Отговори
# 75
  • Замък сред облаците
Запис и от мен Heart Пожелавам късметлийска тема с много +++!
Момичета, аз нещо я закъсах. Като изключим, че пропускам месеца и няма да имам стимулация, взех че вдигнах кръвно 210- 110, пулс 113. Днес бях на кардиолог. Имам прескачания и иска да пусна пълен панел щитовидна жлеза. Аз по принцип съм с многооо ниско FT4, за което ендокринологът реши да пробваме със Селен 200 mcg.
Кардиологът ми изписа Магнерот 2х1т. и чака да му занеса изследванията на ЩЗ.
А, месеца го пропускам, защото по стечение на обстоятелствата (независещи от мен), отидох на преглед на 4-ти ден от цикъла и единия Фоликул беше дръпнал много преди другите и прецениха,  че ще е по-добре да изчакаме следващия месец .
Към болните- мед със сода. 2с.л мед и 1с.л. сода за пита. Смесвате и хапвате по малко като задържате сместа в устата продължително. Като свърши, правите нова.
Намрънках се качествено!
Желая ви успех, късмет и чудо Sparkling Heart

Смени си ендокринолога ако ниско фТ4 лекува със селен….

# 76
V_sS, явно зависи от болницата 😅 в Надежда важеше 7 дни, когато бях техен пациент 😁
Патенце, аз също съм на мнение да смениш ендокринолога си.

# 77
Здравейте, момичета! Минавам, за да ви замеря с обилно количество наакани памперси от нашата дъщеричка, която се роди миналия месец ❤️ пожелавам на всяка една от вас в най-скоро време да поръсва с избрания от нея прашец ❤️ групата ми е дала много като знания и подкрепа и сте ми близки на сърцето, макар и да общуваме така само виртуално, затова ви пращам много положителна енергия за сбъдване на съкровените желания на всяка от вас! ❤️

# 78
Moonlit, да ви е жива и здрава! Heart И от щастие да не се отървате! Hug

# 79
Moonlit, честита рожба! Грабя памперси, да сте здрави и много щастливи! Heart
2402, стискам палци и ще чакаме да се похвалиш с успешна корекция след хистеро. Силно впечатлена съм от това, че биха пропаднали цената на хистеро от лапаро, ако първото не сработи. Аз в момента се опитвам всеки ден да вкарвам някакво движение, дали ще е фитнес, мобилност вкъщи, йога, за да си върна навика, а и зимата определено по-малко се движа, та да компенсирам.
Кенди, успех и на вас, ще чакаме ъпдейти.
В Неовитро микробиологията също важи 30 дни.
Успех на всички останали, чакаме си коледните чудеса вече! Christmas Tree

# 80
Moonlit, честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава и много да ви радва! Sparkling Heart
Благодаря ти, че намина да ни споделиш добрата новина, много такива да имаме в темата!

2402, успех с процедурата да е успешна и да не се наложи това приспадане от цената! Flowers Four Leaf Clover

Среднощно слънце, аз също почнах вкъщи трениране по 15 минути на ден - коремни преси, упражнения с гирички и клекове, че малко да натоваря различните зони. Позапуснала съм се от година, не само сега есента/зимата.

# 81
Moonlit Честита ти принцеса 💕 Да ти е жива и здравичка. Бързо възстановяване на теб.

2402 Дано с план А успеете и да не се налага лапаро. Стискам палци.

# 82
Moonlit, честита дъщеричка! Да расте здрава, щастлива и много палава!

Raus, аз лично бих изчакала да видя нейното безпристрастно мнение и разчитане, преди да споделя какво други лекари са ми казали. Когато бях при Калчев и му споделих мнение на друг лекар, той ми се "скара", че е трябвало първо да видя той какво ще ми каже и тогава да му споделя друго мнение. Grinning

2402, успех с процедурата и на теб! Flowers Four Leaf Clover

В скрит текст ще споделя как премина лактобацилната обливка, ако на някого е интересно и полезно

Скрит текст:
Преминах първата лактобацилна обливка в МЦ Калчев. Цената на процедурата е 200лв, а втората 160лв. Извърши се от д-р Александър Бояджиев, който посещава центъра само във вторник, затова и обливките трябва да се планират според МЦ и неговия график. Моята първа беше на 11 ден от МЦ и втората идва на 25 ден, като той ме посъветва да я направя в следващия МЦ, защото е прекалено близо до края на МЦ и няма да има нужния ефект и време да се "захванат" лактобацилите. Процедурата започва с преглед на ехограф, после самото поставяне на лактобацилите беше буквално 1 минута. Има лека болка, но бих казала, че съм имала по-болезнени цитонамазки от това. Веднага след процедурата дават свещичка Профенид и трябва да се постави превръзка, защото имаше прокървяване.

От неделя имах засилена ЦС и се отбелязахме тогава, като очаквах овулация може би днес или утре, а лентичките ми не показваха никакъв пик. Вчера на прегледа той ме шокира и каза, че О. е настъпила, защото вижда течност в дъгласовото пространство и ако искаме още в същия ден да се отбележим с опит след процедурата. Каза, че ако е успешен опита и настъпи бременност, няма да се налага втора обливка. Та, да се надяваме, че случайния опит в неделя и вчера след процедурата ще дадат ефект. Grinning

Еdit: подписваш информирано съгласие, че ще ти бъде приложена "off-label процедура" като може да има болка, подуване в корема, субфебрилната температура до 38,5 градуса. Аз имах спазми и болки, както и подуване в корема, но бих казала, че нищо нетърпимо. Днес също имам леки спазми, но поне не съм имала температура.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:34 от бъстед

# 83
  • Ст Загора
Бъстед аз питах за обшивките. Дано се похвалиш с полож тест. Или другия месец 2 обшивка

# 84
Ех, че хубаво включване, moonlit! Жива и здрава да ви е дъщеричката, да расте много щастлива и безгрижна! Грабя от памперсите Two Hearts

Благодаря за пожеланията, момичета Heart

бъстед, дано не стигаш до втора обливка!

theDoodle, отговарям в скрит текст:
Скрит текст:
След обременяването 2020г Яначкова ми назначи Глюкофаж XR 1000 (с бавно освобождаване). Пих го 6 месеца, но декември инсулина ми на гладно не беше мръднал, килограмите също. Признавам си, че не спазвах особено много хранителен режим тогава, пък и пандемични времена - движението ми беше почти 0. После ми го смени с Метфогамма 2х850. Него го пих до трансфера, т.е. около 2 месеца, но за това време свалих около 3 кг, което ме кара да мисля, че ми се отразяваше добре. После по време на бременността си бях на режим от обременяването в 10г.с. до края - почти никакво сладко, без въглехидрати на вечеря, ограничаване на тестените изделия максимално. Караше ме през ден да си записвам всяко хранене и стойностите на КЗ преди него и час след него, за да видя кое как ми влияе. Още помня колко въмутена беше, че съм яла палачинка с шоколад Grinning каза, че ако искам в родилното лично ще ми донесе, но до тогава само по една хапка може.
След раждането бях по-малко килограми отколкото забременях (по ред причини), наложи се за 8 месеца да спра и млечните, защото малкия имаше алергия към белтъка на кравето мляко, а аз го кърмих, тъй че не трябваше и аз да консумирам. В този период са ми 2те обременявания с най-добри стойности. Но пък си ядях въглехидрати, просто по-малко, защото се оказа, че ИР влияее и на количеството кърма. Някъде между 02.2022 и 09.2022 тренирах и почти ежедневно вкъщи + всеки ден имах над 7000 крачки (разходки с количката в парка). В края на 2022г ми махнаха жлъчката и от тогава пържено ям веднъж в месеца максимум, газирано не пия още от преди да забременея, не пия никакви сокове, включително фрешове. Сладкиши правя вкъщи, но почти винаги са с кокосова захар (заради по-ниския гликимичен индекс) и брашното е 50:50 лимец/бяло. Гледам поне няколко пъти в месеца да си взимам авокадо и закусвам сутрин филийки с 1/2 авокадо с малко сол и лимонов сок, което ме засища учудващо добре. От 09.2022 до края на 2023 съм пила инофолик комби HP по 2 на ден почти без прекъсване. Тази година си взех инозитол на прах, глутатион и убихинол, но ги пих около 40 дни, защото направих уртикария, която едва ли беше от тях, но изключих всичко за по-сигурно, после пак се почна въртележката с предизвикване на цикъл за изследвания и процедури и така и не съм ги почнала пак.
И май това ми е плаващия режим последните 4 години. Сумарно съм -10/12кг за това време, определено навиците ми са по-добри, но май точно физическата активност е нещото, което ми липсва. Даже като го написах всичко това сама се убедих, че стойностите ми са били ок, когато съм се движила повечко.

# 85
Fayona, аз тренирах преди първата бременност силови тренировки. После опитвах какво ли не, за да си върна навика, всичко с много краткотраен ефект. Та сега се мъча пак да се вкарам в релси. Емоционално и психически ми дойде в повече всичко напоследък и все не успявам да се накарам. Дори храненето ми е ужасно последния месец-два. Чакам и цикъл и ПМС-ът не помага.
бъстед, успех!

# 86
Мога да препоръчам един акаунт в инста за идеи за сладкиши без рафинирана захар - @dessertsvalley. Аз черпя доста идеи от нея, всичко, което съм пробвала е ставало супер.

Някой дали може да ми помогне с логично обяснение. Вчера 11 ден от МЦ, с инфо за скоро настъпила О., а лентичките изглеждат така. Пропуснала съм да снимам 10 ден, но я правих и беше 1:1 с 9ти. Ако не бях на преглед, щях да си мисля, че О. ще е утре/четв.
Скрит текст:

# 87
  • Ст Загора
Бъстед тестове за овулация се правят по едно и също време. След обяд по-добре до към 18 -19ч те са само ориентировъчни

# 88
Да, Наси, аз от 8-10 ден ги правих в 17ч. и бяха далече от пик. Обикновено като наближи денят за О. тествам в 11ч. и към 17ч., преди това само един път следобед. Вчера чак вечерта успях да направя и то от любопитство какво ще излезе. Но това, което ме учуди е, че щом О. е била вчера според УЗ, значи пикът е трябвало да е 9-10 ден.

# 89
  • Ст Загора
Ми виж след обяд към 17

Общи условия

Активация на акаунт