И тук се сещам за един много добър съвет за това как да научим малките момчета на уважение и почит към нейно величество ЖЕНАТА. Аз поне уча децата си на това. Имам две момчета, и съм на мнение, че всеки мъж трябва да бъде възпитаван в уважение и почит към слабия пол. Та съвета ,даден от бащата на малкия син е; тате, имаме нещо вкусно и желано от всички. Първо даваме на котето/кучето, защото е беззащитно и разчита на нас за прехраната си. После даваме на мама, защото е момиченце. И накрая сме ние с теб, тате, защото сме мъже.
Елфи, чета те с нарасващо любопитство. Пишеш много грамотно и последователно. Пост след пост разголваш образа на мъжа си. До къде ли ще стигне всичко това, замисляла ли си се? Как ще продължи историята ви? Едва ли лежиш на заблудата как ще го превъзпиташ и ще заживеете в мир и любов. Допускаш ли, подготвяш ли се да нагодиш себе си към променената ситуация? Готова ли си да жертваш морала си на човек, за да има " мир " в семейството? Защото осигурно си даваш сметка , че с порастването на децата става все по трудно и по-сложно. Те растат, а с това растат и грижите, и проблемите, и безпокойството, и несигурността, и неободимостта от взимане на важни решения, и съпреживяването на техните проблеми и тревоги. Даваш ли си сметка колко много ще ти е нужна адекватна подкрепа тогава? Ще ти е нужно спокойствие и здрави и пощадени нерви, усещане за стабилност и вяра в партньора до теб - да знаеш, че има на кой да се опреш, с кого да споделиш, кой да те разбере.

Приятелите ни също са така. Те смятат, че аз го командвам. Той го играе малко жертва там. Само най-близките ни, които го познават от преди, го срязват и му казват Ай стига си се правил. Знам много добре как е. И той спира.