как бихте постъпили

• 16 101
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Но Пони, ако приемем, че си подал фалшиви документи за средно образование как работодателя да разбере къде си поставил чертата в готовността ти за измами /пък било то и документални/? Стъпвайки на един фалшив документ, защо да не представи такива и за специализация и образования и нагоре?

Точно.

П.П. Информацията е "класифицирана", не "квалифицирана".

# 61
Но Пони, ако приемем, че си подал фалшиви документи за средно образование как работодателя да разбере къде си поставил чертата в готовността ти за измами /пък било то и документални/? Стъпвайки на един фалшив документ, защо да не представи такива и за специализация и образования и нагоре?

За толкова години работа в тази фирма,мисля,че се е доказала многократно.
Какво по-добро доказателство от това?
Със сигурност е по-компетентен и отговорен работник от някой новак ,ако ще и с диплома от харвард.
Била съм на няколко интервюта и съм забелязала,че работодателя цени 100 пъти повече това,че един човек се е задържал много на работните си места,отколкото някаква диплома.В повечето случаи тя е просто условие да се почне там работа.

# 62
  • Варна
Честно казано много съм раздвоена по този казус. Да, прави сте, действията и са измама, лошо нещо, накърнява доверие и т.н. Но от друга страна са минали над 20 години от това провинение. Че те убийците излизат от затвора за по-кратко време.

# 63
Ние не знаем цялата история. Винаги се заричам да не пиша в такива теми, в които някой разказва за други хора. Защото е некоректно поднесена информацията, убеденана съм в това.
Интерес предизвиква и това, защо след 20 години коректна работа, някой посяга към досието на работник просто така.

# 64
...посяга към досието ѝ просто така след сто години.... и със зъби и нокти се опитва да я махне е така без нищо сигурно. Щото си няма друга работа и скучае шефа...

# 65
  • София
Може и случайно да е посегнал към досието, може и нарочно. Факт е, че вероятно години наред е получавала по-високо заплащане, заради по-високата диплома. Заплащането за основно и за средно образование обикновено са различни, дори да не се изисква по-високата образователна степен за длъжността. Т.е. жената успешно е подвеждала фирмата, а сега го играе жертва.

# 66

Точно.

П.П. Информацията е "класифицирана", не "квалифицирана".

Сега и аз видях. Благодаря за поправката! Снощи явно съм писала на заспала глава

# 67
Беше написано по-нагоре, че е най-обикновено работничка. Едва ли всички тия хора с образование и магистратура копнеят за такава работа. И какво доверие толкова да и имат - да не би да работи с класифицирана информация, с какво толкова е нарушила доверието? Аз пък имам една прекрасно изглеждаща голяма червена диплома за висше образование, която никога никой не ми е поискал. Пък все си работя...
Значи работите нещо, което не изисква такова образование.

# 68
Беше написано по-нагоре, че е най-обикновено работничка. Едва ли всички тия хора с образование и магистратура копнеят за такава работа. И какво доверие толкова да и имат - да не би да работи с класифицирана информация, с какво толкова е нарушила доверието? Аз пък имам една прекрасно изглеждаща голяма червена диплома за висше образование, която никога никой не ми е поискал. Пък все си работя...
Значи работите нещо, което не изисква такова образование.

Напротив, винаги съм работила нещо, свързано с образованието ми, но винаги се е гледал резултата

# 69
  • София
Е, то човек не си развява всеки ден дипломата. Дава я на работодателя, той я проверява и очаква да бъде приложено наученото.
В конкретния случай работодателят вероятно се е усъмнил в един момент в уменията или в грамотността на жената и е решил да провери повторно квалификацията й. Може пък да е искал да я повиши и така да е изскочила измамата. Не е задължително да е търсил умишлено негативи.

# 70
Синдромът Андрешко - работодателите и държавата винаги са лоши и гадни. А горкият работник, (който в случая е и лъжец и измамник) ... не му признават фалшивата диплома...

# 71
Интерес предизвиква и това, защо след 20 години коректна работа, някой посяга към досието на работник просто така.

И моята първоначална реакция беше такава. Как така се случва някой да се сети след години да проверява досието на служител, ей така без нищо. И то точно да търсят дипломата ѝ и да се хванат за нея. Не бих се учудила самата тя да е разправяла наляво-надясно, че дипломата е фалшива. Причината според мен е, че са искали да се отърват от нея и сега им е паднал идеалния момент. Ако я бяха уволнили без причина, щеше да ги осъди. Сега я поставят в патова позиция и не може да им направи нищо, защото е в издънка. Още повече, че прекият ѝ ръководител в прав текст ѝ е казал, че го дразни. Това е достатъчно показателно, че не я искат.

# 72
  • Русе
А може би са преглеждали всички досиета, но само в нейното е възникнал проблем? Ако примерно се обмисля съкращение и се търсят работници, които да бъдат освободени?

В никакъв случай не я оправдавам, но ако студента е завършил с 3-ка надали знае кой знае колко повече от този, който няма диплома.Естествено зависи от специалността, разбира се.

Напоследък имам чувството, че даже и лекарите са с купени дипломи и нищо не знаят, но това е друга тема.

# 73
А може отдавна да са знаели, но просто жената да си е работела добре и да са си затваряли очите. Постепенно остарява, намира се някой по-млад и по-близък за нейното място и фалшивата диплома е чудесното обвинение. По никакъв начин не я оправдавам. Лъжата е огромна. Много вероятно през годините тя да е съжалявала, че е излъгала, но да не е виждала начин как да промени нещата.
И без да очаквам отговор, пак ще попитам - за каква работа и каква диплома става въпрос? Не е за лекар, юрист, ядрен физик, министър...  

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 19:14 от Блу

# 74
Делина - Е как да не е виждала начин как да оправи нещата... Вечерно училище как ти звучи? Значи едни се мъчат учат плащат и инвестират време и нерви, а други си спестяват тези неща, но взимат същата заплата. Аз съм на 100 години, имам и дипломи и курсове и сертификати и добра работа, и въпреки това в момента карам курс 900 часа вечерно. Защо горката женица да не изкара диплома за средно образование? Щото пред телевизора е по-приятно?

Общи условия

Активация на акаунт