Отговори
  • София
Flowers BouquetFlowers BouquetНа новите - добре дошли !Flowers BouquetFlowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby Anigo People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby m-angel People Baby Mandaria People Baby Michelle Simple Smile People Baby Mila101 People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby rave People Baby Salsera People Baby Sisi_cat People Baby shan^tall People Baby Одри People Baby Светослава Ангеловаа People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 People Baby

Пореден преглед,
чакаш на опашка с часове..
Отново тестове и диагнози,
в очакване на алени чертички две!

Една несбъдната мечта си пожелаваш,
на всеки празник и рождени дни..
И много силно се надяваш,
Ала очите не пресъхват
и не спира да боли!
И плановете често се объркват,
изнизват се година, две,
понякога и повече от три..

В домът ти все е някак тихо, празно,
а в съзнанието мрачни мисли се въртят.
Но чувала съм, че доброто е заразно
и важен е приятелският кръг!

Често чуваш - "отпусни се",
"недей да мислиш"
или "всичко ще се нареди"!
Но всичко, през което преминаваш,
не се забравя,
дори понякога е трудно да се спи!

Една несбъдната мечта,
до нея пътят е трънлив!
Потъваш често във бездънна яма
и трудно се излиза жив!
Но ето тук си, тук сме
и не сме сами!

Среши косите си, вплети ги,
дълбоко дъх си поеми.
И нищо, че короната е тежка,
изтупай раменете, изправи се,
и гордо на главата я сложи!
За втори/трети/пети дубъл приготви се,
а вместо грим се усмихни!

Незаслужено страдание,
усещам как по вените се стича.
Наляга ме жестоко отчаяние,
ала душата иска рожба да обича!

Очите ми са като водопади,
сърцето ми като неспящ вулкан..
Трън под кожата,
трудно се вади
и все напомня, че е там!

Кажи ми как
да спра да страдам, да я мисля..
Да спра сърцето
да я иска..
Тази мечта недостижима,
в утробата живот да има.
Тежък кръст на раменете нося,
кажи кого да моля,
от кого да прося!

Към Господ се обръщам често,
не чува моите мълва..
Отново напоявам presto
ала чертата е една.

Сънят превръща се в кошмар,
и пак пропадам в бездна.
Искам да се махна,
да избягам, да изчезна.

Но знам, че трябва да се боря,
Напук на себе си и своята съдба!
Ще се въоръжа със силна воля,
готова съм за дълга,
изтощителна борба!

Накрая ще изляза победител
и сърцето безгранично ще обича,
наградата ще е РОДИТЕЛ,
а някой, тихо, "мамо" ще изрича!

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света !

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗
😘

Цветни снимки и проверки,
спермограми, овитрели.
Яйцеклетките ми вече са узрели !

Засякох овулация,
готвя за мъжа сензация.

Обаче моят мъж се умори,
иска вече да поспи.

От секс ни писна вече,
да идва малкото човече.

Писна ми на ленти да пикая,
хайде да става накрая.

Вдигам си краката аз сега,
седя и чакам втората черта.

Спермограмата му е отлична,
яйцеклетката налична.
Само трябва да се срещнат те,
и да станат чертички две.

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Тестове за овулация
Графики на БТ
Отчетни теми
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ
Как се сбъдна мечтата ни да имаме дете

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

Fayona: M - 15.10; O - 04.11; T - 18.11
rave: M - 20.10; O - 05.11; T - 20.11

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 10:40 от rave

# 1
Здравейте, прекрасни момичета,

Настъпи този момент и аз да съм орисница в най-прекрасната тема. За мен е истинска чест и благодаря на rave  за поканата ❤. Да си призная не вярвах, че този момент ще дойде, но се сбъдна.

Ще се опитам да разкажа нашата история колкото е възможно по-кратко. В далечната 2018г с половинката решихме, че е дошъл момента да започнем с опитите за бебе. След близо 8 месеца неуспешни опити решихме да започнем с изследванията. Направихме спермограма, но не разширена и резултатите не бяха лоши. Половинката започна да пие добавки, а аз реших да запиша час при репродуктивен специалист. И така след 2 месеца и още изследвания се озовахме в Надежда. Разбира се изпълнени с надежда, че ще открием какво не е наред и това ще доведе до успех. След първият преглед разбрах колко наивна съм била. Новата СГ беше разширена и се оказа с 1% морфология. Започнахме следене на овулация, цветна снимка и първата неуспешна инсеминация. За мой "късмет" тогава дойде и Ковид и спряха всички процедури. За бонус се разболях и с подостър тиреоидит и се наложи да вземем няколко месеца почивка. Медувременно добавките, които половинката пиеше дадоха добър резултат и се подобриха показателите на СГ. Решихме да си дадем още няколко месеца за естествени опити и ако не се получи продължаваме със следващият лекар. Така след няколко месеца се срещнахме с Калчев, отново с нови надежди, че ще открием топлата вода и отговор на въпроса какво не е наред. Минахме редица изследвания, офис хистероскопия и преглед при имунолог. Пробвахме с терапията на Калчев и Михайлова и след няколко месеца неуспехи трябваше да поемем по нов път - инвитрото. За щастие открих моят лекар и приятел в този път благодарение на препоръката на Данита, която срещнах тук в темата. Последваха нови прегледи и план за действие. Тъй като нямаше открит проблем продължихме със следващите 3 инсеминации. Отново без успех. Получихме одобрение от фонда и започнахме с инвитрото. Мислех си, че е нещо много страшно, но с подкрепата на лекаря ни, на половинката и на всички тук, видях че не е страшно. И така имахме 6 звездички, които очаквахме да върнем. Разбира се, когато много бързаме да се случи нещо сега и на момента, понякога нещата се случват по начин, който ни показва, че не винаги контрола е в нас. И така след направен фертилити тест, изгрях с HHV-6 и отложихме трансфера, за да мина терапия. След 2 месеца направихме първият трансфер - пак неуспех. Казах си, че малко хора имат успех от първият път, наместих короната както се казва и продължих да се подготвям за следващият трансфер. Пак обрат на плановете ми и беше нужно да извадя мъдрец, да подменя няколко пломби и отново няколко месеца почивка. Понякога и в неприятните неща има по нещо хубаво, защото след всички болки, които имах успях да сваля 6кг, които борих дълго време. Промених начина си на хранене към по-здравословен. Юни месец тази година пак последва надраскване на лигавицата и нов фертили тест. Вируса HHV-6 не искаше да ме напуска, но това не ни спря да направим вторият ни трансфер. Пак неуспех. Няма да лъжа колко отчаяна бях и как имах чувството, че се съзтезавам с изтичащото ми време. На 40 години съм и знаех, че резервът ми намалява и това ме караше да се чувствам още по-безсилна. По препоръка на лекаря решихме да направим почивка 1 месец преди следващият трансфер. И да си призная имах нужда от почивка. В повече ми беше дошло след 2 неуспешни трансфера и всички болки покрай другите здравословни проблеми. Реших да се отдам на една пълноценна почивка, да пътуваме лятото, да пийвам винце, да ходя на басейн, накратко както живеят онези нормални хора, които не мислят дали този месец ще забременеят или не. Очаквах септемврийското ни море с нетърпение. Планът ни беше Октовмри месец да направим трансфер номер 3. Разбира се не спряхме опитите, но вече нямах очаквания, че ще се случи чудото. Но чудесата си имат своите планове и получих най-голямият си подарък. И плановете ми за едно безгрижно лято пак взеха обрат. На 13 август видях така заветните черти. Не вярвах, че това може да се случи и то точно на мен. Спомням си как бях толкова уплашена, заради снимките на зъбите и изпитите болкоуспокоителни. Докато плачех писах в темата и звъннах на лекарката си. В крайна сметка всички ме успокоите, че всичко ще е наред. Сега се моля да ни е жива и здравичка малката принцеса.

Шест години с много прегледи, изследвания, отчаяние, сълзи и още какви ли не различни етапи на настроения и емоции. В емоционален аспект не беше лесно, но въпреки, това аз съм благодарна за всичко това. Благодарна съм за малкото момиченце, което плува в корема ми. Благодарна съм, че пътят ни не беше труден (нямах операции и разни страшни заболявания), макар, че отне повече време от колкото искахме. Благодарна съм, че ме срещна с прекрасни хора тук в темата и на живо. Вие сте били една от най-голямата ми опора през този път. Благодаря Ви, че Ви има и винаги сте ме подкрепяли. Съжалявам, че стана такъв дълъг роман.

Поръсвам Ви с 4 месечен розов прашец, който се надявам да донесе успех на всички чакащи. Пожелавам Ви пътят Ви към мечтаното бебе да е лек и скоро да бъдете орисници на прекрасната тема.

Бъдете здрави, обичайте и грижете се за себе си, обичайте се с половинките си и не спирайте да вярвате.

И нека плюсчетата да започнат да валят 🍀🍀🍀

# 2
Благодаря за новата тема и хубавата история. Чудесата се случват, трябва да вярваме и да сме търпеливи.

# 3
Благодаря за темата! Желая ти лека и вълшебна бременност! 🫶🏻

# 4
Благодаря за темата, Рейв!
Пълнолуние, лек остатък от бременността! Heart
Малко изпуснах края на последната тема, защото продължавам да боледувам, взех си болничен даже тази седмица, ходих по лекари. Хем е нищо сериозно, хем не ми се струва нормално 1 месец да не мога да се оправя. Все още подкашлям от секретите, но се надявам вече да вървя към оздравяване.
Успех на всички! Hug

# 5
Запис и от мен! Благодаря за новата тема! ❤️
Предложение за нови теми:
-Есен е сега, а чакам аз втората черта,
нека не е само сън това, а да се сбъдне таз мечта!
-За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени.
😀

Слънце и аз вече 4-та седмица кашлям след всички лекарства, които изпих....

# 6
Благодарности за новата тема, Rave.
Пълнолуние, прекрасно орисване. Грабя си солидно от розовия прашец и все по-силно започвам да вярвам в чудесата.
Леко и успешно да мине всичко до финал Green Heart
Относно бързането, последните няколко месеца се научих да не бързам и да имам търпение. Колкото и да ме притиска възрастта, знам, че бързането и пресирането не винаги е решение. В Сряда трябваше да правя хистероскопия, подготвиха ме, всичко беше готово да започнем, доктора ме погледна и каза няма да правим хистероскопия, вземаме влагалищен секрет за микробиология. За миг се ядосах, защо правим нещата от зад напред; бях сигурна, че няма да има проблем. После глътнах свеж въздух и си казах, доктора знае по-добре. Така, че и този месец няма да има стимулация и пункция, защото ще правя хистероскопия. Декември около празниците не знам как ще е, но си казах, че ще го мисля като мине хистерото. Сега продължавам с добавките и ще си позволя реяно вино на коледните базари Satisfied

# 7
Пълнолуние, много се радвам, че точно ти орисваш темата. Пример си, че се случват чудеса . Грабя от прашеца и ти пожелавам лек път до финала Sparkling Heart
Билийв, Слънце, аз миналата година след един вирус кашлях 2 месеца, ама аз съм с ларингит и фарингит, който си влача с мен от години, та това може да е причина да минава по-бавно кашлицата. Бързо оздравяване Flowers Hibiscus
Rave, чудесни са новите стихчета, малко си поплаках на едното, благодаря Blue Heart

ЕДит: Белийв, то понякога всяко зло за добро, хапни си, пийни си и когато му е времето Simple Smile

За темата:

В Коледната нощ си пожелавам, догодина бебче с обич да дарявам!

# 8
  • Замък сред облаците
Рейв, новото оформление е прекрасно!
Прекрасни стихове на Мишел!
Пълнолуние ❤

# 9
Rave Blue HeartHeartpulse
Пълнолуние, спокойна бременност и пълно щастие! Heartpulse

# 10
  • Be realistic - plan for a miracle.
Красива история, Пълнолуние.🤗
Пожелавам си да те изплагиатствам с пълна сила. 🤍

# 11
Рейвче, прекрасно оформена темичка 🤗
Луничкеее, толкова много се радвам да те видя орисница 🩷🩷🩷 Нека малката госпожица да си стои на топличко до термин и всичките ти неразположения да отминат. 🤗☺️☀️
Мишел, страхотни стихчета.
Нека темичката е много бебеносна! Чакам с нетърпение чертичките на V_sS да се окажат реални 🤗

# 12
Пълнолуние, благодаря за орисването и ти пожелавам да гушкаш скоро прекрасното, здраво детенце! И само хубави чудеса да ви се случват вече. 🐣

Мишел, страхотни стихотворения. Много се свързах и с двете. ❤

Рейв, благодаря за темата!

Аз минах през доц. Михайлова в петък и според нея няма данни за имунологичен проблем при мен, но въпреки това пуснахме няколко основни изследвания.
Паралелно си правя промивките и обливки с лактобацили. Този цикъл сме в пауза, заради пролактина и за да чистя естрогена. Ще пия ТУДКА и витамин А целия цикъл. И следващия ще почвам контролата - микробиология, щитовидни, естроген и прогестерон след овулация и половина на 3ти ден.

Успех на всички бебе правещи - хайде да имаме най-мечтаните подаръци за Коледа! 🎁🐣🍀

# 13
Рейв, благодаря ти за всеотдайността, с която създаваш всяка тема - а тя е разкошна, както винаги! Flowers Maple Leaf
С теб пък вървим почти паралелно, та ни пожелавам до края на темата да се похвалим и двете! Flowers Four Leaf Clover Heart Flowers Four Leaf Clover

Благодаря и на Michelle за двете нови попълнения към стиховете в началото! Flowers Bouquet

Пълнолуние, така дългоочаквана орисница си ти, истински пример за това, че чудото се случва, когато най-малко очакваме. Пожелавам ти лека и спокойна бременност и най-усмихнатата принцеса накрая! Gift Heart

Аз утре ще правя контролата за лаймската болест, та ми стискайте палци да е вече зад гърба ми! Flowers Four Leaf Clover

На всички в темата пожелавам приятно бебеправене, успешни процедури и много положителни тестове! Nature Star2

# 14
Честита нова тема, момичета!
Пълнолуние, честито розово! Да стои на топло до термин! Лек остатък от бременността и нека повлечеш крак за много +++
Рейвче и Файона,  дано се похвалите още в тази тема! Както и останалите , успех на всички пожелавам!
И за разнообразие малко синичко от мен
💙🧿🩵
/ Направихме фетална с бхс и пренатален , бебето е здраво и е момче/

Общи условия

Активация на акаунт