Пролет се задава, ОКТОМРИйчето усмивки ни раздава - Тема 6

• 59 976
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Може да се замразяват сготвени картофи, но при размразяването трябва да ги кипнеш, а не само да ги затоплиш. Четох го някъде и така процедирам. Simple Smile 

# 586
  • Варна
Момичета, като варите картофчето, остатъкът може ли да се запази за следващия ден и как?

# 587
Аз готвя веднъж на 2 дни. Отделям в купичка с капак количество за другия ден и прибирам в хладилника. А днес, понеже ми остана повече, прибрах и във фризера. Някой път пасирам в различно съотношение, за да е различно на другия ден.

# 588
Мерси, Ема, за разясненията. Нали знаеш, че обичам да се самофилмирам 😂
Аз за картоф съм чувала, че не е добре да се замразява. В крайна сметка реших с Хип да го храня и поръчах доста бурканчета намалени от един детски онлайн магазин. Цената там за 125 гр е 1.79, а най-ниската, която съм виждала е 2.09. Та дори и с доставката ми излезе по-изгодно. Днес към моркова ще добавя тиква.
Записах го на пробен урок Киндиру във Варна Simple Smile Ще отидем и на йога, че всичко там ми е на една 10 мин разходка разстояние, а в София са ми далеч, а сме само с 1 кола, която мъжът ми си ползва на работа.
От утре май ще става пролет вече! Всички ли сте извадили летните кошове? Моят мъник още не може да седи и пада напред. Не смея да вадя летния още.
Вашите бебоци казват ли вече повтаряеми срички - мамама, папапа и тн? Моят още не, само говори ауеио агуу и вика и се кара понякога я на играчки, я на нас Simple Smile

# 589
Тони, това, че коша е летен не означава, че трябва да го използваш само тогава Simple Smile и малката не може да седи, та топло, не топло, ще си лежи, но леко повдигната в зимния Wink
Би ли споделила сайта за пюренцата ? Simple Smile

# 590
# 591
Момичета, има ли някоя кърмеща с нощна пауза на бебето? При мен е кошмар сутрин. А от втората гърда почти нищо не изсуква. Да ставам посред нощ да цедя ли се чудя. Сутринта потника ми можеше да се изтиска.

# 592
Точно обратното. Суче през 1,5-2 часа. Как успя да направиш такава пауза? Готова съм да ставам да се цедя, само да се спре с това нощно хранене.

# 593
Тони, нищо не съм направила. Grinning Тя от няколко седмици сама си удъллжи паузата, като общо взето редува няколко дни между 6 и 8-9 часа, после явно ми намалява кърмата и прави няколко дни с будене за ядене. Обаче днес беше много зле положението с едната ми гърда.

Всъщност единственото, което правя, е ако се събуди у сред нощ първо да дам биба. Ако не подейства до няколко минути, няма смисъл, трябва да яде.

# 594
  • София
Тони, мерси за сайта. И аз съм на тема пюрета и бях намерила един магазин на Пиротска с по-евтини пюрета. Simple Smile

Вчера почнахме с тиква. Изяде 2 лъжички с АМ. Ще видим днес как ще яде Grinning

# 595
  • София
За пюретата аз съветвам първо да пробвате дали ще се харесат точно тези марки на детето и тогава да купувате големи количества. Моето момче например повръща Хип, а уж са най-хубавите.

Летен кош ще слагам тези дни, но първо трябва да му купя подложка.

Диването може да е мързелив и да не иска физически да се обръща, но за сметка на това е бъбривец. Постоянно повтаря мамама, бабаба, папа, бубу, някакви неразбираеми бебешки и т.н. Далеч е от съзнателното мама, ама нещо си говори там.

# 596
Моето засега само “Еее не” е казвало на подканата ми “Хайде да спиш”. Grinning Получи се много смешно.

# 597
  • София
Хаха и свекърва ми го пита "ще ставаш ли доктор" и той отговори "ее нее". Паднахме

# 598
Тони,благодаря за сайта.Дечко харесва Хип.Сега за малко сме спрели със захранването,защото не се храни,няма апетит,но по-нататък ще наваксаме.Мисля,да му поръчам цял кашон.
Думички казва откакто почна да гука,около 3 месец.Казваше Мам,Ам и Ало.От около седмица започна да казва Баба.Само това повтавя по-цял ден.Баба,баба,баба..Майка ми,т.е баба му много си го обича и го глези та затова ще е сигурно.Чака я с нетърпение.

# 599
http://palcho.bg/bg/category/10.html

От тук си паръчвам памперсите. Моята казва " ма ма, ги, ги, еее, ааа, ба, ба. ЮНи се върти много и по-добре, че ще купуваме кошара края на април. Върти се от гръб по корем, обратното още не може и обича да се набира напред като за коремни преси. Аз ги деля кошовете на до 6 месеца и след 6 месеца. Ако беше лятно бебе щеше да си се води в легналото положение, а и моята количка се трансформира на седящо положение, нямам друг кош.

Общи условия

Активация на акаунт