Избор на сушилня - Тема 10

• 100 369
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Привет,
да се похваля и аз със сушилня на AEG T8DBE48S. Трудно ми е да изкажа още положителни или отрицателни впечатления, но за 2 дни на ползване мога да кажа следното:
При избиране на програма на сушене, има зададено време, което обаче може да е по-малко или повече според това колко са влажни дрехите и съответно техния обем. С други думи ако сложите 2 кърпи на програма сушене на памук със степен на сушене гардероб ще ви изпише че сушенето е около 1:50 часа но реално ще е в пъти по малко. Явно има някакъв датчик за влага, който определя времето за сушене.
Не е най тихата сушилня на света, но и мястото където сме я монтирали е доста нестандартно.
Филтъра, който се намира между барабана и вратичката се пълни с мъх целия дори ако вътре има само 2 хавлиени кърпи, тоест трябва да се чисти след всяко сушене задължително.
Не ми стана ясно само на колко време трябва да чистя радиатора който се намира под вратичката.

# 631
Скрит текст:
Привет,
да се похваля и аз със сушилня на AEG T8DBE48S. Трудно ми е да изкажа още положителни или отрицателни впечатления, но за 2 дни на ползване мога да кажа следното:
При избиране на програма на сушене, има зададено време, което обаче може да е по-малко или повече според това колко са влажни дрехите и съответно техния обем. С други думи ако сложите 2 кърпи на програма сушене на памук със степен на сушене гардероб ще ви изпише че сушенето е около 1:50 часа но реално ще е в пъти по малко. Явно има някакъв датчик за влага, който определя времето за сушене.
Не е най тихата сушилня на света, но и мястото където сме я монтирали е доста нестандартно.
Филтъра, който се намира между барабана и вратичката се пълни с мъх целия дори ако вътре има само 2 хавлиени кърпи, тоест трябва да се чисти след всяко сушене задължително.
Не ми стана ясно само на колко време трябва да чистя радиатора който се намира под вратичката.
На страница 19 от упътването е написано. Аз останах с впечатление, че се проверява от време на време или като изпразвате водатаот кондензатора ще видите и това дали има нужда от почистване.
"Ако е необходимо, премахнете
пуха от кондензатора и неговото
отделение. Може да използвате
мокър парцал и/или прахосмукачка с четка"

# 632
  • до най-прекрасния мъж
Честито, със здраве да си я ползваш. Моята ще е подобно, само една буква от модела е друга, но не знам все още каква точно е разликата.

# 633
  • На морето!
Аз пускам сушилня всеки ден, радиатора чистя веднъж седмично, често се събира и вода там, която попивам с кърпа.

# 634
  • до най-прекрасния мъж
Нашата сушилка AEG T8DBG48S си я взехме днес и нямахме търпение да я пуснем. Успяхме да я превозим права и й дадохме почивка около час. Нагласихме я в едната спалня за тест драйв и вече направихме първото сушене. Комплект чаршафи за спалня останаха много леко влажни след завъртане на програмата за спално бельо. Досуших още 20 мин, от които 10 суши и 10 охлажда. Станаха идеални, но не пресушени. Ще я инсталираме на постоянното й място в събота, но до тогава  ще си я ползвам в спалнята. Не затопля помещението изобщо, така че няма да пречи. Няма и влага, особено като се има предвид че до сега сушах дрехите вътре и беше адски влажно.
Засега отзивът е положителен. Продължаваме с тестовете утре.

# 635
Привет,
[/quote

Здравей,

Относно датчика за влага трябва да е ясно, че вече всички сушилни имат такъв който обикновено се намира под вратичката вътре в барабана на сушилнята. А що се отнася до това колко са сухи дрехите това си зависи от програмата която сте нагласили и допълнителните настройки за степен на сушене, които сте избрали. 

# 636
Моята е с програма за пара, когато имам някакви зимни дрехи например, които са стояли цяло лято в гардероба, я пускам да ги освежи и да се гладят лесно.
Каква марка и модел е?
whirlpool hscx-90420

# 637
  • Варна
Моята е с програма за пара, когато имам някакви зимни дрехи например, които са стояли цяло лято в гардероба, я пускам да ги освежи и да се гладят лесно.
Каква марка и модел е?
whirlpool hscx-90420

Благодаря! Така и предположих. Simple Smile
Аз също съм се ориентирала към Whirlpool, но се чудя колко кг. Пералнята ми е 8 кг., а сушилнята четох ,че трябва да е по-голяма, но колко? 9 кг. или 10 кг.? Какво ще ме посъветвате? А понеже ще стои върху пералнята - преди време гледах, че има някакви свързващи кит-ове (комплекти), а наскоро мярнах сушилня с пиедeстал https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-hscx-10446-09162247 . Може ли с този пиедестал да се постави върху пералнята - такава ли му е идеята? Simple Smile Съжалявам за въпроса, но за първи път виждам нещо такова... Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 12:25 от Invisible_

# 638
  • до най-прекрасния мъж
Според мен този пиедестал е улеснение, за да не се навеждаш. Ако я сложиш с него върху пералнята, общата височина ще стане около 190 см. При стандартно поставяне на 2 уреда един върху друг, тя е 170 см /2х85 см/. Прецени доколко ще ти е удобна тази височина. На мен лично би ми било високо да я обслужвам, предвид че съм 1.70 висока. За ориентир - повечето врати са с височина 1.90.
Отделно, че май без него не може, защото предният му панел покрива долната част на сушилнята, поне на схемата е така. Трябва да се огледа добре на място в магазин.

# 639
Благодаря! Така и предположих. Simple Smile
Аз също съм се ориентирала към Whirlpool, но се чудя колко кг. Пералнята ми е 8 кг., а сущилнята четох ,че трябва да е по-голяма, но колко? 9 кг. или 10 кг.? Какво ще ме посъветвате?
Моята пералня е 10кг, но взех 9кг сушилня и ми върши работа. Пък и пералнята не винаги ми е пълна с 10кг. Ако не те бърка разликата в цената вземи си 10, като смениш пералнята няма да я мислиш после  Laughing Иначе основната причина да взема тази, беше че отдолу има друг филтър, и не се налага да мъкна прахосмукачката за да чистя кондензатора, просто вадя филтъра, минавам го с прахосмукачката /че моята е на терасата/ и ми е по-удобно.

# 640
  • Варна
Благодаря ви за споделените мнения! Simple Smile

# 641
Здравйте, бих искала да попитам дали има някой който използва сушилня на BOSH и дали е доволен?Благодаря!

# 642
Здравйте, бих искала да попитам дали има някой който използва сушилня на BOSH и дали е доволен?Благодаря!

Здравей,
Аз имам BOSH и ми върши перфектна работа. Без забележки съм към този момент, но и назад във форума ако погледнеш ще видиш, че има много други които са с тази марка сушилни и май май всички са доволни от техните.

# 643
  • Пловдив
И аз съм с Bosch,повече от 7г,до сега не съм имала никакви проблеми.

# 644
Аег е високия клас на Електролукс, Бош е ниския клас на Сименс и Неф.
Сименс се изтегли от България.
Имах възможност да сравня Бош и Сименс, Боша е по-орязан.
Но между Бош и Аег не знам, Бош не суши вълна, ако ти е важно.
Аз бих взела Бош. Но това е мое мнение.
Здравейте,  и аз съм пред дилема каква сушилня да си взема, защото до сега не съм имала и съм се спряла като марка на Бош.
Какво имате предвид под това че не суши вълна - не изсушава вълнените дрехи ли?.защото гледам че в описанието на технополис - пише че имат програма вълна.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт