е по този начин.
По тази причина мъжът ми се премести да живее там,защото не ми позволи да направя кампания ,а бях готова и на това.
И не, не трябва да работиш там, трябва да живееш там.
Другото , което е, лекуваш се там и живееш там, нямаш право да се лекуваш тук .
Касата поема лечението в една от държавите.
Нещата са много ,аз точно затова наех фирма, защото те знаят кое и как се прави документално, а и часовете при лекарите, приема в болница, чака се доста,ако тръгнеш сам да го правиш, най-малкото, системата им е много различна от нашата.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:25 от miglenasky

Общи условия

Активация на акаунт