Февруарски бебета 2018

• 57 264
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Нашият отсега прави опити да се обръща.Лекарката ми каза да го слагам напречно на ръба на диван/легло,ако го оставям,а не надлъжно ,именно,за да не го намеря на земята.

# 256
Нашият отсега прави опити да се обръща.Лекарката ми каза да го слагам напречно на ръба на диван/легло,ако го оставям,а не надлъжно ,именно,за да не го намеря на земята.
А първото ни дете падна точно така от леглото, с крачета се е отласнал от ръба и бум... е ние повече се уплашихме от него.

# 257
  • София
Аз на днешните 20 градуса и як вятър я облякох така: ританки, дълго боди, тънко шушляково якенце с лека подплата, шапка заради вятъра, ръкавички че гризе ръцете, леко одеало. Взех и кората на количката, или както се казва там, покривалото. Сложих го като задуха жестоко и почна да се вдига яко прашилка.
Аз я къпя към 21ч, после масаж и хранене. Към 00-00:30 яде пак, последно, уж.

# 258
  • Велико Търново
А някоя от вас имала ли е средродилна депресия и ако да в какво се изразяваше? Аз, че изперквам- изперквам, но се чудя дали цялото това мислене за градуси в къщи и навън, ядене, акане, котешки косми ( имам си космата дъщеря която не махнах при появата на бебето), чистене, пране и гладене, ме кара да се чувствам много глупава. Вече ме вълнуват само гореизброените неща и днес се замислих да не би това да е т.нар. следродилна депресия ...

# 259
Предполагам е нормално, незнам дали е депресия. Аз чак сега се чувствам нормално, когато му преминаха коликите на бебо. Но преди това беше тежко, постоянен рев, носене само на ръце, невъзможност да спи в креватчето или където и да е другаде освен в нас. Умората ме надвиваше, чак съм заспивала седнала на дивана. Имаше дни, в които и за домакинството не можех да се погрижа понеже бебо постоянно беше зслепен за мен. Сега обаче нещата се нормализираха, спи нормално в креватчето си, не плаче постоянно, зспочна да се заглежда в играчки и да не иска все да го носим. Така и на мен вече ми остава време да свърша нещо друго и ми се подобри рязко настроението. Даже успях да си открадна онзи ден малко лично време за фризьор и кафе с приятелка.
Та мисълта ми е, че е период и минава. Но е трудно да не те спохождат малко депресивни мисли особено ако първите месеци се окажат трудни, защото при някои минават по-леко, но не при всички, при мен си бяха тежки.

# 260
Аз се замислям, дали не страдам от депресия. Мен личноми съсипва мисълта дали му стига кърмата. И понеже сега не спира да реве съм се сдухала, че не стига и това си е. И дохранвам. Не че след това не реве. Но знам ли вече..... то от толкова рев до посиняване не мога да си чуя мислите.

# 261
  • Down Under
Според мен сме също и преизтощени. Дано му се вижда края с коликите, защото има живот след това. Аз понякога когато плаче до почервеняване и нищо не помага плача с него, хем съм на ръба на силите, хем ми е жал да го гледам така. Разходките навън ми помагат много и като ви чета, че не съм само аз с ревящо бебе ми става някак по-спокойно 😊 Добре че сте вие, че иначе щях да съм се сдухала отдавна, друго е като виждаш че не само ти минаваш през труден период. Споделяйте, за да ви олекне поне малко. Ще помагаме с каквото можем 😘

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 04:32 от gordi

# 262
  • у нас
Според мен това е преумора и родителска тревога, Но не и депресията. При депресията майката става апатична дори към детето, плаче не че не се справя, а за това че живота и не е като преди
Аз не съм имала нито съм първата, нито сега с втората, но с първата имах това което описвате.  Бях обсебена от грижата, всичко да е перфектно,не давах бебето на Диков,  стремят се да съм номер едно във всичко-грижа, чистота, отношения с половинката, готвене и т. н. Вско беше точно до към 6-7м.когато изригнах, че дори на един фризьор не съм отишла за това време😣. Сега съм си взела забележката и излизам най-редовно без бебето, имаме си разходките само с каката, ходя и до работа от време на време да свърша нещо, пазарувам (с първото дете не го правих и това, да не да я оставя на някой).
Някой ползвал ли памперси Mamia и може ли да ми ги сравни с премиум кеър.
Аз се презапасих с памперси от Англия премиум кеър 2 размер а моя дундьо вече е 5.600 и му стискат. Ако някой проявява интерес ще са по-изгодно

# 263
Almond eyes,на колко станахте като минаха коликите?

Все се надявам и при нас да понамалеят.Спирам му капките със симетикон,вчера така го бяха запекли,че вечерта се мъчеше да се изходи сумати време.А е от тях,защото като не ги давам няма проблеми.Оставаме си само на Колийф и дано да свършват по-скоро коликите.

Аз също гледам да сме повече навън,той е много по-спокоен

# 264
На 2 м. 18 дни рязко. Просто се събуди и имахме един спокоен ден. Нямаше плавен преход при него.

# 265
И ние почнахме 3тия месец и се надявам  да се утървем скоро😋
Има ли мами които дс ползват ергономична  раница и  как им понася на  бебоците?

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 15:56 от hamsti

# 266
Аз се замислям, дали не страдам от депресия. Мен личноми съсипва мисълта дали му стига кърмата. И понеже сега не спира да реве съм се сдухала, че не стига и това си е. И дохранвам. Не че след това не реве. Но знам ли вече..... то от толкова рев до посиняване не мога да си чуя мислите.

и аз мисля че си е нормално , но защо дохранваш? Бебето зле ши е наддавало?Ако пишканите памперси са 5+ тежко пишкани и си ака и надава няма нужда да се тревожиш, бебето може да плаче за друго.

# 267
Хамсти, бебето наддава, в нормите, но в долната им граница. Отговаряме на абсолютно всички критерии за хранене при кърменето, но..... не знам все имам чувството че е гладен. Все е с отворена уста... въпрекиче го има и другия момент, в който той просто е супер лаком и повръща после....

# 268
Хамсти, бебето наддава, в нормите, но в долната им граница. Отговаряме на абсолютно всички критерии за хранене при кърменето, но..... не знам все имам чувството че е гладен. Все е с отворена уста... въпрекиче го има и другия момент, в който той просто е супер лаком и повръща после....
Мисля, че е напълно нормално да търси често, то кърменето си им е кеф голям.
Щом наддава, кърмата се регулира и ще му е точно.
И ние почнахме 3тия месец и се надявам  да се утървем скоро😋
Има ли мами които дс ползват ергономична  раница и  как им понася на  бебоците?

Аз имам, но за малки бебета трябва приставка, не може просто  така да се ползва. За малко бебе ми е по-удобно със слинг шал.
Като почне да седи ще го слагам в ергото, тогава е незамаменимо и мнооого удобно.
ПП: Сега видях, че без тази приставка се ползва след 5,5кг и 4 месеца.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 18:19 от steli4ka s

# 269
И аз нося в еластичен слинг. Удобно е за излизане и при по-лошо време, до магазин или вкъщи за да свърша нещо-да подредя, да изгладя, да си нарежа салата. Той почти веднага заспива, а много често спи дълго и след като го извадя от слинга. Иначе трудно заспива сам през деня.

Общи условия

Активация на акаунт