Рак на дебелото черво

• 99 283
  • 660
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
По-скоро НЕ. Изберете нещо наблизо защото първите вливания на Пиромидини са всяка седмица= 4-5 терапии само за 1-вия месец.Ще се убие от пътуване.

# 616
Ако сте от София, няма смисъл да пътувате до Варна. Митева работеше доста години с Тимчева, което не значи, че не може да имат различно мнение.

# 617
Dream, коя болница са работили Тимчева и Митева?

# 618
В Онкологията и в болница Надежда след това. В последствие Митева отиде в Сердика, а Тимчева остана в Надежда. После имаше период, в който Митева беше в Иван Рилски и сега явно се е върнала в Сердика.
Познавам я през всичките години в онкологиите  - прекрасен специалист и много човечен лекар. Не съм наясно с диагнозата и не знам какъв е стандартът.
Etaniel, познатата ти има ли придружаващи заболявания ? Как е със сърцето?

Аз бях върл привърженик на ПЕТ скенер, но в Австрия проследяваха със скенер - в крайна сметка може би е по-добре няколко скенера през годината, отколкото веднъж ПЕТ. Особено в началото при активно лечение. ПЕТ се назначава при съмнения за далечни разсейки в цяло тяло. Иначе назначават скенер на две зони - основна и най-вероятна за разсейки.

Минала ли е операцията?

# 619
Извинете, че не писах по-скоро! Благодаря на всички за и формацията, която споделяте. Много е ценно това! Ами не знам да има придружаващи заболяванията моята близка, почти не пие лекарства. Махната и е жлъчката и има пълна хистеректомия преди 10 г.
Започна тя терапията, ще видим как ще тръгне.
Знаете ли дали има вливат някакви допамини или нещо за настроение? Вчера като ми се обади беше много свежа и приповдигната Simple Smile благодаря

# 620
Не, не им вливат такива неща Simple Smile
Може би се е запознала с хора, които се лекуват от години и е повярвала, че диагнозата не е присъда. Все така да е настроението й!

# 621
dreamingfly, да, мина операцията, отстранен е туморът, разсейки не се докладват в епикризата. Диагнозата е: ECOG - 0, Стадий II A, TNM - pT3 pN0 (0/5) cMO, Умерено диференциран аденокарцином на ректума. Назначена е ХТ De Gramont - 12 вливания през 2 седмици.
Да и аз съм съгласна с твоето мнение за скенерите…дано всичко да премине добре и да има още ведри години жената…

# 622
Здравейте,пета година и аз се боря с рак на ректума.Преживях 3 кратки ремисии и май съм в края на четвъртата.Имам питания относно разчитане на ПЕТ/КТ,защото съм объркана.
,,Установяват се два нови нодула 7мм и 9мм в ляв бял дроб-без метаболитна активност,вероятно поради все още малки размери''.
От последното химио са минали 7м,сравнението е със същия скенер отпреди 6м,за първи път откриват в белия дроб. Възможно ли е това? Възможно ли е да нямат активност поради недостатъчно радиоактивно вещество?
В друга тема четох разчитане на петскенер за нодул 7мм в белия дроб с метаболитна активност.Преди 6м са ми влели 193 Mbq, а сега 150 Mbq.Разликата в телесното ми тегло е 1-2кг,при идентични глюкоза и креатинин.Била съм и по-слаба,а са ми вливали повече.Не ми е ясно и ме човърка. Дадох дисковете за второ мнение и чакам,но ми е странно че имам нови разсейки без метаболитна активност.
Моля за вашето мнение.

# 623
Здравейте,пета година и аз се боря с рак на ректума.Преживях 3 кратки ремисии и май съм в края на четвъртата.Имам питания относно разчитане на ПЕТ/КТ,защото съм объркана.
,,Установяват се два нови нодула 7мм и 9мм в ляв бял дроб-без метаболитна активност,вероятно поради все още малки размери''.
От последното химио са минали 7м,сравнението е със същия скенер отпреди 6м,за първи път откриват в белия дроб. Възможно ли е това? Възможно ли е да нямат активност поради недостатъчно радиоактивно вещество?
В друга тема четох разчитане на петскенер за нодул 7мм в белия дроб с метаболитна активност.Преди 6м са ми влели 193 Mbq, а сега 150 Mbq.Разликата в телесното ми тегло е 1-2кг,при идентични глюкоза и креатинин.Била съм и по-слаба,а са ми вливали повече.Не ми е ясно и ме човърка. Дадох дисковете за второ мнение и чакам,но ми е странно че имам нови разсейки без метаболитна активност.
Моля за вашето мнение.
А пише ли,че тези нодули са суспектни метастази?Това,че е нещо ново,задължително ли е да е метастаза?Не съм компетентна,но дори да е малко образованието си мисля,че би трябвало да натрупва.При майка ми в бял дроб мета 7мм беше със SUV  5.1.Изчакайте и второто мнение и дано е фалшива тревога!

# 624
Моля за вашето мнение.
А пише ли,че тези нодули са суспектни метастази?Това,че е нещо ново,задължително ли е да е метастаза?Не съм компетентна,но дори да е малко образованието си мисля,че би трябвало да натрупва.При майка ми в бял дроб мета 7мм беше със SUV  5.1.Изчакайте и второто мнение и дано е фалшива тревога!
Пише,че вероятно поради малкия си размер няма Мет.активност,за проследяване в кратък срок.В понеделник ще разбера какво е второто мнение.И аз се чудя,минала съм вече 5-6 такива скенера.

# 625
Бихте ли ми препоръчали онколог при рак на дебелото черво . Записах час при д-р Бисер Петров ,той е хирург в Софиямед .

# 626
  • Пловдив
Моля за вашето мнение.
Пише,че вероятно поради малкия си размер няма Мет.активност,за проследяване в кратък срок.В понеделник ще разбера какво е второто мнение.И аз се чудя,минала съм вече 5-6 такива скенера.
За натрупва ,натрупва се ,но при такива малки размери ,елементите на скенера които засичат радиоактивното излъчване от натрупания радиофармацефтик
не може да засекат/отчетат адекватно степента на излъчване.Повечето PET/CT апарати налични в БГ отчитат адекватно натрупване в лезии с правилна сферична форма с диаметър над 8-10мм.Единствения апарат който може да отчита в по-малки лезии(над 5мм диаметър) е този в онкологията в "Дървеница".
Т.ч. е възможно да са метастази.

# 627
Здравейте, имам рак на дебелото черво, с разсейки на черен дроб. Оперираха дебелото черво, но сега искат и черния дроб. Колко ще издържа на тези операции, пък и не съм от София. Има ли някой, който може да ми каже нещо повече. Аз искам да спра с тези операции, но казаха, че не е препоръчително. Нека някой да ми пише на ЛС и да поговоря. Поне...

# 628
Ноли, вслушай се в съвета на лекарите, всички тук сме с такива проблеми, не отлага, това е моят съвет. Ще мине операцията, за добро е.

# 629
Да, всичко правя каквото ми кажат

Общи условия

Активация на акаунт