Бих желала да си купя фритюрник, който работи с мазнина. Изчетох доста теми и мнения за пържени картофики, например, които се приготвят във фритюрник с мазнина и такъв, който работи с горещ въздух, т.е. с минимално количество мазнина. Ако съм разбрала правилно, картофите, приготвени във вторият тип уред, т.е. фритюрник с горещ въздух, се получават като нещо средно между печени и пържени. Т.е. "ни риба, ни рак", което не би ми харесало на вкус . Освен това ми се струва, че покритието на вторият тип фритюрници, ръждясва много по- често и бързо, отколкото при обикновен фритюрник с мазнина. Това разбрах, четейки темите, свързани с използването на тези уреди. Ако нещо не съм разбрала, обаче, много моля да бъда коригирана.
Та, накратко казано, бих желала да си купя уред, с който да мога да пържа картофки, които да са като тези, които пържа в тиган. А също така да мога да си пържа мекички в този уред. Ако е възможно, бихте ли ми казали как точно става пърженето на мекици във фритюрник? Харесала съм един на Тефал , който побира 1.200 литра олио. Обаче някак не ми идва на ум как ще се пържат мекици в тази малка кошничка. Нали не мога да наблъскам кошницата с няколко мекици, а само с две, които се разполагат на дъното и след като те са готови, слагам следващите две и така. Кажете ми, моля, така ли се пържат мекици във фритюрник?
Вероятно въпросите, които задавам, са елементарни за повечето жени в днешно време. Извинявам се за това, но моля, кажете как се пържат мекици със или без сирене във фритюрник с мазнина?
Не съм използвала такъв уред до сега, пържила съм всичко в тиган на газов котлон. Но решихме да махнем вече тази газ. За това ми се иска и аз да си облекча малко живота, поне по отношение на пържените картофки и мекиците.
За мазнината съм наясно, че трябва периодично да се сменя, че ако пържа картофи, след това и мекици, трябва да я изхвърля и заменя с чиста мазнина при следващото пържене и така.
Моля, кажете ми, ще мога ли да изпържа хубави картофки и мекички на този фритюрник? И според Вас, за целите, за които бих желала да ползвам фритюрник, този с мазнината по-удачен вариант ли е от този, който работи с минимално количество мазнина? Също ми се иска да ме ориентирате, какво трябва да имам предвид при избора на фритюрник с мазнина? Примерно дали ръждясва кошницата, в която се пържи и т.н. В една от темите прочетох, че е по-добре кошницата да е от алпака, а не от алуминий. Обаче ми се струва, че повечето фритюрници с мазнина, са с алуминиеви кошници.
Благодаря Ви!