Отговори
# 60
  • Ст Загора
Не съм Дудъл. Но записах какво ми предложихте.

# 61
Понеже аз цитонамазка различна от ПАП1 никога не съм имала (последната е от средата на септември), ми се иска да потвърдя: все пак е възможно да има някакви инфекции или проблеми, които да се установят при микробиологично изследване, или?

Има ли освен микробиология друго, което препоръчвате да пусна преди цветна снимка? И микробиологията просто на чист ден или има разлика преди или след О?

# 62
Аз не разбирам много, но съм пускала и при цикъл (като се запазват часове за след месец и нещо няма как да се знае) цитонамазка, цервикален секрет и микробиология.

# 63
2402, а какво ще коригирате? Аз нещо съм изпуснала. Стана ми интересно, че може и с хистеро и лапаро да се направи.
Аз пък днес реших да отида до мола и се поглезих ей така за по-добро настроение.

# 64
veli, имам дефект на маточната стена в резултат от предишно секцио. Така нареченото истмоцеле. При него има два варианта за корекция - хистероскопия, при която се скосяват ръбовете, че да стане по-полегато и да не задържа течност или лапароскопия, при която се изрязва засегнатия участък от маточната стена и се зашива наново (лаишки обяснявам).
Аз имам една хистероскопия от преди точно година, ама не стана с нея номера, та сега ще го мъчим пак, защото е предпоставка за много проблеми - свързва се с вторичен стерилитет, възпаления тип едометрит (какъвто си имам), влияе ми на качеството на живот, в зависимост от големината си увеличава риска от руптура на матката при следваща бременост. Все хубави неща.

# 65
2402, пожелавма ти от сърце хистероскопията да бъде успешна ❤️🥰🍀🤗
Микробиологията по принцип важи 7 дни. Толкова е валидността при инвитро процедури.

# 66
  • Ст Загора
Кенди браво! Явно Цветков си разбира от работата

# 67
Пак аз Grinning
Излезе и последнто изследване и качвам пак всичко накуп. От задълбоченото ми четене последните дни стигам до извода, че единствено SHBG ми е по-ниско от средното и DHEA-S е по-високо от средното ниво като се сравнява с жени без СПКЯ. Инсулина не го гледайте, висок е щото не бях спала като хората и съм болна. Чудех се даже дали да го пускам, ама вече си бях взела ваучер и не исках да ме бодат още веднъж. Желязото нямам идея защо е толкова ниско, но пък хемоглобина е ок (в момента не приемам нищо, нито Б12, нито Д, нито фолиева).

От тук нататък почвам степер с ластици и велоаргометър, като се възстановя от хистерото ще помисля и за фитнес. Сладко не ям почти, хляб от години ям от лимец, но ще трябва някак да наблегна на повече протеини за сметка на въглехидрати (жалко, че въглехидратните манджи са по-бързи и лесни за готвене). Ще го обсъдя и с Тихомирова, но след хистероскопията смятам да почна инозитола по 4гр и пак ще почна убихинол и липозомен глутатион. Вит Д и фолиева са ясни. Ако някой има идея какво аджеба друго може да направя, че да побутна яйчниците си да работят правилно съм отворена за предложения. За справка - BMI в момента ми е 21, тъй че не са и килограмите проблема.
Скрит текст:

# 68
  • Ст Загора
Хм не знаех че инсулина зависи от съня и настинка

# 69
2402, звучи ми като добър план това, че ще се опитат максималко по-леко за теб да направят нещата. Аз даже не съм съвсем наясно каква е разликата между хистеро и лапароскопия, ама все пак Стаменов не е случаен и щом така е казал, стискам палци да излезе прав! А казаха ли кога ще е процедурата?
Холестеролът ти е точно, колкото моят 😀 ЦРП и СУЕ защо са ти така? Била ли си болна скоро, че не помня? А и левкоцитите също, имаш някаво възпаление или инфекция всякаш.

Кактус, на мен ми казаха, че МБ важи 30 дни и ми я искат готова при стартиране. Естествено, ако до пункцията са минали 30дни, ще вземат нова сигурно, ама и на мен така ми е по-спокойно, че ще започна на чисто 😀

# 70
2402, а правила ли си обременяване? Моят инсулин на гладно е що-годе ок (някъде 6-8, без да съм пила инозитол предните дни), ма на 60-тата минута си вдига парти 😄 Аз продължавам да си мисля, че смяната на кросфит и тичане 6 пъти седмично с домашни тренировки 3 пъти си оказа огромно влияние при мен. За себе си смятам да вдигна малко оборотите, защото и на психиката не ми влияе добре.
Като издиря някой ендокринолог и го разпитам за добавки покрай инсулина, ще споделя какво ми е казал по темата.
Иначе тренировките и храненето добре си ги измислила, аз също обичам въглехидрати, но без протеин не ги ям. За протокола - и аз съм 50 кила с дивана.

# 71
nasi,
Скрит текст:
от тук: https://www.diabetes.org.uk/living-with-diabetes/life-with-diabetes/illness
Как боледуването влияе на диабета
Болестите и инфекциите, както и други форми на стрес, могат да повишат нивата на глюкозата в кръвта до опасно високи стойности. Като част от защитния механизъм на организма за борба с болестите и инфекциите, в кръвния поток се освобождава повече глюкоза. Това може да се случи, дори и да не се храните или да ядете по-малко от обичайното.
Хората, които нямат диабет, просто произвеждат повече инсулин, за да се справят. Но когато имате диабет, тялото ви не може да прави това.
А за съня - абсолютно винаги когато съм изследвала инсулин след недостатъчен сън е бил завишен.

V_ss, аз още подсмърчам и прикашлям. Но до вчера (когато ги пусках) бях доста зле. Цялото тяло ме болеше, гърлото също, някакви топли вълни ме обливаха. Правих тест за ковид и грип, не беше това, ама за пръв път от две години поне пих фервекс няколко пъти. Температура обаче отново не вдигнах.
А процедурата ще е някъде около 10ти ден на следващия цикъл предполагам, значи в първата половина на декември. Предните пъти поне беше така.

doodle, аз си знам, че съм с ИР. 4 пъти съм правила обременяване, последното преди повече от 2 години, но пък то беше перфектно с инсулин на 60та мин 38,4. При първото ОГТТ 2020г инсулина на 60-та е бил 176. С Яначкова пазим следващото обременяване за като забременея, че няма да ми се размине тогава още в 10г.с.

# 72
2402, да, аз май си спомних, че си споменавала преди това ИР. Извинявай!
А била ли си на терапия през този период или си контролирала с храна/спорт?
Може и на лично да минем, да не спамим и другите, въпреки че според мен е полезно.

# 73
Запис и от мен Heart Пожелавам късметлийска тема с много +++!
Момичета, аз нещо я закъсах. Като изключим, че пропускам месеца и няма да имам стимулация, взех че вдигнах кръвно 210- 110, пулс 113. Днес бях на кардиолог. Имам прескачания и иска да пусна пълен панел щитовидна жлеза. Аз по принцип съм с многооо ниско FT4, за което ендокринологът реши да пробваме със Селен 200 mcg.
Кардиологът ми изписа Магнерот 2х1т. и чака да му занеса изследванията на ЩЗ.
А, месеца го пропускам, защото по стечение на обстоятелствата (независещи от мен), отидох на преглед на 4-ти ден от цикъла и единия Фоликул беше дръпнал много преди другите и прецениха,  че ще е по-добре да изчакаме следващия месец .
Към болните- мед със сода. 2с.л мед и 1с.л. сода за пита. Смесвате и хапвате по малко като задържате сместа в устата продължително. Като свърши, правите нова.
Намрънках се качествено!
Желая ви успех, късмет и чудо Sparkling Heart

# 74
  • Ст Загора
Ясно 2402 аз онзи ден щях да пускам за Ир но бях настинала .

Общи условия

Активация на акаунт