как бихте постъпили

• 16 098
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Делина - Е как да не е виждала начин как да оправи нещата... Вечерно училище как ти звучи? Значи едни се мъчат учат плащат и инвестират време и нерви, а други си спестяват тези неща, но взимат същата заплата. Аз съм на 100 години, имам и дипломи и курсове и сертификати и добра работа, и въпреки това в момента карам курс 900 часа вечерно. Защо горката женица да не изкара диплома за средно образование? Щото пред телевизора е по-приятно?
Точно.За 20 години във фирмата можеше да завърши 10 пъти училище

# 76
Само телевизора ли е алтернатива на вечерното училище? А мъж побойник, който вечер да удря с юмрук по масата и да вика "ракията, салатата"? Или такъв вариант е оправдание, но не за всеки. Или ранно раждане и проблемно дете? И във всички случаи липса на всякаква помощ от роднини.

# 77
  • Варна
Може да намерим много поводи да я оправдаем защо е останала необразована,но не и защо е излъгала Simple Smile
Като нямаш образование ще работиш това което можеш без него

# 78
Аз не разбрах, колко точно е фалшива дипломата. Имам предвид, плащала ли е за нея, защото и аз искам да си купя. Искам да съм академик и адмирал. Две дипломи.

# 79
Пак - каква е тази работа?
Ако се окаже, че е някаква изключително ниско квалифицирана, в която опита е много по-важен от завършеното образование? Сигурно сте чували и за такива длъжности, нищо че във форума всички сме много извисени. Но да побързаме да нападнем жената и да се блеснем с нашата почтеност.

# 80
  • София
Каквато и да е работата, това не променя факта, че е фалшифицирала документ.

# 81
  • Варна
Аз не съм кой знай колко извисена,но със сигурност не съм престъпник като горепосочената дама Simple Smile

# 82
Преди време щяха да ме изядат с парцалите, защото защитавах семейството си като работодател, сега ме изкарвате, че съчувствам на работника, няма оправия в този форум.
Ясно беше написано, че жената е работничка и е фалшифицирала диплома за средно образование. Не защитавам фалшивите дипломи - в края на краищата такива дипломи обезценяват моята истинска. Но има работа, която може да се работи и от човек, завършил втори клас. Ако тя си е вършила работата и са били доволни от нея - за далеч по-големи престъпления има давност, та за една диплома, която даже не и е била и нужна.
Освен всичко, всъщност ние знаем много малко за историята и то бегло описана от трето лице, така че повечето мнения (вкл. и моето) се базират на предположения. Нещата може да са съвсем различни

# 83
Беше написано по-нагоре, че е най-обикновено работничка. Едва ли всички тия хора с образование и магистратура копнеят за такава работа. И какво доверие толкова да и имат - да не би да работи с класифицирана информация, с какво толкова е нарушила доверието? Аз пък имам една прекрасно изглеждаща голяма червена диплома за висше образование, която никога никой не ми е поискал. Пък все си работя...
Значи работите нещо, което не изисква такова образование.

Напротив, винаги съм работила нещо, свързано с образованието ми, но винаги се е гледал резултата

Едното не изключва другото.

# 84
  • София
Пони, работата може да е подходяща и за 5-годишни и да не се изисква дори 1-ви клас да е посещавала.
Проблемът е, че с фалшивата диплома е получавала заплащане като за среднист, с което е "увътрила" фирмата.
Заплащането има няколко основания при формиране и образователната степен е сред тях.
Иначе няма проблем да нямаш образование. Не всички стават за ядрени физици. Аз самата също работя в семейната кантора неща, които изискват по-ниско образовние от моето, но това е личен избор. Другото е измама.

# 85
"Увътрила" е не само фирмата, но и колегите си. Те са учили за тази диплома, а тя не.
И ако не ѝ е трябвало средно образование за точно тази професия и точно това работно място, защо я е изфабрикувала? Докато се приема неспазване на правилата и законите, щото някой видиш ли бил беден и нещастен, а пък толкова добра душа...., все така ще е в БГ, че и по-лошо.

# 86
Ще умра от смях. Хора, вие в кой свят живеете, не знам.... Какво увътряне за средно образование, какво формиране на заплати, вие добре ли сте? Масово в производството хората вземат 500-600 лв, осигуряват ги на минималната заплата, крият се данъци, сива икономика...Това което прави вече 27 години тази жена, щом го е правила с основно, може да го прави със всякакво образование.
Причината е лична, най-вероятно , и въпросният човек е търсил  под дърво и камък за какво да се хване, за да я уволни. Друг човек, по-висшестоящ , е оценил по достойнство работата й и е преценил, че няма да си уволни дългогодишният работник, заради една диплома и толкова.

# 87
Беше написано по-нагоре, че е най-обикновено работничка. Едва ли всички тия хора с образование и магистратура копнеят за такава работа. И какво доверие толкова да и имат - да не би да работи с класифицирана информация, с какво толкова е нарушила доверието? Аз пък имам една прекрасно изглеждаща голяма червена диплома за висше образование, която никога никой не ми е поискал. Пък все си работя...
Значи работите нещо, което не изисква такова образование.

Напротив, винаги съм работила нещо, свързано с образованието ми, но винаги се е гледал резултата

Едното не изключва другото.

Деборана, доколкото схващам трябва да ти представя трудовата си биография и постиженията си, за да престанеш да се занимаваш с мен и с това какво и как работя. Това изобщо не е предмет на темата нито е твоя работа

# 88
Само телевизора ли е алтернатива на вечерното училище? А мъж побойник, който вечер да удря с юмрук по масата и да вика "ракията, салатата"? Или такъв вариант е оправдание, но не за всеки. Или ранно раждане и проблемно дете? И във всички случаи липса на всякаква помощ от роднини.
Бе ранно, ранно, колко да е ранно? И проблемно, проблемно, колко да е проблемно това дете, че да не порасне и за 20 години майка му едно вечерно да не може да завърши?

# 89
В чужбина за чистачка във фирма също учиш и искат сертификат, каквато и да е тази елементарна и "работническа" работа, все някакви изисквания има, нали?!

Общи условия

Активация на акаунт