Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 041
  • 934
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Няма нужда да се обясняваш и оправдаваш. Не е важно какво е изял, а отношението му. Можеше да не е нутела, а луканка примерно.

# 691
Няма нужда да се обясняваш и оправдаваш. Не е важно какво е изял, а отношението му. Можеше да не е нутела, а луканка примерно.

А, той и това яде Simple Smile В хладилника каквото има също не се съобразява особено. Но там не ме бърка толкова, защото в повечето случаи ако е изял салама за сандвичи например им мажа филии с масло и сладко, мед или шарена сол. В смисъл масло винаги има и хляб и за толкова ако нищо не е оставил в хладилника скалъпвам нещичко за децата. Въпроса е че те закусват там и после имат и следобедна закуска. За това им слагам винаги и кроасани или бисквити, гофрети и все в този дух пакетирани неща. Един сандвич не им стига.

# 692
  • София
Е така и не можах да го овладея това изкуство да обличам друг човек:) не че и ми пука особено, аз съм от друго поколение - ако щат да ме одумват как е облечен, сам си избира дрехите, ужасни са, но имам по-важни неща да мисля.
И аз не съм го овладяла, как ли пък не - ще се грижа какво говорели за него колежките му... Сякаш е мое задължение, както с децата.
Той да не би да се тормози дали моите колеги ме одумват, че не съм накичена със злато и карам 20-годишна кола?
Изумява ме разбирането в 21 век аз да избирам дрехи и да се грижа за голям човек...

# 693
Ох, не знам, това е един стандарт от зрелия соц, и за майка ми съм някаква нещастница, щом мъжът ми не ми купува кола, а окичването със злато е някакъв висш идеал:) на мен обаче ми идва доста атавистично.

То и мъжът ми няма колежки, пък и честичко работи от къщи, така че няма за какво да го правя на кукла Кен:)

# 694
Ей...така, като се хванете за думата...."Колежките" беше образно казано. Има и колеги, и други хора наоколо, и изобщо цял един свят. На който не му пука за чуждото мнение - ок, но  аз не съм така, пука ми и правя, каквото мога, за да изглеждаме добре и двамата, по подобен начин облечени, да си "отиваме", един вид. Не виждам нищо лошо в това да, довериш как ще изглеждаш, на жена си. Известните хора го правят с разни имидж мейкъри, стилисти, пиари, и всякакви такива. Моят мъж го прави с мен. Това не го прави нито по-малко мъж, нито  мен-негова майка, нито пък го приемам като дете. Напротив - взел е човека умно решение.

# 695
  • София
То и мъжът ми няма колежки, пък и честичко работи от къщи, така че няма за какво да го правя на кукла Кен:)
По-добре - ще вземе да го забърше някоя, ако е много докаран.  Joy  Joy
Какъв ти соц, виж какви неща се пишат по-назад, направо се изумявам. И майка ми е израснала и живяла продуктивните си години в соца, обаче, слава Богу, няма такива стандарти. Баща ми е толкова твърдоглав, че тя е решила да не си трови живота за неща, които не я засягат пряко. Всъщност и аз съм така - избирам си битките.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 12:02 от Cuckoo

# 696
Cuckoo, в интерес на истината същият съвет е получавала майка ми от свекърва си-  "Не го гласи толкова, ще го вземе някоя"
Това е модел на поведение, който следвам от майка си. Тя така обличаше баща ми и е факт, че изглеждаше супер, докато беше с нея. После го подхвана една леля и веднага тръгна като битник. С какъвто се събереш-такъв ставаш.
Но за да следваш такъв модел, първо трябва да не си ревнив, второ-трябва да имаш самочувствие, трето-трябва да ти пука как изглеждаш ти, а също и човекът до теб. Ако не отговаряш на тези условия, не става.

# 697
По-добре - ще вземе да го забърше някоя, ако е много докаран.  Joy  Joy

А, те сега тия, дето движат по програмистката мода, изглеждат "докарани". Ще се изучат кифлите и ще почнат да скачат не на изтупаните, ами на тия, дето имат 20 еднакви тениски и отгоре hoodie:)

# 698
Сирен, там е голямата парА сега! Ама те кифлите нямат толкова мозък да се преориентират, ами продължават да ги търсят по нощните заведения. Smiley

# 699
Да, ама знаеш ли какви са г§зове, да не са ти в къщата:) а и те не търсят баш кифли.

# 700
  • София
Пука ми как изглеждам, но нося отговорност за себе си и за 1 дете, другото вече е голямо. Може в някой ден нарочно да съм решила да бъда грозна и последната ми мисъл е украсявам или загрозявам другия. Аз съм си отделен човек, а не задължително част от двойка.
Човекът до мен (когато е до мен, което се случва само през уикенда, и то епизодично) си е съвсем добре и без моята намеса, природата му е дала достатъчно.
При нашите моделът е съвсем друг, не споделям напълно и него, но не бих съдила никого от родителите си, разбирам и двамата.

# 701
Явно мъжете-идиоти се сипят като пролетен сняг.
Защо?
Защото има много мами идиотки които отглеждат и възпитават такова потомство.Няма круша паднала извън периметъра на дървото..И..всяка крушка си има опашка..
Аз честно казано бих се притеснило ако мъжът ми яде подобни количества сладки неща - да не развие диабет. Децата си не храня с нутела и не бих страдала по шоколада. Не знам какво се хвана те за тия боклуци - например малкия ми син не хапва грам сладко - така че в подобна ситуация не би бил ощетен. Въобще сладкото е боклук - не трябва да се купува и яде. У нас само аз ям сладко.
Ти наистина ли не вдяваш къде е проблема?!?

Не става дума дали е Нутела,Зрънчо или квото и да било друго..
Постъпката,която на всичкото отгоре не е еднократна и не е мъжкарска,а путьовска!
Редно е,дояло му се,ок.Всички сме хора.Отива при малкия и му казва" Тате,ще ти изям шоколада,ти сега и без това не го ядеш,легнал си да спиш,децата късно вечер не бива да ядат сладко,и прочее,ала-бала,а утре тати ще ти купи нов буркан,който да замести празния."
Така се прави!
А не да опукаш съдържанието и да оставиш по стените,че да не личи,белки то детето е куха лейка,и няма да забележи!
Путьовско,егоистично и супер неадекватно отношение към собственото му дете...Да е на 5 годинки господинът,да го разбера защо така се държи с братчето си,ама..тц..Говорим за отношение на възрастен индивид(любящ родител Crazy) към собственото му дете..  

п.п.Авторке,а ти в случая,предвиждайки лакомства и за него,всъщност подсилваш тази инфантилност.
Самия факт,че го слагаш в гарафата пазар за "децата" е показателен!
Спри да го третираш като тийн с бушуващи хормони,защото си го докарала до положението на самотна мама на две малки деца и един тийнеджър на средна възраст .. Тропни по масата и му кажи,че мъжеството на един човек не е в гащите му,а в душата и сърцето!

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 12:31 от Какво?

# 702
Хайде, пак мамите им виновни, бащите им къде са, да попитам за пореден път?
Майките могат да ги научат на полезни навици като да си водят менструално календарче например. Или как да кифлеят. Нуждаят ли се момчетата от такива умения? Бащите какви примери дават и на какво учат синовете си? А, вярно, те често изобщо отсъстват от картинката... И на практика хем мама отглежда, хем опъва каиша, хем накрая е виновна за резултата. Бащата – целият в бяло.

# 703
Хайде, пак мамите им виновни, бащите им къде са, да попитам за пореден път?
Майките могат да ги научат на полезни навици като да си водят менструално календарче например. Или как да кифлеят. Нуждаят ли се момчетата от такива умения? Бащите какви примери дават и на какво учат синовете си? А, вярно, те често изобщо отсъстват от картинката... И на практика хем мама отглежда, хем опъва каиша, хем накрая е виновна за резултата. Бащата – целият в бяло.

Виновни са Како Сийке,виновни и още как..

Не виждаш ли колко уж интелигентни жени,съжителстват с тотални идиоти,само заради единия салам?Пардон..любов де..
И децата попиват неадекватния мъжки модел,а майката седи безучастно и се чуди с кое да се захване по напред..Дали да превъзпитава дъртото говедо или да се бори за възпитанието на младото..И някъде насред всичките и чуденки,каруцата (често пъти,незабележимо и неусетно)отива в реката..

# 704
  • София
Майките могат да ги научат на полезни навици като да си водят менструално календарче например. Или как да кифлеят. Нуждаят ли се момчетата от такива умения? Бащите какви примери дават и на какво учат синовете си?
Майката и бащата носят равна отговорност за възпитанието. Ролята на майката не се изчерпва с календарчето, не виждам причина да не възпитава сина си адекватно. Ако има само момчета - да готви огромни казани храна и дотам, да не се бърка във възпитанието им?

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 12:48 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт