Февруарски бебета 2018

• 57 253
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • Сливен
Най-дьлгата пауза е 8 часа, но не се повтори. Горе долу около 6-7 часа иначе

# 406
  • София
Ние пък доста често имаме гости. След погачата се случва няколко пъти да правим събирания вкъщи. Имен ден, рожден ден, все празници с гости. На бебка не и повлиява. Тя си спи, яде си, мрънка от време на време. По скоро аз съм тази която се измори и сега малко искам релакс. Прекрасно време за отдих под някоя сянка с книга в ръка. 😊

# 407
Верче,насочили сме се към д-р Иван Янков,утре ще звъня.Аз си мисля,че при нас може и да не е сега напъването от колики,защото от известно време връща след всяко хранене,понякога и час след храна.Затова искам да го заведа ,да видим какво ще каже

# 408
  • София
Пъшкането, охкането и ръмжането според мен се израстват. Поне при нас така стана.
Вики спи по шест часа, понякога седем. Яде в просъница и заспива пак за още три някъде.

# 409
Някое от вашите бебета вече спи ли по над 10часа без хранене? Тази нощ малкия не се събуди от 20ч снощи до 6ч сутринта, едва ли ако е бил гладен нямаше да се събуди, но ми се вижда много дълго време без храна за бебе на няма и два месеца.
Мойта е така от 45 ден. Яде към 20ч и после спи до към 4ч. писле към 7 или 8 закуава. Ако нещо ни се успива аз си я будя към 4,  за да не припуска.  Иначе и аз се притесних първия път,  но доктора каза че е нормално. Heart

# 410
Моят син отскоро почна да прави дълги паузи през нощта - по 5-6 часа. Нямате си представа колко сме щастливи с мъжа ми, вече успяваме да се наспим и сме други хора, преродени. С това безсъние преди, бях толкова изтощена, че чак ми се виеше свят от умора...мислих, че никога няма да успея да се наспя.
Аз не знам как да се справя с тази ситуация, бебо иска нон стоп на гърда, ако не му дам рев до скъсване, чак се задавя понякога от реване. Проблемът е, че той иска да бъде там дори когато не е гладен и ми използва зърното за биберон. Знам, че така се успокоява, търси уединение и не чувства самота и страх, но се страхувам да не го науча така и са не мога един ден да го откъсна от този навик. С биберон пробвах, не го иска и това е, изплюва го и втори път не го приема, бута го с език и с погнуса 😊 кажете мами имате ли подобен проблем с бебе, което иска непрекъснато да виси на гърда?
Също да попитам, вашите бебета удрят ли си с ръчички лицето? Моят много често го прави и си бърка в очите, после се чуди откъде му идва този шут 😀😀😀😀

# 411
Хахаха и моето бебе понякога си удря лицето, даже веднъж се беше одраскал жестоко по носа... голям смях.
Не съм сигурна дали беше в тази тема коментирано, но да попитам момичетара със секцио - правите ли упражнения? Ако да - какви и от къде ги гледате. Аз си върнах почти кг, но тоя корем не убива.. искам да опитам с упражненя! Благодаря ви

# 412
Аз правя упражнения-тае-бо кардио,като натоварвам цялото тяло,не само коремната област.Има ги в youtube.Първоначално започнах с по 10 минути, вече ги увеличих на 30-40.

# 413
  • Down Under
Аз онзи ден тъъъкмо го приспах с триста зора, сложих го в кошарата и той размята ръцете, бръкна си в окото и се събуди с рев. Често се удря когато се мята гладен. Днес се събуди с одрано на носа.
На мен не ми остава време за упражнения, но с постоянното размятане на 5кг младеж съм с килограмите от преди бременноста, коремът се прибра напълно
Завиждам ви благородно за дългите паузи през ноща. Надявам се и ние скоро да навлезем в спящия период 😊

# 414
Моят син отскоро почна да прави дълги паузи през нощта - по 5-6 часа. Нямате си представа колко сме щастливи с мъжа ми, вече успяваме да се наспим и сме други хора, преродени. С това безсъние преди, бях толкова изтощена, че чак ми се виеше свят от умора...мислих, че никога няма да успея да се наспя.
Аз не знам как да се справя с тази ситуация, бебо иска нон стоп на гърда, ако не му дам рев до скъсване, чак се задавя понякога от реване. Проблемът е, че той иска да бъде там дори когато не е гладен и ми използва зърното за биберон. Знам, че така се успокоява, търси уединение и не чувства самота и страх, но се страхувам да не го науча така и са не мога един ден да го откъсна от този навик. С биберон пробвах, не го иска и това е, изплюва го и втори път не го приема, бута го с език и с погнуса 😊 кажете мами имате ли подобен проблем с бебе, което иска непрекъснато да виси на гърда?
Също да попитам, вашите бебета удрят ли си с ръчички лицето? Моят много често го прави и си бърка в очите, после се чуди откъде му идва този шут 😀😀😀😀

Че се създава навик с успокоението на гърда -създава се. На тази възраст опциите за повечето бебета са биберон или гърда и ако не иска биберон, нямаш много избор. Аз отгледах едно бебе на гърда и без биберон и сега гледам второто с биберон. Като сравня двете ситуации - сега си спестявам някое и друго даване на гърда за приспиване и успокоение, но после пък ще трябва да го отказвам от биберона. С даването на гърда навика си отиде заедно с отбиването окончателно, но на практика доста преди това започна да си създава различни механизми за успокоение -като гушкане с мама, песни, любима играчка и т.н. Така че не е фатално, в най-лошия случай ще се откаже като го отбиеш, но можеш доста преди това да му помогнеш да се научи да се успокоява и по други начини.

# 415
Там е въпросът, че не мога да го успокоя по никакъв друг начин освен на гърда. Нито песнички, говорене или пък  играчки са му интересни, писне ли няма оправия. Така ще свикне да бъде и на ръце, а вече е 6кг. бебе, аз ще остана без кръст и ръце.
С биберона май направих грешка, че го предложих в началото на 2ят месец, а не още в самото начало. Може би щеше по-лесно да го приеме. На коя марка са ви бибероните и кои смятате, че лесно се приемат от децата. Похвалиха  ми air style тип бибероните. Ще опитам и с тях.

# 416
  • Down Under
Не е до биберона според мен. Аз имам купени буквално 7 различни марки, нито един не е засмукал за повече от 3 секунди. Предлагам ги от както беше на 4 дни та до сега 7 седмици без успех.

# 417
Там е въпросът, че не мога да го успокоя по никакъв друг начин освен на гърда. Нито песнички, говорене или пък  играчки са му интересни, писне ли няма оправия. Така ще свикне да бъде и на ръце, а вече е 6кг. бебе, аз ще остана без кръст и ръце.
С биберона май направих грешка, че го предложих в началото на 2ят месец, а не още в самото начало. Може би щеше по-лесно да го приеме. На коя марка са ви бибероните и кои смятате, че лесно се приемат от децата. Похвалиха  ми air style тип бибероните. Ще опитам и с тях.

Това ми е мисълта, че още е малък и на тази възраст вариантите за успокояване не са много. С израстването като започне да се заглежда по играчки, да разбира повече, да общува по-активно ще се научи и по друг начин да се успокоява. Знам че натежава доста за всяко нещо да се дава гърда, но с всеки изминал месец ситуацията ще се подобрява, мъничето ще расте и ще се променя.

# 418
Момичета, отказва да суче.
Слагам на гърда и почва да плаче. С 300 зора засуква няколко пъти и заспива. Не е ял нормално от 11 ч днес. За този период спа два пъти по 1 час. Сега отнаво го сложих, бори се, бута ме, засука два пъти и заспа.

Помощ!

# 419
Ver4e,
Виж да не му е запушен носа, тогава сукането е трагедия. Мери и температурата.
Но ако иначе е добре, общува и не е кисел, може коликите да са му минали и човека да е пораснал. Няколко часа не са проблем.

Siya,
Първото ми дете беше така. И аз се чудя как да не стане пак така. Ти миришеш на кърма и той се присеща или като те види.... Ако е с таткото се сеща малко по-рядко.
Спасението е в създаване на различни навици за успокояване, засега при нас действат носене в слинг, носене на ръце, сешоар, масаж. Но да се правят преди истеричния рев да е почнал. Един вид да си вземе близостта с мама по друг начин предварително.

Общи условия

Активация на акаунт