1 АЕГ - тема 2

• 92 120
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Може ли родители на ученици, които тази година са се явили на ДЗИ по български, да напишат дали техните деца са посещавали школи/или частни уроци/ за допълнителна подготовка за матурата или разчитаха на подготовката в гимназия?

Дъщеря ми беше при Даскалова. Без допълнителни уроци и школи изкара 5,86. Не съм видяла и особено да се е подготвяла преди матурите, защото тогава учеше за друг изпит.  Simple Smile

Ако е така е супер, че след 7ми клас и дойдоха в повече школите на щерката.... а по математика? Имат ли съществена разлика паралелките с БЕЛ и Мат?

# 166
Все още няма випуск, който да се обучава във втори гимназиален етап по новите учебни планове и програми.
Рамковият учебен план за профил чуждоезиков с ИИЧЕ еднакъв за всички.  В първи гимназиален етап ще се появят разлики между паралелките поради възможността за избор ИУЧ и ФУЧ. По-съществените различия ще дойдат във втори гимназиален етап с профилираната подготовка,  общият брой часове за която е най-малко 18 часа и най-много 20 часа седмично през целия етап на обучение, като всеки от профилиращите предмети ще се изучава  с не по-малко от 4 учебни часа и не повече от 8 часа седмично. Тези часове ще бъдат разпределени между профилиращите предмети, така че е нормално паралелката с БЕЛ да има повече часове по БЕЛ от останалите през втори гимназиален етап, съответно тази с математика - да има повече математика.

# 167
  • София
Аз мисля, че АЕ се изучава от първи клас и това също има значение.
Има значение дали учиш нещо 12 години или 5, както примерно испански или немски.
Това, че МОН нарочно пускат лесна матура по английски не звучи логично, понеже биха могли да направят по-лесни и тези по другите езици. Не мисля, че повече деца се явяват на дзи по английски отколкото сбора от немски и испански.

В 1АЕГ се провеждат т.нар. Директорски контролни, писмен и устен. В целия випуск имаше само няколко шестици, каза класната.
Скоро учиха как се казват частите на цигулката.
Та ми изглежда, че нивото е добро.
Имам забележка към учителя по устен англ. ез. Джордж Нокс, който повече от колкото трябва, според моето дете им пуска филми. Това го казвам, за да го попитате още на първата родителска, колко часа е предвидил за други теми.
Жалко, че и с математиката не е така, всъщност там имат много да наваксват.

# 168
Виждам, че доста училища вече имат обявени родителски срещи. На нас при записването ни казаха - евентуално към 10 септември, но няма нищо на сайта им.

# 169
  • София-Младост
Чак в началото на м.09 съобщават кога ще е родителската среща.

# 170
  • 1st floor
viliandar, имаш ЛС.

Мога да уредя още една девойка със сако от униформите 38 размер.  Simple Smile Ако има желаещи, да ми пишат на ЛС. Нашата беше вече обещана, но две от съученичките на дъщеря ми подаряват техните. Едната бройка е свободна.  Simple Smile

# 171
  • София-Младост
И аз имам сако, че даже и май една от униформените блузи/тениски.

# 172
Моята щерка е 160 см, 40 кг, сигурно носи 34ти размер? Ако някой има униформа 36ти номер, предполагам ще й станат?

# 173
Преди малко се записахеме  - 8Б калс, с класен - Киристиан Русев Simple Smile

# 174
  • София
Преди малко се записахеме  - 8Б калс, с класен - Киристиан Русев Simple Smile

Това испански и български ли е? И ние май сме Б, но за класния казаха, че е изненада 😉

# 175
  • София
Изненада в какъв смисъл? Русев бе класен на моя в 8А.

# 176
  • София
Изненада в какъв смисъл? Русев бе класен на моя в 8А.

Казаха “изненада”, защото или не е официално решено, или предпочитат да не разгласяват на този етап. Ще бъда благодарна, ако споделите впечатления 🙂

# 177
  • София
Впечатленията ми са индиректни. Млад и децата го харесваха. Поне към нас винаги е бил отзивчив по телефона.

# 178
Преди малко се записахеме  - 8Б калс, с класен - Киристиан Русев Simple Smile

Това испански и български ли е? И ние май сме Б, но за класния казаха, че е изненада 😉

Да, испански и бъргарски. Попитахме и ни казаха кой ще е класен. И после другите родители, които в този момент записваха, също започнаха да питат Simple Smile

# 179
Преди малко се записахеме  - 8Б калс, с класен - Киристиан Русев Simple Smile

Да, испански и бъргарски. Попитахме и ни казаха кой ще е класен. И после другите родители, които в този момент записваха, също започнаха да питат Simple Smile
Значи и ние ще сме 8б. Дано имат късмет с класния ( и той с тях ☺).

Общи условия

Активация на акаунт