Отговори
# 1 140
  • София
Здравейте, искаме да сменим болницата за следене на състоянието на съпругът ми. Досега се следеше в Сити клиник Младост, но след поредния скенер не можем да получим епикризата след работно време и трябва да излезе в отпуск, за да я вземе в определения от ръководството на клиниката час-между 13 и 15 часа. Досега нито един диск не сме получили, само епикризи. Сега онкологът му твърди, че има някакво образование и е необходима биопсия, искаме да минем при друг лекар за второ мнение, но нямаме достъп до резултата от скенера.
С една дума, към коя болница да се ориентираме за следене след операция и последвали химиотерапии след тумор на дебелото черво? Където да предоставят копия от изследванията на пациентите? За София става въпрос. Благодаря!

# 1 141
На нас досега са ни давали копие само при поискване и след заплащане на такса, която варира в различните болници. Единствено от ПЕТ скенера ни дадоха диска без да се заплаща такса за него, ноо там заплатихме една колосална сума за самия скенер и сигурно това да ни дадат диска беше нормално. Така, че аз болница, която да предоставя и самият диск без да заявите предварително и да платите не знам. Но дано другите имат инфо.

# 1 142
  • Пловдив
По закон навсякъде трябва да го дават без заплащане .

# 1 143
  • Другата България
Доплаща се в Сити, от личен опит.
Не помня колко беше, живот и здраве в понеделник сме там и ще пиша.

# 1 144
  • Варна
И ние плащаме за диск от КТ. Води се хоспитализирана.Дава се след изрично поискване и заплащане. На Пет ходим с направление, където искаме и винаги го дават.

# 1 145
От известно време е така. Диск дават срещу заплащане на стойността на диска + презаписа, 20-30 лв???

# 1 146
  • София
Проблемът не е в заплащането, ние плащаме по 85 лв всеки път. Не го дават дори срещу заплащане. Или поне не са казали, че има такъв вариант. Проблемът е, че е възможно да се получат документите между 13 и 15 часа. Трябва мъжът ми да си вземе отпуск, за да ги получи. Питах дали не може да ги получи след работно време-не можело, политика на болницата.
Уведомих ги, че мъжът ми вече ще се следи на друго място. Лекарката му звъннала, скарала му се и му затворила телефона. Ето отношението!

# 1 147
  • Пловдив
На мен винаги са ми ги  давали заедно с копие на разчитането. На следващия работен  ден след скенера . На всичките 3 места където съм се лекувал.

# 1 148
Така е в Сити - за всяко нещо се плаща!
Трябваше първо да си вземете всички дискове и тогава да казвате, че се мести в друга болница. Пуснете писмена молба, че искате копие от всички образни изследвания. Важно е да ги имате за бъдещето лечение.

# 1 149
  • София
Как се пуска такава молба, на място ли? До кого да бъде адресирана? До шефа на Онкологията или до шефа на болницата?Отпуските ни трябват, за да ходим по лекари.

# 1 150
  • Варна
Как се пуска такава молба, на място ли? До кого да бъде адресирана? До шефа на Онкологията или до шефа на болницата?Отпуските ни трябват, за да ходим по лекари.
Пуснете молба до изпълнителния директор. Ако не ви дадат дисковете, пускате жалба до министерството на здравеопазването или медицински надзор. Доста бързо действат. Вече два пъти пускам жалби и решенията са в моя полза. Дори промениха работното време на РЗИ Телк Варна. Беше до 13.00,а сега мисля до 16.00.

# 1 151
  • София
Могат да ми дадат дисковете. Трябва титуляра да отиде на място с личната карта, да заяви да се направи диск и да се заплати по 22 лв на диск. За 15 диска цената става сериозна. Освен това, това се случва до 16 часа, но правенето на един диск отнема 20 минути, следователно трябва да се отиде доста по-рано. Не отказват директно, но отново е необходимо в работно време да се отиде и да се платят доста парички. Да живее безплатното здравеопазване на онкоболните!

# 1 152
  • Другата България
Странно.
Ние заявяваме диска в деня на изследването, преди да си тръгнем.
Синът ни взема всичко, когато е готово.
Не сме ходили година обаче, да видим сега.

# 1 153
Вземете поне последният. Ако отиде друг с (нотариално заверено) пълномощно, нямат право да го върнат.
Няма как да очаквате в частна болница всичко да е безплатно за онкоболните.
Единствената частна болница без допълнителни такси, която ми е известна на мен, е Надежда. И то за периода 2016-2023. След това нямам информация.

# 1 154
  • Варна
Ами те не ви трябват всички дискове. Вземете последните.

Общи условия

Активация на акаунт