Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 67

• 74 357
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Може в този ден да я е нямало, кой знае Simple Smile
Така или иначе сигурно може да има и двата варианта наистина, а може всички да са били пациенти на др лекар.

Както и да е, според мен поставянето на лепило и инсе си е елементарна работа и не смятам, че ако акушерка го прави то би имало по-малък процент шанс.
В моя случай акушерката на инсето беше много внимателна и се постара жената, но то като си е калпаво нещо, който и да те "инсеминира" резултата ще е същия Simple Smile

# 601
  • София
Абсолютно съм съгласна, че и двете манипулации не са сложни и една акушерка би се справила, не по-зле от доктора.

# 602
  • София
Шакира, аз също съм се чудила как преценяват.
На мен при първия опит ми върнаха 2бр. на 3-ти ден. От останалите 2бр. оплодени само едно оцеля до 5-ти ден, на стадий бластоцист с клетки, и го замразихме.
При втория опит правихме ЗЕТ + свеж трансфер и тогава изчакахме свежото до 5-ти ден, стигна стадий ранен бластоцист преди трансфера. Предишния месец бяхме правили биопсия (излезна добра) + сложихме РВМС 3 дни преди трансфера. Беше неуспешен.
д-р Персенска заключи - лоши Я.
Третият ни опит беше само на ЕЦ, с пункция на 17ти ден. Обаждат ми се ембриолозите и ми казват "Оплодила се е Я, хубава е, трансфер на 3-ти ден.". Аз казах НЕ и че много държа да го изчакаме до 5-ти ден, за да видим реално дали се развива. Съгласиха се и на следващия ден ми потвърдиха, че докторката и тя се е съласила и ще го чакаме. И така на 5-ти ден ми трансферираха "чудесен бластоцист". Този опит беше успешен.
Аз лично смятам, че е по-добре да се изчакат до 5ти ден, защото като трансферират на 3ти и само се чудиш дали изобщо са продължили да се развиват. Защото след това при неуспех си мислиш, че имаш проблем с имплантацията, а то може изобщо да не е това, просто ембрионите да не са били добри, за да стигнат до нея.

Ели при последния успешен опит са ти върнали само 1 ембрионче на 5 ден така ли? Имаше ли лепило или РВМС? Мислиш ли, че някакви добавки, спорт, акупунктура, храна или начин на живот са помогнали за по-добра яйцеклетка? Правила ли си нещо по-специално след трансфера - примерно всеки ден поне 30 мин ходене сред природата, или пък повече лежане или каквото и да е? При 5-дневни имплантацията се случва на 3-4 ден след трансфера.

# 603
  • София
chocolate_for_breakfast, да трансфера беше на 5ти ден на 1бр. бластоцист.
Слагам го в скрит текст, че стана дълго.
Скрит текст:
Опита беше на ЕЦ и не започна обещаващо. На 10ти и 12ти ден Ф не беше нараснал изобщо. Д-р Персенска каза на 15ти ден да ме види Цветков, защото нея я нямаше въпросната събота и ако не се развиват нещата на следващия Ц да пробваме с Фемара. Да обаче Цветков каза, че Ф е станал 18мм, МЛ беше 11мм, пуснахме хормони и насрочи пункция на 17ти ден. Даже той се падна и на самата пункция и ми я направи без упойка (предишния път ми беше много зле от нея).
От пункцията нататък бях на стандартните лекарства - утрогестан, естрофем, след трансфера добавиха медрол и аспирин протект. Трите ни опита бяха в рамките на 4 месеца. След първия неуспех започнах да спазвам хранителен режим за отслабване. Това решение не беше свързано с опитите, а с това че отдавна бях качила кг и все отлагах отслабването. За 2 месеца свалих 6кг. След като започнахме 3тия опит спрях да спазвам стриктно режима, защото не исках да се натоварвам психически и с това. Специални добавки не съм приемала - само калций и магнезий (и то не специални, ами тези от Лидл), но тях си ги пия редовно. Предишните пъти ги спрях след трансфер, но този път си ги продължих. Спорт не съм практикувала от 1 година Flushed След самия трансфер отидохме на заведение с приятели, защото беше събота. В неделята си полежах целия ден. От понеделник до петък си бях на работа както обикновено, но гледах вечерите да полежавам и да не върша нищо. Някъде от средата на седмицата започнах да усещам менструални болки от време на време. Предполагам, че тогава е започнала имплантацията. В събота, на 3-ти Март, пътувахме с приятели до Сърбия. Тогава вече си мислех, че всеки момент ще ми дойде. Навъртяхме 8км пеш неусетно. И така, стана понеделник, болките си ги имаше постоянно, падаше се 9ти ден и отидохме с ММ да пуснем тест, който за наша изненада и късмет се оказа положителен Simple Smile
РВМС слагахме предишния месец, но тогава опита беше неуспешен.
Не мисля, че съм направила нещо кой знае колко по-различно. Не мога да твърдя, че промяната в храненето и свалените кг са били ключа към успеха. Все си мисля, че просто дойде време да ни се усмихне късмета.

# 604
Вчера за първи път изследвах вит Д. Резултатът е отчайващ 9,8. Писах в темата за добавките за препоръка. 

# 605
chocolate_for_breakfast, според мен добавките помагат за качеството на Я. Но трябва да се пият поне 3 месеца за да започнат да влияят. Аз също спортувах, влязах си в нормите за кг-ми, пиех добавки и ядях само "уж" здравословна храна - сьомга, салати, домашно месо без хормони, зехтин, готвех с ГХИ и т.н. Стараех се.. Ето и сайт за малко информация:
http://natural-fertility-info.com/increase-egg-health

# 606
На последния трансфер имах лепило от 50 лв. Сложиха ми го ден преди трансфера, изрично ми казаха да си запиша час за датата, но аз правих ЗЕТ.
Доктора не беше съгласен да слагаме но аз настоях.
Според мен, щом докторката е преценила , че трябва да се сложи, явно има нещо предвид. Правила ли си биопсия?
Не не съм правила биопсия.
Евентуално това ще ми е първия трансфер.
А лепилото кой го слага. Лекуващият ти лекар или някой друг?

Стаменов ми го сложи.

# 607
Благодаря на всички момичета които се включиха.

Така или инъче този месец няма да правим нищо. Ембриолозите се обадиха - Я е била незряла и не е годна за оплождане.
Явно няма да се размина без стимулация.
Ще пробваме следващия месец с фемара.
Има ли някой пил фемара да кажепо колко фоликула се правят с тази стимулация?

# 608
  • София
с хапчета по принцип не се очакват много фоликули.

# 609
Аз съм била с фемара 3 пъти-на мен тя ми действа по-добре от клостила....1-вия път 6,после 2 пъти по 4 фоликула от които общо обаче 6 яйцеклетки.Ама аз и без нея си правя по 3-4 .

# 610

Тогава защо изобщо се предлага такава стимулация? Особено на 40+ с ниско АМХ Confused

# 611
  • София

Тогава защо изобщо се предлага такава стимулация? Особено на 40+ с ниско АМХ Confused
ами за да излезат една, две най-много три яйцеклетки, ама да стават за нещо.
не ни трябват много фоликули, едва ли някой се бори за 10-12 деца, важното е и една две яйцеклетки да има, ама да стане хора от тях.

# 612
Моят успешен опит е на две тридневни ембриончета. Само едното се разви. Ние обаче сме с тежък мъжки фактор.
Обяснението на Персенска беше, че майчината среда е по-добра и това допринася понякога, за успех.
Истината за мен е, че при нас си е Божия работа, защото никой не беше убеден, че ще стане .

# 613
  • Sofia
Здравейте, да питам по запознатите, на някого правили ли са блокаж преди трансфер. Уж щях да правя трансфер този месец, но Стаменов отложи и ми каза да запиша час за 20 ден за блокаж и подготовка за трансфер. Това блокаж като за стимулация ли е или по различно.

# 614
Да, в Надежда май човек няма чак много гласност за избора на ден за трансфер, за разлика от други клиники.
За мен трябва да има равновесие - да ти се обясни защо според биолозите, избрания от тях ден е по-добър, но все пак ако много настояваш да имаш право на избор. Все пак става дума за нашите ембриони.
На мен ми правиха Импо.Биопсия на лигавицата ,за да разберат в кой ден е иплантационния прозорец.Така д-р Стаменов прецени в кой ден да е трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт