Февруарски бебета 2018

• 57 253
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, при нас уж коликите отминаха и то от доста време... не плаче вечер , не се присвива, спокойно прекрасно бебе стана.Но, понякога има неспокоен нощен  сън- върти се, диша тежко, протяга се, рита, пръцка... чудя се дали може да колики, но може би по - слаби, защото дори не си отваря очите докато се случват тези неща?

При нас е същото, коликите минаха поне от две седмици и сега е спокоен, но от време на време спи неспокойно, случва се и през деня и нощем и винаги е свързано с пръцкане. Според мен не са колики вече а просто газове изкарва, опитвам се още да хвана дали има връзка с конкретна храна, която съм яла.

# 436
Момичета, при нас уж коликите отминаха и то от доста време... не плаче вечер , не се присвива, спокойно прекрасно бебе стана.Но, понякога има неспокоен нощен  сън- върти се, диша тежко, протяга се, рита, пръцка... чудя се дали може да колики, но може би по - слаби, защото дори не си отваря очите докато се случват тези неща?
На сън не ги тормози толкова..пръцкат инстинктивно и по-ефикасно. И при нас е така някой нощи.
В коя седмица сте Nestava и Mamabear

# 437
  • Велико Търново
Nestava, mama_bear и моето мъниче е така- колики няма още от втората седмица но нощем много се върти и неспокойно спи, дълбоко но все едно сънува нещо гадно. И точно това си и мисля че сънува някакви неща и се вълнува. Пръцкането е денонощно при нас.

# 438
Моя мъник е на два месеца и една седмица. Като пръцка поне знам от какво е безпокойството. Иначе съм забелязала, че става неспокоен ако сме били на ново място през деня или сме се срещали с много непознати за него хора.

# 439
Моето бебе на 2 месеца и 2 седмици.
Дано го израстнат скоро!

# 440
Като направят три месеца имат един по-сериозен скок в растежа. Тогава завършва така наречения четвърти триместър от бременността. Сетивата им се развиват значително, разбират че ръцете са си техни и могат да ги управляват, започват да хващат предмети. От трятия месец нататък буквално всеки ден научават по нещо ново.

# 441
  • София
Моята бебка също е неспокойна. Коликите й не са толкова силни, защото имам опит с такива, които продължиха близо 5 месеца. Вечерно време кърменето е някакъв ужас. Два-три часа се мъчим и двете, баща й я гушка...Засуква, дърпа, пуска, сърди се...Голям зор е да я приспим по-рано от 23 часа. После около 3-4 ч. суче, пак трудно я приспивам, и в 6 ч. отново е будна.
Тази нощ само издаваше звуци, по едно време се притесних. Сумтя, въртеше се, връщаше кърма, пълнеше памперса.
А днес не иска да затвори очи, чудя се как да я приспя.

# 442
Моята бебка също е неспокойна. Коликите й не са толкова силни, защото имам опит с такива, които продължиха близо 5 месеца. Вечерно време кърменето е някакъв ужас. Два-три часа се мъчим и двете, баща й я гушка...Засуква, дърпа, пуска, сърди се...Голям зор е да я приспим по-рано от 23 часа. После около 3-4 ч. суче, пак трудно я приспивам, и в 6 ч. отново е будна.
Тази нощ само издаваше звуци, по едно време се притесних. Сумтя, въртеше се, връщаше кърма, пълнеше памперса.
А днес не иска да затвори очи, чудя се как да я приспя.
Да коликите много пречат на храненето. И при нас е така засуква и се дърпа , а  после си шапа юмручето. Явно е че като ги мъчи коремчето хич не им е до ядене...Confused горкичките дребосъци. Дано с края на 3ти месец се свършат и колоките.
Момичета тези от вас чиито бебета карат трерия месец вече, по колко пъти на ден ядете?

# 443
Ние сме също на 2 месеца и седмица,хапва все още по 7 пъти,с една пауза вечер от 22 до към 3-4.
Не знам дали има все още колики,напъва се ,но докато се изходи.Спряла съм всички капки,само пробиотик давам.
Иначе вече се заглежда по играчките над леглото,започна да си говори нещо,днес му казвам ауу и той ми отговори със същото 😄😍  

# 444
Днес бяхме на консултация. Момичето ни е пораснало и вече е 59см, понатежала е 5.5кг. Но педито ни направи забележка, че доста е качила и това ме обърка, защото до сега се стараех да си изяжда млякото. Въпреки че понякога заспива докато се храни я събуждам, за да си изпие количеството. Биха й две ваксини и си поплака. Сложихме й по една лепенка куул пач по препоръка но сестрата.Но най-разтроена се оказа вечерта. Не успях да я успокоя и накрая баща й излезе да я разхожда на вън.
Попитах док за ротавирусната ваксина. Каза ми след две седмици да отида отново. Вие ще я слагате ли тази ваксина?

# 445
  • Down Under
днес му казвам ауу и той ми отговори със същото 😄😍  
И ние така - казвам му аууу, той се усмихва и повтаря. Толкова е сладурско 😍 Вече мога да го забаламосам с играчка. На нас ни остава седмица до двата месеца. Всеки ден виждам как се променя, толкова бързо растат ❤

# 446
И нашата сладурана  си гледа играчките и също почна и да ги пипа и хваща. Гука и повтаря Heart а от едно известно време сякаш разви и нов начин за комуникация с нас издава едни звучета които не са плач но не са и гукане...нещо като рязко подвикване от типа на ескалиращо Ауууу или Еееее. Сякаш е някакво бебешко приказване Hug

# 447
  • Сливен
И нашата сладурана  си гледа играчките и също почна и да ги пипа и хваща. Гука и повтаря Heart а от едно известно време сякаш разви и нов начин за комуникация с нас издава едни звучета които не са плач но не са и гукане...нещо като рязко подвикване от типа на ескалиращо Ауууу или Еееее. Сякаш е някакво бебешко приказване Hug
И при нас има такова провикване Joy

# 448
Да да, и нашият бебо от 2 дни издава точно тези звуци, те са буквално викове. Много започна и да се смее, като почнем да му говорим с моят мъж и той почва да се смее много звучно и да превива телце от радост. УНИКАЛНО!

# 449
  • София
Здравейте, към мамите от София, предстои ни прегледа при ортопед и се обадих да запиша час в ортопедията Горна Баня, записаха ни при др Церовски или поне така чух, някой да е ходил при него и се оказва, че не работят със здравна каса, а педиатърката ми даде направление и ни посъветва там да отидем.

Общи условия

Активация на акаунт