Отговори
# 1 155
Най-добре е наистина да се изисква диск при всяко изследване, за да не се натрупват. По спомен преди няколко години ни искаха по 10 лв. за дисковете. В Александровска май си ги даваха стандартно, без да се изисква изрично>

Правилно ли се ориентирам, че макар freePSA да е над посочените референтни граници, това, което се анализира е съотношението м/у FreePSA и Total PSA и т.к. то е доста над 25% долният резултат не показва завишен риск?

# 1 156
Вземете първия скенер и последните два примерно. Освен това мъжът ви може да свърши това и да си пусне един ден болничен, не виждам защо трябва да хаби отпуск за такова нещо.

# 1 157
В Александровска не ми взимат пари за диск. Последно правих януари. Дори не ходя да го взимам,а викам куриер на техния адрес и те ми го изпращат за моя сметка заедно с разчитането и последния диск,който съм занесла. Много отдавна,в Бургас ми бяха поискали 10 лева ако желая диск ( естествено че желая).

# 1 158
  • Другата България
За Сити.
20 лева е цената на диска. Ако се изчака след изследването, а време има, защото абоката на пациента се сваля 30 минути след приключването му, става веднага, не е нужно да се ходи втори път.
Епикризата се взима от лекуващия лекар, 10 дни след прегледа.
85 лева доплатихме за кръвни, ехограф и скенер с контраст.
Дано не греша, но за първи път доплащаме.

# 1 159
  • София
Да, би било хубаво тази информация да се дава на пациентите. На мен ми казаха 22 лв на диск.

# 1 160
Ако някой търси болногледач и рехабилитатор, има една жена, която продава разни неща на изхода на подлеза на метростанция Опълченска от страната на Мол София. Днес беше сложила табела, че предлага такива услуги.

# 1 161
И аз мисля, че два диска са достатъчно показателни - някой по-стар и последният, за да се види развитието.

# 1 162
Не, последните два диска са необходими. Отивайки за първи път при проф. Пиперкова и доц. Бочев ми поискаха тях. + Разчета им, за да ревизират /евентуално/, ако нещо е некоректно описано.

# 1 163
Сега говирих с ЛЛ на съпругът ми. Няма начин да издаде направление за онколог ,защото той ходи всеки месец да си взема лекарства. Това означава ли ,че може да отиде на второ мнение само платено?

# 1 164
Рави, при Мангалджиев не ти трябва направление, само неговата лична карта. И на мен втория път сестрата при личната се дърпаше да ми даде направление за Мила Петрова, че беше второ такова за 6 мес., уж не можеше, пък накрая ми даде.
Той досега не е взимал хапчета за рака на простатата, не знам дали има значение това.

# 1 165
Благодаря ти Борянка. Записала съм час за Мила Петрова , а за 24 съпругът ми има час за КТ. Исках разговор с Мила Петрова преди 24, защото ми се струва малко излишен този КТ. Изобщо мнение на друг лекар. За Мангалджиев не записах час  в началото на месеца, сега започва и отпускарският период. Ако се наложи ще запиша следващият месец и за него. Ще си платим прегледа.

# 1 166
На нас диска от Александровска в друга болница не можаха да го отворят….

# 1 167
Здравейте, мили хора. Наближава време за терапия след операция на дебело черво в Александровска/чакаме хистология и онкокомисия/. Правя проучвания, но е много трудно да се вземе решение къде да се доверим. От Пловдив сме, но не срещам добри отзиви за добра химиотерапия за града. За Панагюрище има разнородни мнения, сякаш повечето са отрицателни. Изчетох доста назад в темата, но така и не мога да направя заключение. Не изключвам и София. Моля, помагайте...

# 1 168
  • Варна
Elena, за Пловдив много препоръчват др. Канарев.

# 1 169
Здравейте! Моля, споделете опит къде е най - добре да се проведе лъчелечение? За момента имам наблюдения за Шумен, София и Панагюрище. Всяко мнение ще е от полза. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт