Менопауза и лихен склерозис – съвременен подход в лечението с лазер Fotonа

• 115
  • 2
  •   6
Отговори
Менопаузата – нов етап, не край

Менопаузата е естествен етап от живота на всяка жена. Обикновено настъпва между 45 и 55 години, но за някои промяната започва и по-рано. Това е период, в който хормоните се променят, а тялото ни преминава през адаптация. За съжаление, често тези промени са съпроводени с неприятни симптоми като:

•   горещи вълни, изпотяване, безсъние;
•   промени в настроението, раздразнителност;
•   сухота и дискомфорт във влагалището, болка при интимност;
•   по-чести уроинфекции или леко изпускане на урина при кашляне, кихане или спорт.

Тези теми често остават премълчани, а всъщност решения има - и не задължително хормонални.

💬 Какво се случва в организма?
Спадането на естрогена води до изтъняване и изсушаване на влагалищната лигавица. Намалява се колагенът - протеинът, който придава плътност и еластичност на тъканите.
В резултат се появяват усещания за сухота, парене и дискомфорт.

Съвременен нехормонален метод – лазерна терапия Fotona IntimaLase® / IncontiLase®

Терапията с лазер Fotona е един от най-модерните и щадящи методи за подмладяване и укрепване на интимните тъкани. Тя използва неаблативен ербиев лазер (Er:YAG) – тоест лазерен лъч, който затопля тъканта в дълбочина, без да я наранява.

Как действа:
•   Лазерната енергия прониква в лигавицата и стимулира фибробластите да произвеждат нов колаген и еластин.
•   Подобрява се кръвоснабдяването и хидратацията.
•   Тъканите се стягат и възстановяват своята еластичност.

Резултатът е:
•   по-добра овлажненост;
•   по-малко дискомфорт при интимен контакт;
•   по-здрава поддържаща тъкан около уретрата, което намалява лекото изпускане на урина;
•   усещане за подмладяване и комфорт.

Колко процедури са нужни?
Обикновено се препоръчват 2 до 3 процедури, извършвани през интервал от около 4 до 6 седмици.
След това може да се направи поддържаща процедура веднъж годишно, за да се запази ефектът.

Процедурата е:
•   напълно безболезнена (усеща се леко затопляне);
•   без възстановителен период – връщате се към ежедневието веднага;
•   извършва се в амбулаторни условия, без упойка.

Лазерът Fotona и лихен склерозис
„Когато кожата в интимната зона боли и се променя – за лихен склерозис и решенията днес“

Лихен склерозис е хронично възпалително състояние, което засяга интимната област. Симптомите често включват сърбеж, изтъняване на кожата, бяло обезцветяване, парене и болка. Традиционно се лекува с кортикостероидни кремове, но при много жени те не дават трайно облекчение или причиняват нежелани реакции.

Лазерната терапия Fotona предлага нов, нехормонален и щадящ подход:

•   стимулира възстановяването на увредената кожа;
•   подобрява локалното кръвообращение и клетъчната обмяна;
•   намалява сърбежа, зачервяването и дискомфорта;
•   с времето възстановява структурата и цвета на кожата.

Защо е важно да говорим за това?
Менопаузата и свързаните с нея състояния, като сухота или лихен склерозис, не бива да се премълчават. Жените заслужаваме комфорт, увереност и добро качество на живот – на всяка възраст.

Включете се в дискусията!

💬Споделете какво ви измъчва най-много по време на менопаузата и по какъв начин се отразява на ежедневието ви. Знаехте ли, че има такива модерни, нехормонални методи за облекчаване на симптомите?

На 1 декември ще изтеглим един победител, който ще спечели безплатна процедура с Fotona.
*Процедурата се извършва само след преглед и консултация с гинеколог, потвърдил наличие на симптоми, изискващи такава терапия.
Запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 11:44 от Жaклин

# 1
Не съм в менопауза все още, но имам пролапс на влагалищна стена и знам,че може би тази терапия ще помогне.Все още не съм
пробвала.
Оплакванията са неволно изпускане на малко количество урина при определени ситуации- кихане, кашляне, подскоци.
Бих се възползвала.

# 2
И аз не съм в менопауза, но съм на 45 и с пролапс.  Миналата година направих три процедури с лазер Фотона. Дойде моментът за нова поддържаща процедура и ще съм безкрайно благодарна да получа този шанс.
Благодаря за възможността!

Общи условия

Активация на акаунт