1 АЕГ - тема 2

• 92 076
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Ние сме приети в паралелката с испански и БЕЛ.

Моят син ще бъде в същата паралелка Simple Smile
И моята дъщеря е в същата паралелка!

# 151
  • София
Пенсионирана русалка,
какво значи, че е застъпен английския на втория ДЗИ. В НЕГ и 164-то е можело да се яват на немски или испански и да покажат отлични резултати, не е ли така?

# 152

Ще споделяме, ако има новини.

# 153
  • София
Нещо бих искала да кажа по повод коментарите за втори ДЗИ.С изключение на СМГ, където има застъпена масово матура по мат, в останалите водещ е английският.Надявам се, че не смятате, че заради влизането си в класацията на първите 10 Дорис Тенеди примерно е по- добро място от 164 ГПИЕ или НЕГ.За испанската нямам наблюдения, но в НЕГ никога няма брой явили се по немски, доближаващ се до броя ученици във випуска, както е в АК примерно.Явяват се и на мат, и на английски, и на руски, физика, химия, а това не прави резултатите така лесно сравними като ДЗИ 1. Отделно тази година Матурата по английски явно е била лесна, в темата за зрелостниците нямаше буквално упомената оценка под 5,85...А имаше деца и от професионални  гимназии, в които езикът не е толкова застъпен...

За "Дорис Тенеди" не знам. Но Първа АЕГ е в десятката по резултати и от двете ДЗИ. Което значи, че подготовката е добра не само по английски, ако приемем че втората матура е била по английски на всички деца.

И добре, тази година матурата по английски е била лесна. А миналата? Първа АЕГ изпреварва останалите езикови училища и през 2017 по резултатите от второто ДЗИ.

# 154

Ще споделяме, ако има новини.

За мен новина беше, че няма да записват събота и неделя Simple Smile  Покрай всичко, през което минахме като подготвка, изпити, класирания,  явно вече живея с чувството, че светът се върти около нас Simple Smile

# 155
  • София
Без да взимам отношение кой е по-първи сред първите ще отбележа, че винаги ДЗИ по АЕ по-лесна, отколкото по другите ЧЕ. Тя е най-масовата втората матура за цялата страна и МОН по този начин си "фризира" статистката за успеваемост.
Миналата година дъщеря ми е направила първия модул за <15мин, след което буквално е спала на чина, защото не са й разрешили да излезе и е нямало какво да прави. И не, не е изключителна, матурата по АЕ е елементарна.

# 156
  • София
Без да взимам отношение кой е по-първи сред първите ще отбележа, че винаги ДЗИ по АЕ по-лесна, отколкото по другите ЧЕ. Тя е най-масовата втората матура за цялата страна и МОН по този начин си "фризира" статистката за успеваемост.
Миналата година дъщеря ми е направила първия модул за <15мин, след което буквално е спала на чина, защото не са й разрешили да излезе и е нямало какво да прави. И не, не е изключителна, матурата по АЕ е елементарна.

Ами ок - обединяваме се тогава около мнението, че Първа АЕГ е скапано училище, а децата, които учат английски са тъпи, обаче поради елементарната матура изкарват добри оценки. Мир!

# 157
  • София
Не знам как от моя пост, който цитираш, си направи този извод. А епитетите, които си употребила, въобще не са ми в речника.
Коментирам порочна политика на МОН, квалификации за училище и негови ученици не съм правила.

# 158
  • София
Не твърдя, че ти си употребила тези думи. Ясно е, че иронизирам.
Много добре разбираш, обаче, че в контектста на обсъжданията, дали Първа АЕГ е добро място за учене или не, откъдето почна темата за ДЗИ, мнения като твоето имат точно такова звучене, макар и необлечени в конкретните думи.
Темата не е за МОН, а за гимназията. И когато потребители, чиито деца не учат в нея, вадят от 10 кладенеца вода, за да умаловажат постиженията на завършилите я ученици, това звучи меко казано като заяждане.
Тъй като и моето дете досега не е учило в Първа АЕГ, на този етап мнението ми се формира само въз основа на официални статистики за успеваемост на ДЗИ. По тази причина ги цитирам.

# 159
  • София
Ще го напиша простичко за да се разбере ясно - АЕГ е прекрасно училище с традиции, което много харесвам. Но не считам, че първенството на ДЗИ по АЕ може да се ползва за адекватен критериий за добро училище.

# 160
  • София/Благоевград
Може ли родители на ученици, които тази година са се явили на ДЗИ по български, да напишат дали техните деца са посещавали школи/или частни уроци/ за допълнителна подготовка за матурата или разчитаха на подготовката в гимназия?
Ако имате информация за паралелката с френски и математика също ще съм благодарна. По математика колко по-подготвени ще са от другите паралелки?

# 161
  • София
Лелее, четете бре,хора....къде някой е писал,че 1АЕГ е скапано училище.....Коментирах необективно сравнение на резултат от ДЗИ по английски с примерно ДЗИ по химия.Аз самата иначе и в тази, и в други теми съм споделяла колко харесвам именно 1 АЕГ, и че познавам страхотни деца оттам. отделно всичко на МОН не им е като хората, спорим без да имаме статистиката надолу..В НЕГ доста деца от лайстунг се освобождават служебно с 6 от втора матура по немски, понеже им се признава тази на германците.Тези деца в един от випуските назад например не участваха като бройка в статистиката....Това е идеята, МОН сравнява както му дойде...Хванах разминаването тогава заради едни двадесетина деца разлика между ДЗИ БЕЛ и втора матура...А едни 20-Ина шестици  в добавка ще дадат друг резултат.Спорът не кой е по и кой е най, какъвто се опитвате да го изкарате.

# 162
  • София
Лелее, четете бре,хора....къде някой е писал,че 1АЕГ е скапано училище.....Коментирах необективно сравнение на резултат от ДЗИ по английски с примерно ДЗИ по химия.Аз самата иначе и в тази, и в други теми съм споделяла колко харесвам именно 1 АЕГ, и че познавам страхотни деца оттам. отделно всичко на МОН не им е като хората, спорим без да имаме статистиката надолу..В НЕГ доста деца от лайстунг се освобождават служебно с 6 от втора матура по немски, понеже им се признава тази на германците.Тези деца в един от випуските назад например не участваха като бройка в статистиката....Това е идеята, МОН сравнява както му дойде...Хванах разминаването тогава заради едни двадесетина деца разлика между ДЗИ БЕЛ и втора матура...А едни 20-Ина шестици  в добавка ще дадат друг резултат.Спорът не кой е по и кой е най, какъвто се опитвате да го изкарате.

Русалка, разбирам те напълно. Но просто темата не е за МОН.

# 163
Моят син е приет в паралелка АЕ/ФЕ/МАТ. Това му беше първата желана паралелка. Дано му е на късмет!

И моят син също ще е в тази паралелка като второ желание (първото беше на майка му с испански и мат, но не стигна бала),но си е много доволен.Някакви предположения за класен и буквичка на класа?

# 164
  • 1st floor
Може ли родители на ученици, които тази година са се явили на ДЗИ по български, да напишат дали техните деца са посещавали школи/или частни уроци/ за допълнителна подготовка за матурата или разчитаха на подготовката в гимназия?

Дъщеря ми беше при Даскалова. Без допълнителни уроци и школи изкара 5,86. Не съм видяла и особено да се е подготвяла преди матурите, защото тогава учеше за друг изпит.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт