Отговори
# 45
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, знам, че е коментирано, но ще попитам за настоящи мнения и препоръки.
Търся си място за акупунктура, която е насочена към фертилитет, балансиране на хормони, добро кръвоснабдяване и т.н. и т.н... знаете.
Може ли да споделите места/хора, които са добри в това и са сравнително на централно място в София, достъпно с метро?
Ходих в Салус март месец, но дотам ходи само един доста нередовен автобус, който ми късаше нервите на връщане (защото съм и на работа, оф корс) и вече сякаш не ми е опция толкова.
Предварително благодаря, ако не ви се спами тук пишете директно  на лично. Yellow Heart

# 46
  • София
Прего, бях намерила в бившият завод Витоша едно момче, обаче пък на мен часовете не ми бяха грам удобни. Ще потърся по-късно и ще ти пратя линк.

# 47
И аз ще подновявам акупунктурата, но в Салус. Уж не бях доволна, но нещо ми се доходи пак и ще вярвам на интуицията. Записах час за след месец.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 09:49 от ВаНиЛа

# 48
Аз минах току що ехографията на млечни жлези, доктора каза, нищо притеснително. Нормално било от хормоналните стимулации да се образуват малки кистички, които дразнят нервните окончания и от там усещам тази тъпа болка и придърпване. Няма възпалени лимфи макар цялото ми боледуване предния месец.
Каза да успокоя топката 😀

# 49
Запис и от мен Hug

Пълнолуние, дълъг път сте извървели, а щастието ви е изненадало, когато най-малко сте го очаквали. Пожелавам ти здраво, сладко бебче за финал, грабвам си розовичко! Sparkling Heart

Среднощно Слънце, с теб май еднакво се движим във вирусите Grinning И мен ме беше съборило и доста време го влачих, то хрема, кашлица, то чудо. Бързо оздравяване! На мен ми препоръчаха прием на Омни Биотик и сега съм го започнала да видим дали ще има резултат.

Ванила, видях, че сте в пауза заради пролактина. Имаш ли назначена терапия или просто пропускате месеца?
Също така, къде правиш обливките с лактобацили? Ако не ти се спами тук, може и на ЛС.

Fayona хайде дано вече от тази лаймска болест няма и следа. Nature Sparkles

Мила, леко бременеене и на теб с един здрав, прекрасен принц за финал! Blue Heart

Дудъл, на моята цитонамазка преди година имаше също левкоцити и моята АГ каза да не се притеснявам било нормално, ала бала, остатък от криодеструкцията, която ми е правила преди 3 месеца заради раничка. Малко по-късно пуснах фемофлор и микробиология и там цъфна уреаплазма. Така че добре си решила да пуснеш допълнителни изследвания. Моята последна е от Октомври и сега трябва да направя нова и да видя как са нещата.

V_sS, съжалявам, че твоето чудо не дойде този месец. Пожелавам ти следващият да те изненада и още първата процедура да ви бъде успешна! Hug

На всички пожелавам приятно бебеправене, успешни процедури и много положителни тестове! Heart Hug

На мен днес ми е първата лактобацилна обливка при Калчев, после ще споделя отзив, ако на някого е полезно.

# 50
  • Ст Загора
Запис от мен. Рийв благодаря за темата!
Пълнолуние лека бременност.
Мила браво !
Фей, чакаме да споделиш резултати от лайската.
Бъстед пиши как е било !
Кенди пиши за Цветков!
Вики съжалявам за теста!

Аз ще направя имунологичните само да се оправя и след 2 седмици

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 10:47 от nasito8988

# 51
Бъстед, приятна и успешна обливка! Аз предполагам, че тези на Калчев са вътре в матката, нали? Аз си правя в домашни условия обливки на влагалището с един комплект на Нарине Лейди -  пробиотик с живи ацидофилни бактерии. Идва в термоизолирана опаковка едно шишенце и 15 катетъра и се съхранява в хладилник. Всяка вечер се слага по една доза от 10 мл. в продължение на 15 дни.

А за пролактина нямам терапия, защото се предполага, че е завишен от стимулацията. Чакам месец и ще тествам пак.

На мен ми излязоха част от имунологичните и май съм за терапия. До колкото се ориентирам имам много високо съотношение на dim/bright nk клетки, което означава засилена имунна реакция и възпаление. Отделно и други отклонения има.
Излезе и PCR за Ебщайн и също е над норма и вероятно има реактивация на инфекцията, което обяснява честите възпаления на гърлото, болките в коленете и надявам се това да е причината и за имунологичните резултати. Ще видим в понеделник Михайлова какво ще каже. На предния преглед предположи, че нищо няма да излезе и на имунологичните и на Ебщайна. За сега нищо от предположенията и не излиза вярно...

Скрит текст:

# 52
  • Ст Загора
Ванила пиши в понеделник! Ти лично ли ще ходиш при Михайлова? И как предполага без изследвания?

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 13:44 от nasito8988

# 53
# 54
Записвам се в темата, благодаря rave
С удоволствие бих си взела розов прашец!!
Пълнолуние Sparkling Heart

# 55
Пъхам се да споделя кратко впечатленията от Цветков и инвитрото като обстановка във Вита - всичко е мини на фона на Надежда, буквално е коридор с 3 кабинета. Всички от персонала шепнат, чак и ние почнахме без видима причина Grinning Иначе Цветков си е Цветков.
Консултацията/преглед мина доста приятно, конструктивно, прояви огромен интерес към предходната бременност, прочете си епикризата, разгледа и коментира всичко, което носех като изследвания. За последния филм каза, че за него има голям процент шанс да не е ИМБ понеже е почнала да пада много бързо и със стабилни темпове. ИМБ спадали хаотично обикновено, но ще се разбере след ЦС. Не ни метна директно на ПИД, прецени че това което се вижда на ехограф и на хормони е добре и трябва да се даде шанс. Сподели, че ако смята обратното щеше да ни каже, за да не губим време. Та ще се видим на цикъл, ще броим фоликули, ще се бодем за пресни хормони, ще правим снимка после, ако има инфраструктура - ще следим овулация, ще има малко прогестерон че ЛФ иска да я добутам до 14 дни, 12 му е леко на ръба и тъй. Ако няма тръби - ще се подходи спрямо всичко събрано накуп като информация до тоя момент.
Толкоз.

ПС:
Нямат календар с пожарникари.

# 56
Влизам и аз в темата с пожелание за успешен финал на Пълнолуние!

Аз имам 3 дни до цикъл, в неделя главата ме сцепваше от болка - направих един следобеден тест и като видях колко е отрицателен, с удоволствие шибнах един нурофен, та поне да не рева от болка.
Учудващо в неделя ми звъннаха от Неовитро, за да ми запишат час за 12ти ноември. Чак не вярвах, че тъй бързо ще стане, даже се надявах да ме вместят някъде, след като си получа коледните подаръци, че дотогава планирах да си живея кротко. Ама ей на, другата седмица с папчицата с изследвания (+ новите, които ще пусна тия дни) и мъжа под ръка, ще се видим с д-р Сенкова.

Чудя се как да процедирам със снимката на "еднорогата" матка... Да не споменавам нищо и да я оставя да чуя и нейното мнение или да си кажа какво е видял доктора, сиреч най-обикновена матка. Усещам, че ако при първия вариант ми каже, че е еднорога или иска още една цветна снимка, повече няма да се видим, та съм в лека дилема.

# 57
candy,  радвам се че подробно сте обсъдили всичко с Цветков. Дано този план ви донесе скорошен успех!

raus, може би е добре да ѝ кажеш, че си получила две коренно различни мнения за снимката и искаш да чуеш и нейното. Дано да си допаднете.

И моя преглед мина днес:
Скрит текст:
Прегледа ме Стаменов, увери се, че на 10ти ден от МЦ още има зацапване. Тихомирова мога да кажа, че доста плътно застана зад мен и му предаде всичката аргументация, която имам в полза на корекция. Но и той като Калчев смята, че може да се коригира повторно хистероскопски. Разбира се, каза че избора е мой и ако искам отиваме направо на лапаро, но той предлага хистероскопия, която ще направят заедно с Тихомирова, а ако тогава не се получи ще действаме по-инвазивно. Напомни ми, че в медицината няма 100% гаранции, но според него има голям шанс да го оправим така.
Тихомирова каза, че щом според него има смисъл от втора хистероскопия си струва да опитаме.
И така - почвам дуфастон от 16ти ден и в началото на новия цикъл се разбираме кога ще е хистерото.
И между другото, не ми беше водещ фактор при взимането на решението, но ми направи добро впечатление, че Стаменов ми каза, че в случай, че хистероскопската корекция отново е неуспешна, нейната цена ще се приспадне от тази на лапароскопията. Защото, цитирам, "не е целта да ви взимаме пари само за операции, а да го направим максимално щадящо за вас".
Малко си ме гложди дали е правилното за мен, но си казах, че каквото каже Стаменов това правим, така че се съгласям и действаме.
И дано и той, и Калчев излязят прави и това да разреши проблема веднъж за винаги, че ми писна вече.

Вчера си пуснах и втората доза хормони, но чакам още един да излезе и тогава ще ги споделя тук да чешите  глави заедно с мен Grinning

# 58
  • Ст Загора
2402 браво за плана и това което е казал Стаменов

# 59
Наси, много се радвам да прочета за имунооогичните. Ти пусна ли половите или ще чакаш другия месец?
Кенди, ние си писахме, ама и официално да кажа, че на мен планът ми звучи супер! 
2402, може би е малко по-щадящо, дано е успешно всичко и да спестиш лапарото. Ако не - каквото трябва!
Потребител11, ако нямаш висока температура, дето да не можеш да свалиш, вярвам, че всичко ще е съвсем наред ☀
Бъстед, на мен ми излязоха 6-8 левкоцита на МБ, цитонамазката още я чакам. Ние сме лекували уреаплазма преди две години, на всеки 6 месеца правя контрола, щото съм паника. Последно имам от март месец, мъжът ми има от април. Много се надявам да нямаме някакви гадинки пак, аз оплаквания нямам никакви.
Иначе мога да се похваля, че ходих при Яначкова, която от щитовидната ми грам не се впечатли (тсх в момента ми е 2.59, но антителата са ми ок). За сметка на това иска да взимам глюкофаж, за да ми се подобряла инсулиновата чувствителност. Имам обременяване от лятото с ок начални и крайни стойности, но с висок инсулин на 60 мин. Тогава се консултирах с двама лекаря и двамата ми казаха да си пия инозитола и толкова. Та сега искам четвърти да намеря да питам, препоръки приемам всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт