Отговори
# 90
Бъстед, според мен утре ще е пик. При мен така изглежда тестът, денят преди пик (като най-долният ти). Успех 🍀

На мен ми зацапва от сутринта и вече трети ден съм с пробождане вляво (където беше ДФ). Ппц в петък трябва да ми дойде, ама май ще си е днес. Само да не е ЗФ това пробождане..

# 91
Момичета, аз се включвам да измрънкам, че вчера ми дойде МЦ. Това ни е първи опит след А (и втори откакто сме почнали). Много се надявах да е успешен, ама йок. Та да ви питам две неща в тази връзка:
Решила съм утре да пусна едни полови хормони, че не съм изследвала скоро, а лентичките за овулация ме стресираха като 10 дни изобщо не отчетоха LH (втора чертичка на теста просто липсваше). В темата за хормонални изследвания видях, че Пролактин се изследва на чист ден, най-добре след О. Аз мислех, че целият пакет се изследва на 3ти ден от МЦ, и се чудя защо пролактин се изследва по-късно? Мислех да пусна изследванията в Геника, а техния пакет репродуктивни хормони включва и пролактин, та се зачудих ако той трябва да е отделно, дали има смисъл да ги пускам пакетно или ще ми е по-изгодно по единично.
И вторият ми въпрос  - може ли да ми дадете малко инфо как точно протича фоликулометрията - колко пъти се ходи на преглед, на кои дни, всяко АГ ли може читаво да измери, или е по-добре да е репродуктивен специалист? Замислям се другия месец дали да не се пробвам с този метод да засека О, че с лентичките беше пълна трагедия и само си образувах излишен стрес, а спазвах всички инструкции. Единствено, че тествах по веднъж на ден, вместо по два, ама то като изобщо не излизаше втора чертичка, реших че няма смисъл по два пъти….бъбреците ми ще заминат от толкова стискане по цял ден. 😀

# 92
Мога да препоръчам един акаунт в инста за идеи за сладкиши без рафинирана захар - @dessertsvalley. Аз черпя доста идеи от нея, всичко, което съм пробвала е ставало супер.

Някой дали може да ми помогне с логично обяснение. Вчера 11 ден от МЦ, с инфо за скоро настъпила О., а лентичките изглеждат така. Пропуснала съм да снимам 10 ден, но я правих и беше 1:1 с 9ти. Ако не бях на преглед, щях да си мисля, че О. ще е утре/четв.
Скрит текст:

Оф, аз се чудя дали затова не ни се получава. Аз имам и овулационни боли, но те обикновено са няколко дена, тоест не мога да съм съвсем сигурна, а любимият - не го знам какво е чел - но е решил, че трябвало да пази материала докато дойде време за овулацията. Та се чудя дали не е при мен по-рано отколкото показват лентичките. Последното е предполагам просто резултат от много бързо покачване на хормона, отделно на който му трябва време да се види в урината.

# 93
Lorrain, съжалявам за разочарованието ти този месец. Мисля, че и пролактинът като щитовидните може да е леко завишен по време на М, иначе аз и на 3-ти ден съм го изследвала, та не мисля, че отклонението е толкова голямо стига да спазиш останалите условия за никакъв секс и пипане на гърдите за 24 часа, хубав сън предишната вечер и 20 минути седнала в покой в лабораторията преди да ти вземат изследването. Всяко АГ може да ти направи фоликулометрия стига да може да те преглежда по-честичко. Можеш от 10-11 ден да отидеш, ако МЦ ти е с нормална дължина и оттам нататък на всеки 2-3 дена.

Да помрънкам и аз - лаймката излезе отново положителна, следващата седмица съм си записала час при ЛЛ за направление и ще мина пак през ВМА. Не знам дали ще кажат пак болничен престой с вливки или само антибиотика вкъщи да си го пия, но по мои сметки и в двата случая ще пропуснем отново следващите два месеца.

# 94
  • Ст Загора
Firebird, в какъв смисъл да си пази материала ? Колко дни

# 95
По мое мнение твърде дълго (искал поне 5!). Аз от тук знам, че това е твърде дълго. Ама да сме съвсем честни, това е само последните месеци така, преди това не беше и може и да не е свързано. Просто ми се иска вече да знам какъв е проблемът…

# 96
Firebird26, аз започнах да се съмнявам в същото нещо, защото обикновено почваме опити чак като видя, че лентичките почват да се насищат. Тоест, ако вчера не ми беше казал, че О. е сега, нямаше да правим най-вер опит, особено след процедурата. Щях да си мисля, че пикът ще е утре, и живи и здрави О. в четвъртък. Grinning При мен болките и ЦС са засилени няколко дена около О. и реално не знам кога точно също.

Fayona, много съжалявам за този развой, тази лаймска болест много упорита ще излезе... Дано с новия курс на АБ вече да се изчисти. Ти имаш ли симптоми или дискомфорт?

# 97
  • Ст Загора
Най -добре е фоликулометрия за следене на О.
Firebird, 5 дни е най - дългият срок за СГ. Най - добре на трети ден. Та в този ред на мисли си права . И  зависи от плувците при мъжа . Хубаво е опити през ден. Около О в деня на пика и след него и двата дни...

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 14:34 от nasito8988

# 98
бъстед, благодаря ти за пожеланията! Вече като знам, че един от сипмтомите е болка в ставите и едното рамо ме наболява от седмица, но нямам болка никъде другаде, та не знам дали просто не съм разтегнала нещо. Иначе други симптоми нямам. Много ми е тъжно, че пак заради това трябва да отлагаме опитите, наистина се надявах с нещо позитивно да завърша годината. Disappointed

# 99
Съжалявам, fayonka. А то IgM е повишено още, така ли или при лаймската има други показатели? Дано следващия курс я изчисти.

firebird, да си провери източниците половинката ти. 5 дни са много.

# 100
Слагам в скрит, че да четат само тези, които ги интересува моята сага, че не е по темата.
Скрит текст:
Този път направих направо изследването в НЦЗПБ, че да не си давам парите за хиляда теста.
Това е резултатът от изследването тази седмица:

Това ми беше резултатът от края на юли месец преди да почна лечението:

IgM си стои почти константно, IgG е намаляло, но все още е положителен и той.
Не знам точно как да го тълкувам, затова и следващата седмица ще мина през ВМА отново.

# 101
Я да събера малко мнения, че да се объркам още повече с вземането на решения Grinning
Доктор Ц  вчера каза, че до 2-3 дни ще има овулация и каза да се действа, ама аз казах че имам огромни притеснения заради предния месец, ама той е на мнение, че не трябва да се излиза от играта и рискове всякакви има абсолютно винаги.

Бихте ли го играли тоя мач или ще пропуснете? Grinning

# 102
  • Замък сред облаците
Както го чувстваш. Няма правилно и грешно.

# 103
  • Ст Загора
Зависи от това което искате с ТМ Кенди.
Нас ни е страх и двамата... Ама той страха няма да изчезне от самосебе си /при нас/

# 104
Я да събера малко мнения, че да се объркам още повече с вземането на решения Grinning
Доктор Ц  вчера каза, че до 2-3 дни ще има овулация и каза да се действа, ама аз казах че имам огромни притеснения заради предния месец, ама той е на мнение, че не трябва да се излиза от играта и рискове всякакви има абсолютно винаги.

Бихте ли го играли тоя мач или ще пропуснете? Grinning

Като се има предвид, че за малко щяхме да играем в един филм - смело скачам в боя. 😁👀 Даже нямам търпение да ми свърши и да запретваме ръкави. Рискове винаги има всякакви. А, времето си тече. Решила съм да се опитам да си сложа розАвите очила и да си повтарям "Всичко ще е наред."  🤞👀

Общи условия

Активация на акаунт