Отговори
# 1 185
Това е страхотно Хоуп. Браво на Вас! Бъдете все така здрави!

# 1 186
  • София
Здравейте!
Това са изследванията на съпруга ми и имам нужда от помощ да разбера... Може би какво ме чака...
Оперираха го вчера като премахна бъбрека с тумора и част от лимфните възли около него.

# 1 187
Здравейте,  баща ми е с рак на бял дроб в 4 стадий.  На химиотерапия и имунотерапия е. Днес мина втори курс и цял ден вдига температура.  Възможно ли е да е странична реакция? Той казва,че е бил мн силен климатика в стаята и му е било студено , може и това да е причината. Но е притеснително, все още не знаем какво да очакваме след химията, като странични ефекти,  предният път беше много по - добре.

# 1 188
IVANA_755, моят онколог ме предупреди, ако вдигна температура по най-бързия начин изследвания в близката лаборатория и да му звънна.

# 1 189
При вдигане на температура отидете в най близката лаборатория и пуснете ПКК, и се свържете с онколога. Аз бях в същата ситуация вчера и така направих. Оказа се че кръвните показатели са добре и няма инфекция и ми казаха да почивам, да пия течности и парацетамол... Ако случайно имаше активна инфекция (което е възможно предвид факта че хт сваля имунитета) тогава се предписва антибиотик. Така че незабавно се свържете с онколога ако температурата е над 38.

# 1 190
От скенера става ясно, че има туморна формация на левия бъбрек, излизаща извън мастната капсула, с прорастване в надбъбрека и мускула зад бъбрека, с доказани чернодробни метастази и много вероятни белодробни метастази.
Покажи и оперативен протокол и хистология.
Преди няколко месеца търсих инфо за разграничаване на инфекциозна от неинфекциозна причина за температура- излезе ми тест с напроксен
Скрит текст:
Abstract
The clinical utility of naproxen as an antipyretic agent was examined in the differential diagnosis of fever of undetermined origin in patients with cancer. Twenty-two patients with cancer and fever of undetermined origin for more than seven days were treated with naproxen to control fever when there was no evidence of infection after a careful initial evaluation, and in most cases, after failure of antibiotic therapy. In final analysis, none of five patients with infectious fever had responses to naproxen. In contrast, 14 of 15 patients with neoplastic fever showed a prompt, complete, and sustained lysis of fever within 24 hours after the initiation of naproxen treatment, and the patients also showed symptomatic improvement. One patient with neoplastic fever who did not have a response to naproxen had lysis of fever after the removal of necrotic tumor tissue. Two patients with fever from connective tissue disease had a partial lysis of fever in response to naproxen. These data suggest that naproxen specifically produces the lysis of neoplastic fever and, therefore, is a useful agent in assisting in the differential diagnosis of infectious fever and neoplastic fever in patients with cancer and fever of undetermined origin.
Скрит текст:
Simple, noninvasive, and inexpensive, a naproxen test may rapidly screen out infection versus neoplastic disease and significantly narrow the differential diagnoses. In this test, naproxen sodium 250 mg is given orally every 8 hours for 3 days. A sharp decline or resolution in fever within 24 hours directs the workup away from infection and suggests a neoplastic disorder.

# 1 191
Вчера имаше температура около 37.5° - 38°, давахме му ибупрофен . Не знаех,че трябва да му пуснем ПКК. В епикризата пише само ако има температура 38° да се свържем с лекарят, но баща ми не пожела, не ни даде. Всичко това е ново за него и за нас. Все още му е трудно да свикне.Не искал да притесняваме лекарят, и ако не му намалим температура вкъщи тогава да се обадим.  Днес е добре няма температура и си има апетит, чувства се отпаднал след химията , миналият път беше същото. Предполагам е нормално.

# 1 192
  • София
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 1 193
  • Другата България
Нова тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1798900

Дано се изпише много, много бавно! Hug

Общи условия

Активация на акаунт