Пролет се задава, ОКТОМРИйчето усмивки ни раздава - Тема 6

• 59 973
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Така е за градините. Аз в трета група не издържах и преместих щерката подготвителна в училище. Разликата между клас с 20 деца и група с 34 беше от земята до небето - и за болести, и за професионализъм от страна на преподавателя. Съжалявам единствено, че не я преместих още след втора група в училище, защото нашето има и такава опция. Вярно, у-щето е през два квартала, сега пътуваме и сутрин, и следобед, ама си заслужаваше. Сега с тая уседналост обаче не знам как ще е като дойде редът на бебето.
Кое е това училище и от колко големи могат да ходят?

# 166
То едва ли е само един такъв лекар. Аз съм чувала за родители, които си оставят децата болни в градината и си изключват телефоните, за да не ги повикат. Никаква съвест нямат.

Още не сме почнали да се оглеждаме за ясла, а вече съм здраво наплашена.

Абсолютно и на нас ни се е случвало, къде да го оставим това дете на улицата ли? То си е до съвест, каквато масово хората тук нямат.

# 167
Ема, ще ти пиша ЛС тия дни, че са няколко неща да вземеш предвид конкретно за нашето у-ще.

# 168
Не ме разбирайте погрешно аз съм обективна и съм ЗА камерите в детската градина и яслите. Като родител не искам да бият и обиждат детето ми някакви лелки със слаби нерви и разбита психика, но за някои неща учителите нямат вина.
Масово виждам родители по градинки, пуснали децата си на самотек дето мупят клони и ритат гълъби, а те люпят семки и няма кой да направи забележка на детето си. Не им се занимава, защо да хабят нерви и усилие да възпитават децата си. И същото това дете идва после в градината и тормози всички наред и родитя вдига ръце и казва, ама то не беше такова.Възпитанието тръгва първо от семейството, когато него го няма, какъвто и модел да се опитваш да градиш в градина или училище няма как да стане.

# 169
Моя позната работи в детска градина и разказва точно такива неща за бележките. Което е тъпо от страна на родителите

# 170
Значи и в частните е като в държавната градина.Взимаш бележка и готово.Разликата е че плащаш10 торно повече.
Ударих греда и със сладкия картоф😩Вече стиска уста и не ще изобщо да опита. Ще откача!Това ако пък излезе злоядо ще се самообеся!Е сега какво?!Почивам една седмица и другата пак, така ли?!

# 171
някой ще каже ли как се почва захранването, по колко лъжички се дава 1-вия ден?

# 172
  • София
Започнах с тиква 2 лъжички. На следващия ден 5-6, след това по около 60гр. От два дни му е заместено храненето с 160-170гр.

# 173
Аз вече вдигнах ръце с това захранване.Никакви схеми няма да спазвам.Той просто отказва да вкуси.Почвам да пробвам всичко наред и ако му хареса нещо,каквото такова.

# 174
  • Бурса
Стефи не се отчайвай, води се по бебчо, изпробвайте разни неща и така. Да няма напрежение за теб и ревове от негова страна.

# 175
Разликата е в броя на децата наполовината и в отношетието на учителите към тях, но няма да навлизам в подробности, да не излезе, че правя реклама. Аз детето си в държавна няма да го дам, като знам как ги гледат.

За захранването от понеделник почваме и ние.

# 176
Тъкмо се бях отчаяла тотално,а преди малко без капка надежда си викам айде да пробваме за последно с тая пуста тиква.Дребосъкът взе,че прояде.Спрях го като стигнахме 1/3 от бурканчето че щеше да омаха цялото.Не можах да повярвам като го видях как зяпа с уста и иска още.Дано не е инцидентно.

# 177
Браво, Стефи! Постепенно ще стане! Няма къде да иде.
Давате ли зеленчуци на ленти да си чешат венците? Аз пробвах с краставица, но се разплака. Но морков смуче яката Simple Smile

# 178
Мен ме е страх да не вземе да глътне цяло парче и да се задави.

# 179
  • София
Точно това ще стане - ще си го набута в устата и ще се задави. Виждала съм доста по- голямо дете да се дави със солета.
Те с парчета и пюре могат да се задавят доста лошо.

Общи условия

Активация на акаунт