Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 183
Къде се изпокрихте, приятелчета Smile, хайде да пообсъдим подготовката!
Или сте заети с въртене на лабиринти и делене на пространства Smiley ?

Аз още не съм отишла да подам документи и възнамерявам да го направя почти в края на обявения срок и ще пиша после кой номер в списъка сме, че да обсъдим конкуренцията и шансовете за прием.

При нас подготовката е усилена (по моите разбирания Blush ), всеки ден решаваме по 10-12 задачи, готвим се повече от 1,5г., но въпреки това има доста празнини. Сега засичаме време за изпълнение на всяка задача, играя го квестор и като остане една минута казвам с дразнещ тон: "Деца, остава ви една минута!" Satisfied , а след 1 мин. дръннва зловещо кухненския таймер. Също съм кофти тип и не давам разяснения по условията, който слушал внимателно - разбрал. Smiling Imp Забавляваме си се.

   Бавно се случват нещата с часовника, рисуването в мрежа не сме го и подхващали (тип довършване на дясна половина на ваза с цветя от азбуката), а и време не остана (надявам се да го пропуснат тази година Grinning ). Деленето на пространството вече го напипваме, но добавим ли разни неща, които да се разпределят по едно или две във всяко пространство, голяма паника настава.
Вашите деца как се справят с този ти задачи?

    Тази година ще е пробна за детето ми, да добие представа за изпита и да знае колко трябва да е подготвена и бърза, за да й стигне врмето догодина (или поне така се опитвам да й обяснявам). Изобщо не възлагам надежди за прием, а би ми било много интересно да й разгледам работата и да се опитам да се информирам относно задачите и какви грешки се санкционират.  

Вие до къде сте? Останаха ли ви задачи, които не сте подхващали?

 

Всичко сме решили. Напълно готови сме. 99% ни е шанса за успех.

# 46
 • София
 • Мнения: 49
Днес се записахме. Под номер 199 сме. Стана за 5 мин. 12 лв е таксата. акаме деня на изпита и така. решава детето на ден по няколко теста (колкото има желание). Пък да видим кво ще стане:-)

# 47
 • Мнения: 69
Как върви записването? Има ли номера от днес?
Миналата година бройката беше почти 500 деца. Да видим тази година

# 48
 • Мнения: 33
Към 5.04.2018г.  - 250 записани деца.
Най-вероятно и тази година ще са около 500.

# 49
 • София, България
 • Мнения: 1 816
Може и да са по-малко. Набора е по-малък. В Шилер миналата година е имало 600 кандидати, а тази година - 300.

# 50
 • София
 • Мнения: 98
Може и да са по-малко. Набора е по-малък. В Шилер миналата година е имало 600 кандидати, а тази година - 300.


За справка линк към темата за Шилер, постът на hrs :

http://www.bg-mamma.com/?topic=1025286.30

Децата, кандидатстващи в Шилер, тази година са били около 420, което било с 10% повече от предходната година.
Според мен е спорно дали наборът е по-малък, все пак тази година имат право да кандидатстват и деца, родени 2011г. 

Утре имам намерение да отида да подам документи и ще пиша кой номер е детето ми.

# 51
 • София, България
 • Мнения: 1 816
Тази година кандидатстват основно набор 2011, имат право да участват и набор 2012

Иначе в цитираната от вас тема, на първа страница пише, че са били 670 кандидатите, но през 2016 година, а тази година са 300 /не знам авторите на постовете откъде черпят информация/

# 52
 • Мнения: 66
Здравейте и от мен, моето дете е набор 2012- в никакъв случай не бих казала, че е готово за изпита- липсва му скорост при решаване на задачите, което, доколкото съм чувала, е едно от най-важните качества Simple Smile Ще се яви на изпита тази година, основно за да се запознае с обстановката и да придобие представа какво означава изпит, а догодина ще се борим за прием Simple Smile . Вчера подадох документите- кандидатите вече са над 260. Някой може ли да сподели колко време продължава изпита и всички деца заедно ли влизат? На нашата бележка пише 9:30, това означава ли че в 9:30 ще влезе или има вероятност да чака да приключат предните групи и чак тогава да му дойде редът?

# 53
 • Sofia
 • Мнения: 4 565
Децата влизат на групи, не започват едновременно, но и не се изчакват предните групи. Когато влязат, почват, независимо другите докъде са. Казаха, че около час ще е изпитът.

# 54
 • Мнения: 66
Децата влизат на групи, не започват едновременно, но и не се изчакват предните групи. Когато влязат, почват, независимо другите докъде са. Казаха, че около час ще е изпитът.

Благодаря, това е добре, защото, ако трябва да чакат дълго време отвън, ще се изморят още преди да е започнал изпита Simple Smile

# 55
 • Мнения: 1 083
Момичета само за инфо се включвам.
Моят син е 2012 ноември и доколкото разбрах нямаме право да се явим тази година?!
Така ли е ?

# 56
 • София
 • Мнения: 702
Може ли да ми кажете колко е таксата за обучение от 1ви клас? Изчетох доста, но така и не разбрах. Едни пишат 8000 или 5000 за да влезе само, а други че не било така а се плащало само по 200лв/месечно.

# 57
 • Sofia
 • Мнения: 4 565
Никакви хиляди не се плащат, само около 200 лв месечно е - транспорт, охрана, мед. застраховка и май храната е включена също.

# 58
 • София, България
 • Мнения: 1 816
Момичета само за инфо се включвам.
Моят син е 2012 ноември и доколкото разбрах нямаме право да се явим тази година?!
Така ли е ?


Така е, само ако е родено преди 15-ти септември!

КрокиКК, хиляди се плащат за да влезеш, да, но неофициално ... Не се знае точно колко са, ако въобще намериш някой да те уреди да платиш, дори не ти казват точно колко да платиш, а питат колко си готов да дадеш ...
Така че ... книгите, изпита, и ... на общо основание, пък да видим Simple Smile

# 59
 • някъде там
 • Мнения: 33
Здравейте, миналата година кандидатите бяха около 700, не си спомням точната бройка, но числото е горе-долу такова. Децата, които бяха класирани бяха 80 на брой.
В деня на изпита децата влизат поетапно като ги викат по групи от първа до последна, посрещат ги учители на входа, които ги придружават до класната стая, в която групата ще работи. На всички родители се дава около час свободно време, след което да се върнат в двора на училището за да посрещнат детето си. Излизането от изпита е пак по групи, но по реда на приключване на работата на всяка група. Това означава, че е разбъркано. Миналата година имаше дечица, които чакаха доста, докато се появят родителите им за да ги вземат, тъй като са били в по-голям номер група и може би това ги е подвело, че по-късно ще приключат работа. Времето за решаване на задачите е строго фиксирано, но се правят почивки за тоалетна и колкото по-малко се прекъсва процесът на работа, толкова по-бързо и групата ще приключи работа. Това, което мога да кажа, че организацията е супер добра.
Ние сме набор 2011, родени през първата половина на годината и миналата година се явихме просто пробно за да видим как протича изпитът без всякакви амбиции за добро класиране. Все пак резултатът ни беше около 45 точки, което за едно шестгодишно дете, подготвяно само месец преди изпита си е добро постижение. На по-малките деца им липсва способността да се концентрират бързо, а това пречи и да преценяват бързо ситуациата и времето, което им трябва за работа. Сега година по-късно същите задачи изглеждат по друг начин и отнемат много по-кратко време, въобще разликата между децата на 6г. и 7г. е наистина голяма и от значение не само при подготовката за изпита, но и по-късно, когато ще започнат 1ви клас. Успех на всички дечица!

Общи условия

Активация на акаунт