Раждане Стара Загора

• 66 904
  • 615
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, пиша ви, момичета, със следното питане. Бременна съм. Следя се при двама гинеколози. Единият е по здравна каса, другият работи на частно. Въпросът ми е, ако реша да раждам при този, който е на частно, трябва ли в частната болница да имам направление за раждане, издадено от другия гинеколог?
Трябва ти направление за хоспитализация+документите и изследванията от цялата бременност.Следящият АГ е длъжен да ти ги даде с издаването на 45-дневният или като влезеш в 9 месец.
Това направление може и личната ти лекарка да го издаде.

# 331
Тоест и личният лекар може да ми издаде направлението? Това е чудесно. Просто още се колебая при кого от двамата да родя. Работят в различни болници и не искам да се чувствам неудобно, ако предпочета да родя в частна болница при следящия, който ми е на частно. Чудя се как да избегна обяснението, че ми трябва направление... Това ми беше мисълта.
Много благодаря!
Здравейте, пиша ви, момичета, със следното питане. Бременна съм. Следя се при двама гинеколози. Единият е по здравна каса, другият работи на частно. Въпросът ми е, ако реша да раждам при този, който е на частно, трябва ли в частната болница да имам направление за раждане, издадено от другия гинеколог?
Трябва ти направление за хоспитализация+документите и изследванията от цялата бременност.Следящият АГ е длъжен да ти ги даде с издаването на 45-дневният или като влезеш в 9 месец.
Това направление може и личната ти лекарка да го издаде.

# 332
Би следвало 45 дни преди термина да ти издаде направление. Дори и той да те изражда се постъпва с комплект документи в болницата. Той може да не присъства на приемането, следователно тези документи трябва да са в теб, а не в него.
Моето направление беше изтекло, написаха ми някакво друго и пак ме приеха. Родилките са спешен случай и никой няма право да ги връща, дори да са без документи.

# 333
Момичета, има ли след вас такива с тромбофилия и при кого сте се следили? Има ли в града добър специалист хематолог или имунолог, който да се занимава с тромбофилия или да се опитам при доц. Конова в Пловдив да запазя час?

# 334
Момичета, има ли след вас такива с тромбофилия и при кого сте се следили? Има ли в града добър специалист хематолог или имунолог, който да се занимава с тромбофилия или да се опитам при доц. Конова в Пловдив да запазя час?

Аз до края си ходих в София при проф. Паскалева.
Не мисля, че има някой на който можеш да се довериш в Стара Загора.

# 335
Здравейте. С първата бременност не са ми назначавали изследване за Тромбофилия и родих преждевременно с плацента абрупцио, но детенцето ми е живо и здраво на този етап. Сега съм бременна за втори път. Откриха ми Тромбофилия, следя се при д-р Бузалов и при д-р Дянкова. Идентични са им препоръките, назначенията и изследванията. На терапия съм с Фраксипарин, назначена от д-р Дянкова. Надявам се да стигна до термин и да се сдобием с втора рожба жива и здрава.
Иначе моят опит с д-р Ина Цонева е неприятен, но пък имам позната с Тромбофилия, износила и родила дете благодарение на нея и е много доволна от раждането и грижите преди и след него. Така че... Не знам какво да Ви посъветвам. Просто споделям опит. Иначе откровено не съм си и помислила да пътувам за прегледи при други лекари извън града, т.к. по-голямото ми детенце скоро навърши две и щеше да ми е адски трудно с организацията, тъй като с мъжа ми го гледаме без чужда помощ.
Има една много полезна група във фб Тромбофилия и бременност. Потърсете я и попитайте в нея за мнението на други дами, минали през това. Затворена е и познатите Ви във фб няма да видят, че пишете в нея, ако и Вие като мен се притеснявате да споделите за бременността си на по-ранен етап.

# 336
Благодаря! То и тука във форума си има тема за тромбофилия и е повече от полезна. Аз така или иначе ще пътувам за прегледи, защото съм ин витро и поне за начало ще се следя в клиниката, в която правихме процедурата.
А какви изследвания и на колко време пускат Дянкова и Бузалов?
Тъй като освен фракси приемам и  аспирин, знаете  ли някъде в града да правя Аспи тест?

# 337
Благодаря! То и тука във форума си има тема за тромбофилия и е повече от полезна. Аз така или иначе ще пътувам за прегледи, защото съм ин витро и поне за начало ще се следя в клиниката, в която правихме процедурата.
А какви изследвания и на колко време пускат Дянкова и Бузалов?
Тъй като освен фракси приемам и  аспирин, знаете  ли някъде в града да правя Аспи тест?
Дянкова беше тази, която ме посъветва да направим изследването, след това ми пуска стандартните кръвни. А Бузалов на около месец иска Артт, протромбиново време, фибриноген и още нещо, което забравих. Знам, че са 4 показатели. Аз не пия допълнително аспирин и не мога да съм полезна за теста. Иначе другите заедно с хормоните за Хашимото ги следя в Бодимед. Там ми се струват най-реални резултатите. А освен това, бременните и майките с деца до три години влизат с предимство в лабораторията и става много бързо.

# 338
Анти ха е последното. И аз в Бодимед ходя от край време, но аспи тест ще правят само в София и то след месец. Специално звънях, за да питат.

# 339
Здравейте. Някой раждал ли е секцио при доктор Стоян Стоянов. Моля за мнение и отзиви 🙂🙂

# 340
  • Варна
На мен ми предстои раждане и съм решила то да е в “ Тракия” . Чувам много добри отзиви за лекарите , а и бременността ми е следена от тях , но нищо положително от санитарките ! Искрено се надявам да не е така!
         Ами..., така е, за съжаление! Правиха ми операция там, ноември 2017г., също и родих там, юли 2019г., ужасно отношение от санитарките! Акушерките са страхотни, лекарите също!

# 341
Здравейте! Някой да е раждал при д-р Цонева нормално?

# 342
Здравейте! Някой да е раждал при д-р Цонева нормално?
Аз, какво те интересува?

# 343
когато болничния ви не е от 1-во число, а от 15-то примерно на веднъж или на 2 пъти в месеца ви превеждат болничните от НОИ

# 344
когато болничния ви не е от 1-во число, а от 15-то примерно на веднъж или на 2 пъти в месеца ви превеждат болничните от НОИ
Според зависи кога болничният е подаден към работодател и кога работодателят ще го подаде към НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт