Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

 • 61 404
 • 787
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10 788
Ето линк към предходната тема на близките на хора с тази диагноза
https://www.bg-mamma.com/?topic=1059599

Дано да няма много нови попълнения...

# 1
 • София
 • Мнения: 200
При моя брат още няма никакво развитие. Синът ми днес беше до Сити клиник да провери кога ще излезне решението от Онкокомитета и са казали тази седмица. Дано да се започне най-накрая с лечението.
Междувременно, колежка на брат ми, му запазила час при проферсор в болница Надежда. Професора казал, че няма нужда брат ми да ходи, а само да му занесе някой документите. Днес синът ми ги занесе. Не го приел професора, а друг доктор. Прегледал документите и казал, че нищо не може да се направи. Болеста била в последен стадий. Имало и проблем с тромба в карака. След това размислил и казал, че имало ново лекарство, което не е достатъчно добре проучено. На друга негова пациентка с рак на друг орган и помогнало да преживее още две години. Утре брат ми ще ходи на платен преглед на доплер за тромба в Сити клиник. Стискайте палци да е добре. От това ще зависи дали изобщо някъде ще започнат лечение. Ако резулатата е добър , в петък синът ми трябва да отиде отново до Надежда, за да говори с доктора за започване на имунотерапия. Дано и от Сити клиник се решат да действат, също.

# 2
 • Мнения: 121
Stela_B силно ще стискаме палци всичко да е възможно добре. Дано той самия не пада духом, защото за жалост при нас е така. Баща ми е изпаднал в депресия и постоянно се оплаква, че нещо не му е добре. Предстои му химия сега в понеделник, този път ще е за 3 дни с престой в болницата и съм силно притеснена как ще мине. Като говорих с онколога той ми каза, че по принцип първите няколко химии се понасяли добре, ама като гледам как му повлия първата, честно казано незнам как ще бъде за напред.

# 3
 • Мнения: 55
Здравейте, включвам се и аз в темата. На 39 години съм. Октомври ме оперираха от рак на дебелото черво, нямам разсейки . В момента съм на химио терапия в Сердика. Стигнах до 10 вливания, остават още 2.Имам поставен венозен порт. Интересува ме след като приключа химиото какъв е реда за диспансеризиране, телк. От Бургас съм, но държа контролните прегледи да ги правя в София. И дали някой знае в онкологията в Бургас могат ли да ми промиват порта.

# 4
 • София
 • Мнения: 200
При брат ми има добри и лоши новини.
Добрата новина е, че го прегледа на доплер професор в Сити клиник и каза, че вече вената има пропускливост и може да се премине към химио и лъчетрапия. Крака му вече почти не е подут. Все още трябва да си бие Фраксепарин 0.6( до сега беше на Клексан 0.4). Лошата новина, че щастлив отиде отново до Онкологията в Дървеница. Вече едва диша при ходене. Добрал се до кабинета на доцент Трифонова след много чакане и тя му казала, че не знае дали ще започнат скоро лечението му. Много болни им прехвърлили от ВМА и било лудница. Може ли такъв отговор???? За сега остава варианта Сити клиник като са казали, че Понеделник ще дадат отговор.
Аз пробвам през час да се свържа по телефона с доктор Мангалджиев от Онкодиспансера в Младост, но никой не ми отговаря. Как става записването при него?
Пепчо, стискам палци да мине всичко добре при вас.

# 5
 • Мнения: 121
Stela_B в Дървеница има голям поток от хора и е нещо страшно. Ние сме там, но от толкова много хора не могат нито да ти обяснят какво точно му правят, влита нищо. Външни лица не пускат да влизат, а баща ми от целия този стрес не пита и почти нищо незнаем. Дори епикриза не е получил от предното вливане и изобщо незнаем кога ще получим.
Дано при вас нещата тръгнат към оправяне и най-вече адекватно лечение. в Сити клиник са по експидитивни и няма да ви мотат, надявам се. Относно д-р Мангалджиев незнам как стоят нещата и не бих могла да ти бъда в помощ. Предполагам че по телефона някак да се свържете с него, анма като не вдига сложно. Освен да намерите личният му номер, така се надявам по- бързо да се случват нещата.

# 6
 • Мнения: 10 788
Stela, пробвай на регистратурата да звъннеш (ако сега звъниш на номер, който е посочен като такъв в кабинета на доктора).
За Онкологията - разбирам възмущението ти, но погледни от добрата страна - казала му е истината. Претоварени са и не могат да го вземат.
Друг вариант е болница Сердика.

# 7
 • Мнения: 12 953
Пепчо, първите химии наистина се понасят по-добре, после сякаш се натрупва някаква умора. Щом се оплаква, може пък наистина да не му е добре. За повдигане на духа го извеждайте, поне да е на балкона, а и малко разходка, ако може. Така се повишава серотонинът и се бори депресията. Говоря от моя личен опит. Понякога се сдухвам и аз, като всички. Чувството за самосъжаление е страшна работа. Да ви кажа, купих си китара и се упражнявам с един онлайн безплатен курс. Голяма помощ ми е, прави ме щастлива. Имам още една ужким последна химия, да видим после какво съм излекувала и какво не.

Стела, ето какви телефони намерих на Онкологията. Все някой ще вдигне: http://www.sbalozsofia.com/images/tel-ukazatel.pdf

Бургас, чрез личния лекар става всичко. По-специално за ТЕЛКа. За диспансеризирането мисля, че би трябвало вече да си диспансеризирана. Където ти правят вливанията, би трябвало там да ти промиват и порта. Питай ги, нали имаш още химии. В краен случай пак ще опреш до личния лекар.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 19:45 от Uncommon

# 8
 • Мнения: 121
Той излиза сам на вън, прави разходки не се спира, но постоянно му се променя физиономията. На моменти изобщо не е там където сме ние. Направо се притеснявам как ще е всеки следващ път след химията. Дори незнаем колко точни вливки ще има. Сега ще е с оставане в болницата незнам какво точно как ще е.Не са му предписали нищо за кръвосъсирване и не са го и насочили към такъв лекар, който да назначи.
Твърде много неизвестни, но не ни пускат нас външните хора и няма и как да разбера, а той много много не пита...

# 9
 • Мнения: 1 013
Мили хора, имам нужда от помощ!
Преди повече от месец писах, че мъжа ми е диагностициран с рак на панкреаса - на 47 г. е. Проф. Владов във ВМА направи операцията, след нея усложнения с още две отваряния, вече месец е в болница, видях го- гледката е покъртителна. Предвид ситуацията за достъп и почти само телефонни разговори, информацията ни е оскъдна. Професора каза, че е отстранил главата на панкреаса, дванадесетопръстника и лимфни възли. Казаха, че вече то изписват. Детето ще трябва да иде при баба, леля... Не мога да спя, срината съм.
Какво ме чака след изписването, как да се справя, като те в болницата едва се справят?

# 10
 • Мнения: 10 788
Левскарката, съжалявам за този развой...
Ако той е в състояние, което не позволява ти сама в домашна обстановка да се грижиш за него, помисли за хоспис и друга болница.
Нямам идея дали хосписите работят в момента, но мои близки преди време бяха настанили в хоспис Вита болната си от рак майка. За една седмица се погрижиха за нея и я стабилизираха до състояние, да могат да си я вземат в къщи.
Друг вариант е с някакви връзки от личния лекар или друг специалист, да го приемат в друга болница, където да го стабилизират.
Ако се наложи все пак да е в къщи - може да наемеш сестра да ти помага. Сигурна съм, че ще се справиш! Сега си ужасена от неизвестното, но си по-силна, отколкото предполагаш! Hug

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 11:27 от zigizagi

# 11
 • Мнения: 1 013
Благодаря за подкрепата!
Нова съм в темата, но четейки виждам, колко сте силни и това ми дава надежда!
За всички Ви - добър развой да е!

# 12
 • Мнения: 5 176
В къщи ще се възстанови по-бързо и по-добре.Да не мислите,че в болниците някой им обръща внимание и ги гледа,ако са без придружител.Като си го приберете и започнете да го храните и раздвижвате ще се възстанови.Ако не е последен стадий.

# 13
 • Мнения: 1 013
В къщи ще се възстанови по-бързо и по-добре.Да не мислите,че в болниците някой им обръща внимание и ги гледа,ако са без придружител.Като си го приберете и започнете да го храните и раздвижвате ще се възстанови.Ако не е последен стадий.

Не ги гледат добре, но могат да лекуват, ако има нещо. Разрешават ни да му носим храна, но след тези три намеси, всеки път захранване на нова сметка.
Още не знаем стадия, но се надяваме щом е бил операбилен, да не е последен.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 515
Само кураж! Не падайте духом пред него, опитайте се да заредите себе си и него с положителна енергия и ще успеете.


Добре че ви прочетох за дървеница.... от една седмица се опитвам да се свържа със секретарките или с Трифонова, никой е вдига. Точно за да видя по телефона дали е назначена терапия, докато майка ми се чуди дали да си бие ваксината..... Ама да не се учудвам защо не вдигат.

Аз ако отида ще ме върнат ли?

Общи условия

Активация на акаунт