Клиники в Истанбул - Тема 5

• 91 952
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички!
Признавам Ви пиша за първи път във форум, извинявам се ако предварително се повтарям с въпроси по темата. Нямаше как да не се включа, не само защото те първа ще вървя по пътя на "инвитро процедурите", но и защото изчитайки всички теми преживях всяка една история. Възхищавам ви се силни жени!
След година неуспешни опити и мъжки фактор при съпруга ми, и след консултация с двама андролози в София, решението им е инвитро. Да ви призная, дори не се замислих да продължа пътя ни в България, макар че моята гинеколожка е част от екипа на клиника "Надежда" ( от нея съм изключително доволна, но нямам доверие на IVF специалистите). И ето след всичко изчетено и познати, които след дълги битки имаха успех в клиника Мемориал, и ние се насочихме натам. На 07.05 имаме записан час при доктор Fulya Sagir ( ако някой има впечатления от нея, ще се радвам да сподели) и после с проф. Кахраман, както и преглед на мъжа при доктор Башар. Аз контактувам с Хафизе, много отзивчива и отговаря бързо.
При мен уж всичко е наред, пуснахме всички изследвания, с изключение на цветната снимка ( никога не съм правила и ме е страх, ще се наложи да я направя тук), задължителна ли е при положение, че сме с мъжки фактор? Както и задължителни ли са всички тези стимулации ако моите хормони и всички нужни изследвания са в норма. В момента лекувам Ешерехия коли( открита в урината) с антибиотик, някой знае ли как стои въпроса със цветната снимка и тази бактерия?
Здравей, аз искам само да ти кажа, че при мен не поискаха цветна снимка. Зависи при теб как са нещата.Направихме ин витро в Мемориал. С мъжки фактор сме и диагноза Азооспермия.  И днес сме горди родители на една малка принцеса 💖 успех на всички ❤

# 76
Да, професорката освен на първоначалния преглед, не е присъствала на преглед. Утре ще се радвам да присъства и да си каже мнението. Хафизе сама пожела да я включи в прегледа, т.е. Да запази час с нея, за да успокои пациентите,че всичко е под квалифицирано наблюдение. Аз единствено се надявам да не ми се налагат големи дози лекарства и различни инжекции първо, защото естествено е неприятно и второ да не набъбва сметката за лекарства, че така или иначе разходите са големи.... Но каквото кажат, ще изпълняваме и това е. Имам им доверие,че имат огромен опит. Пък и след запознанството ми с други двойки тук, и след разговорите, убеждавам се, че подходът е много индивидуален и преценен внимателно. 

axtravaganza много се радвам, че нещата при теб се развиват добре Simple Smile Само така!! Подкрепям phoenix_fire за положителната нагласа. За мен тя е половината от успеха. Иначе за инжекциите - моите адмирации както и за всички момичета които са си ги били или си ги бият сами! Аз умирам от ужас като си мисля за този момент и смятам когато дойде моя ред да ходя до болницата да ми ги бият. Не ме е страх толкова от убожданията и иглите а дали ще го направя както трябва Sad Simple Smile Двете леви ръце са си фактор! При предишния ни опит съпругът ми доста майсторски ми ги биеше и нямах синъо петънце, ама тоя път май ще съм сам войн по време на стимулациите Simple SmileSad

Относно лекарствата, за съжаление паричките са си фактор, ама започнала си та трябва да доведеш нещата до край и да следваш това което лекарите казват. От всичко което съм изчела в този форум съм се убедила, че заслужават да им се довериш изцяло. Ще се лишите от нещо друго а и парите се изкарват.

# 77
Абсолютно сте права!  Каквото и колкото кажат, пък колкото и да струва. ( значи е нужно и не е излишно) Днес вече започнах и Цитротайт... Странно подуване и сърбеж на мястото на обаждането с иглата, но пак че има още две момичета с мен в хотела, които съвсем скоро минаха през това и са ми страхотна опора. Та казаха, че е нормална реакция. Да са живи и здрави!  Ако бях сама - къде да занимавам Хафизе с моите съмнения в 22 ч?!?  Дали е алергична реакция или е ок всичко... А и тази вечер в 20 ч тя ми помогна ( Хафизе)  светкавично с намиране на аптека и осигурява на лекарството. При мен днес казаха, че сме за ИМСИ, замразен трансфер. Тъй че, след пункцията ( вероятно събота или неделя)  тръгваме за България.

# 78
Здравейте на всички!
Признавам Ви пиша за първи път във форум, извинявам се ако предварително се повтарям с въпроси по темата. Нямаше как да не се включа, не само защото те първа ще вървя по пътя на "инвитро процедурите", но и защото изчитайки всички теми преживях всяка една история. Възхищавам ви се силни жени!
След година неуспешни опити и мъжки фактор при съпруга ми, и след консултация с двама андролози в София, решението им е инвитро. Да ви призная, дори не се замислих да продължа пътя ни в България, макар че моята гинеколожка е част от екипа на клиника "Надежда" ( от нея съм изключително доволна, но нямам доверие на IVF специалистите). И ето след всичко изчетено и познати, които след дълги битки имаха успех в клиника Мемориал, и ние се насочихме натам. На 07.05 имаме записан час при доктор Fulya Sagir ( ако някой има впечатления от нея, ще се радвам да сподели) и после с проф. Кахраман, както и преглед на мъжа при доктор Башар. Аз контактувам с Хафизе, много отзивчива и отговаря бързо.
При мен уж всичко е наред, пуснахме всички изследвания, с изключение на цветната снимка ( никога не съм правила и ме е страх, ще се наложи да я направя тук), задължителна ли е при положение, че сме с мъжки фактор? Както и задължителни ли са всички тези стимулации ако моите хормони и всички нужни изследвания са в норма. В момента лекувам Ешерехия коли( открита в урината) с антибиотик, някой знае ли как стои въпроса със цветната снимка и тази бактерия?

Привет MiVa1 Simple Smile Добре дошла Simple Smile Цветна снимка в България при тукашните лекари не знам дали би била добра идея не само заради дискомфорта и болката за която някой момичета споделиха, но и заради качеството на кадрите които ще ти връчат. На мен ми правиха цветна снимка в Шейново 2013-та. Стоях около час гола на една студена маса понеже лекарят ме беше забравил. Не помня да е имало нетърпима болка, но си беше гадничко. В тези два центъра Еchomar и Fulya момичетата от форума които са си правили ЦС там писаха, че става супер бързо, без болка и дори не трябва да записваш час. До колкото си спомням едно момиче беше споделило, че докато се е приготвяла и е дошъл цикъла и са и направили снимката без проблем (в един от тези два центъра беше). Може би си струва да провериш дали съществува такава опция. Това си е лично мнение, но ако ми се наложи отново да си пускам, ще пътувам отделно до Истамбул да си я направя.

# 79
Абсолютно сте права!  Каквото и колкото кажат, пък колкото и да струва. ( значи е нужно и не е излишно) Днес вече започнах и Цитротайт... Странно подуване и сърбеж на мястото на обаждането с иглата, но пак че има още две момичета с мен в хотела, които съвсем скоро минаха през това и са ми страхотна опора. Та казаха, че е нормална реакция. Да са живи и здрави!  Ако бях сама - къде да занимавам Хафизе с моите съмнения в 22 ч?!?  Дали е алергична реакция или е ок всичко... А и тази вечер в 20 ч тя ми помогна ( Хафизе)  светкавично с намиране на аптека и осигурява на лекарството. При мен днес казаха, че сме за ИМСИ, замразен трансфер. Тъй че, след пункцията ( вероятно събота или неделя)  тръгваме за България.

Цитротайда за мен е най-гадното лекарство, винаги имам обрив и сърбеж от него за поне няколко часа след инжекцията.

Иначе и на мен здраво ми трепереха ръцете преди първия Гонал, половин час събирах смелост да го сложа, а то се оказа фасулска работа. Svetti, на мен също ми се наложи да остана сама в Истанбул и боцках, нямаше избор. В края вече по няколко инжекции си слагах на ден и хич не ги мислех.

Axtravaganza, да пожелая лека пункция, страхотна реколта и добре да се развият нещата в последствие.

# 80
Здравейте на всички!
Здравей, аз искам само да ти кажа, че при мен не поискаха цветна снимка. Зависи при теб как са нещата.Направихме ин витро в Мемориал. С мъжки фактор сме и диагноза Азооспермия.  И днес сме горди родители на една малка принцеса 💖 успех на всички ❤

Много се радвам, че сте успели. 😊Дано всеки да чуе такава новина! При нас диагнозата е Астенотератозооспермия( едвам го произнасям), наистина се надявам и при нас пътя да е по-лек и успешен от първи път. Само като се сетя, че тук единият андролог казваше- " Ами правим го бе, 99% сигурност че ще стане от първи път, не четете форуми и мнения, мислете позитивно". Ами ние позитивно и мислим, ама това не е да влезеш в магазина и да си 99% сигурен какво ще си купиш. Успех на всички. А вие пратихте ли предварително изследванията на Хафизе или ги носихте направо при прегледа?

# 81
Благодаря, ти, Phoenix fire!  Дай Боже да има страхотна реколта Simple Smile Наистина е плашещо първият път да си боцнеш корема, но след като го направиш, виждаш, че колкото и да си глезла, никога и не си предполагала,че това ще е толкова безобидно боцване Simple Smile Така че, на тези,които им предстои - няма нищо страшно момичета, ще станете много добри в биенето на инжекции Simple Smile И си е напълно излишно ходене до болницата за такова нещо. Може би именно за това, лекарите ти го изписват и ти обясняват как да си го направиш вкъщи, а не те викат под час,за да ти бият инжекции.  Хайде,очаквам скоро да се включи някой напреднала жена в процедурата и да каже, че има положителни резултати Simple Smile

# 82

Много е хубаво да си имаш упора! Simple Smile Нещата винаги се понасят по-леко със себеподобни Simple Smile А и Хафизе явно е пич Simple Smile Нямам опит с Цитротайт, но може би е реакция на тялото която отшумява. Вся пак пиши на Хафизе утре за проверка. Идеално, ще си бъдеш вкъщи скоро и ще стискаме палци за хубави ембриончета:) Иначе за замразените трансфери съм чувала, че доста увеличават шансовете.

# 83
Да, професорката днес ми обясни, че понеже имам много фоликули, ще се подуят матка и яйчници, при което става рисковано връщане на ембрион. Ще се изчака известен период да ми се успокои и изчисти организма от хормоналната терапия и ще дойда да размразят и върнат ембриона. Това според нея, е по - голям шанс за успех, защото ако сега го върнат със свеж трансфер има голяма вероятност да не се получи (и други  странични ефекти).  Така че,аз се доверявам. Каквото кажат. Още на първоначалния преглед, д-р Тургут го каза същото. В момента ме преглежда д-р Умут, но лично усещане, че освен да гледа фоликули и да ги мери, не му се занимава да обяснява много. Това не го прави лош лекар, разбира се. Но днес професорката беше много мила, внимателна, обясни и разясни.

# 84
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Статистически е доказано,че ЗЕТ има повече успеваемост от пресен трансфер,предполагам заради изброените причини.И аз не виждам смисъл да се форсира организма и смятам,че всичко трябва да се случва поетапно.

Ще ви дам линк към сайт,който показва нагледно как се поставят.Избирате името на лекарството,и ви се зарежда видео с упътване.
http://www.freedommedteach.com/eng/

# 85
И аз много себпритеснявай докато сложа първата инжекция. След това става лесно. 🤪😁 Не АЕ притеснявайте в болницата има сестра, която много подробно ви обяснява как да си поставите лекарството. Безмислено е хиденето до болницата за едно боцкане, което можете да направите само в хотелската стая, а и използвайте видеата - ще са ви от огромна полза.

# 86
  • София
Здравейте на всички, аз имам едно въпросче относно спермограмата. Дават ли я веднага след прегледа, за колко време излиза. Ние сме в Истанбул на 30,03 и имаме часове за преглед в Бахчеджи и Мемориал, тъй като я искат и в 2те болници, а няма как да се даде материал в един ден как стоят нещата?

# 87
Спермограмата не става веднага, поне не и в Мемориал. Най-добре е там където ви е първия преглед да се даде материал и после да се изпрати по имейл на другата. Зависи къде ще се почувствате добре и ще решите да правите опит.

# 88
Здравейте момичета!
Вчера направих цветна снимка в Ехомар, която въпреки моите огромни притеснения мина много добре. Молбата ми е, ако има някой, който разбира турски, да ми помогне с превода на резултата, който ми връчиха. Не съм пациент за турска клиника, затова ще се наложи да го преведа предполагам. Текста гласи:

Bulgular:
Kavum uteri normal form ve hacımde olup dolum defektı yoktur.
Kontrast madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmış ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Tubalar normal çapta, tubal rugae tabiidir. Servikal kanal doğal görünümdedir.
İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur.
Sonuç:
Patolojik bulgu saptanmadı.

Благодаря птедварително!

# 89
  • Стара Загора
Здравейте момичета. Да се включа за сърбежа от цетротайда, открих че при мен не е от инжекцията, а от спиртната кърпичка с коята дезинфекцирам. Опитайте да затриете малко петно точно където ще боднете. При мен даде ефект.

Общи условия

Активация на акаунт