Дългото чакане след трансфер - Тема 67

• 71 566
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Disappointed    Аз съм разочарована,че няма да имам тоя месец трансфер.Кога ли ще е много чакане стана вече.Сега след стимулация дали другият месец ще ми е наред мц.Някой от вас да е правил стимулация с Гонал, имахте ли някакви проблеми след нея някакви отклонения на мц. и о.Лигавицата ми била дебела и се видя някакво бяло петно.
Аз бях на къс протокол с Гонал - 5 дни по 150. Реагирах добре, извадиха 4 яйца, а аз съм на 44. Успех и изобщо не се притеснявай!
На мен 225 беше дозата и последната някаква друга беше 8 дни къс протокол.В сряда ще видим какво ще извадим че в единия яичник са по-големи в другия малки  Sad 
Мерси за отговорите момичета.

# 121
Здравейте Момичета,
Моля за малко помощ и съвет, тъй като всички в тази тема сте минали по пътя на инвитрото, вярвам, че ще ми дадете най-добрите насоки.
Казусът е следния:
Преди малко се връщам от доки, ще започваме инвитро на ЕЦ. Само днес доки ме хвърли в дилема и не знам как да постъпя. Каза, че е препоръчително преди процедурата да направим биопсия. Това означава, че ако извадим хубава яйцеклетка и стане годен ембрион, ще трябва да го замразим, да направим другата седмица биопсия и да има трансфер следващия месец.
Само че се питам, необходима ли е тази биопсия?Това ми е 1-ви опит.
Вие всички ли сте правили биопсия?
Благодаря ви предварително.

# 122
  • тук-там
Мила, каква е твоята предистория? Вероятно е нея има нещо, което насочва към това изследване.

# 123
  • На остров
Не, аз не съм правила биопсия, каква му е идеята с тази биопсия не мога да разбера. Аз и цветна снимка на струните не съм правила.

# 124
Честно казано за мен след  толкова трансфери - от както започнаха да ми правят биопсии и там някакви лепила от моята кръв и още куп други изследвания за куп пари видях толкова отрицателни резултати. Уж всичко е  наред, а винаги резултата е кръгла нула.
Не съм сигурна, че това са меродавно изследвания. Хайде ако има неуспехи и не се намира другаде проблем да се замисли човек.

# 125
Здравейте и успех на всички!
Скоро не съм писала, че не съм стигала и до трансфер.
Как ви се вижда шофиране за 10 км след трансфера ? Дали е нежелателно 🤔

# 126
Smurfieta, благодаря ти Simple Smile
И аз клоня на там - някакво 6 чувство ми подсказва, че няма смисъл на този етап. То за презастраховане може 100 неща да изследваш, а ние вече сме изследвали 101. Не искам просто поредното даване на пари - ако няма смисъл. Не че искам да пестя точно за тази кауза, но искам да правя разумни неща.
Имаме цветна снимка (с една тръба съм- проходима), спермограма, няколко пъти хормони полови и щетовидни, витамини, имунологични, кариотип..... ииии затова не знам.
А мъжа мииии... няма да ви казвам как се е изнервил на болницата.
А от друга страна се питам, дали ако не я направим и опитът е неуспешен няма да се обвинявам!?
Извинявайте за дългия пост, но наистина съм в страшна дилема, а трябва да взема решение до края на седмицата.
Благодаря ви момичета, наистина сте съкровище.

# 127
Каква точно биопсия ще ти правят? Има имунологична, микробиологична, за имплантационен прозорец? Предполагам, че става въпрос за наличие на НК клетки (имунологичната).

# 128
Каква точно биопсия ще ти правят? Има имунологична, микробиологична, за имплантационен прозорец? Предполагам, че става въпрос за наличие на НК клетки (имунологичната).

Да, за имунологична става въпрос.
Забравих да спомена, че януари забременях спонтанно но всичко приключи в края на 5 седмица. Може би заради това я предлагат биопсията.
От имунологичните, само 2 фактора ми излязоха малко завишени. Имунолозите казаха, че може да е отражение от спонтанния аборт. Днес пуснах контрола.
Просто не знам защо, но мисълта да замразят ембрионите ме влудява. Някакакъв странен вътрешен ужас - дори не мога да си го обясня.

# 129
Муцунка, на мен след имунологичните изследвания, които бяха перфектни, заключението беше биопсия... Персенска каза, че за нея няма смисъл, защото нямало да покаже проблем, но ще я направи. Е 200лв, всичко е окей от биопсията.
И отново отрицателен тест.
Така че според мен биопсията е излишна, ако няма нещо, което да клони да се направи такава.
Лошото е, че при един отрицателен резултат, ще се чудиш дали не е била нужна...
Аз затова я направих.
Успех ти желая Simple Smile

# 130

Да, за имунологична става въпрос.
Забравих да спомена, че януари забременях спонтанно но всичко приключи в края на 5 седмица. Може би заради това я предлагат биопсията.
От имунологичните, само 2 фактора ми излязоха малко завишени. Имунолозите казаха, че може да е отражение от спонтанния аборт. Днес пуснах контрола.
Просто не знам защо, но мисълта да замразят ембрионите ме влудява. Някакакъв странен вътрешен ужас - дори не мога да си го обясня.
Щом си имала бременност и е приключила така трябва да направиш биопсия.

# 131

Здравей, различни ли са биопсиите за Nk клетки и за имплантационен прозорец? Че леко се обърках. На мен ми казаха, че ще ми правят ендометрилна биопсия ( лекаря го обясни, че ще се разбере дали е изместен прозореца) отделно кръвно изследване на NK клетки, което ще разкрие дали е враждебна матката.
Нз дали съм разбрала правилно.

# 132
  • тук-там
Муцунка, замразяването е съвсем рутинен процес. Така или иначе час от ембрионите ще замразят, ако са повече, след свежия трансфер. Аз бих слушала доктора си. Явно при теб са стигнали до това изследване. Разбира се, ти следва да послушаш вътрешния си глас и да направиш това, което те кара да се чувстваш комфортно.

# 133
Тя на ЕЦ ще прави. Яйцеклетката ще е една и евентуално ембрито.
     Замръзяването не е нещо страшно, даже напротив, при него ембрито се освобождава от някакви токсини, ако съдържа такива, което се смята че може да е полезно. Друг е въпросът че се заплаща допълнително, ако не се бъркам нещо.

# 134
  • София
Здравейте и успех на всички!
Скоро не съм писала, че не съм стигала и до трансфер.
Как ви се вижда шофиране за 10 км след трансфера ? Дали е нежелателно 🤔
Винаги съм си шофирала и след трансфер и след пункция...

Общи условия

Активация на акаунт